نماد آخرین خبر

تسهیل دریافت پروانه استاندارد زعفران در خراسان جنوبی؛ گامی برای مقابله با محصولات تقلبی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تسهیل دریافت پروانه استاندارد زعفران در خراسان جنوبی؛ گامی برای مقابله با محصولات تقلبی

ایرنا/ مدیرکل استاندارد خراسان‌ جنوبی از تسهیل فرآیند دریافت پروانه استاندارد زعفران خبر داد و گفت: این اقدام به منظور جلوگیری از ورود محصولات تقلبی به بازار و حمایت از تولیدکنندگان انجام شده است.

مصطفی بذری با تاکید بر اهمیت تدوین و اجرای استانداردهای مربوط به محصولات کشاورزی به ویژه زرشک و زعفران اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم سازمان ملی استاندارد ایران مشخص کردن و اجباری کردن استانداردهای زرشک و زعفران بوده است.

وی افزود: یکی از بهترین راه‌های حمایت از محصولات کشاورزی این است که آنها را مشمول استاندارد اجباری کنیم زیرا این موضوع علاوه بر اینکه موجب ارتقای کیفیت محصولات می‌شود، از ورود محصولات تقلبی و بی‌کیفیت به بازار جلوگیری می‌کند.

مدیرکل استاندارد خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه زعفران یکی از محصولاتی است که مشمول استاندارد اجباری شده است، تصریح کرد: در ابتدا الزام استاندارد برای زعفران تنها برای صادرات بود اما بعد این الزام به همه محصولات تولید داخل تسری داده شد.

وی ادامه داد: اکنون اجرای استانداردها در سازمان ملی استاندارد به دو صورت است و مقررات به صورت اجباری یا تشویقی اعمال می‌شود و زمانی که استاندارد اجباری باشد، مطابق ماده ۱۵ قانون استاندارد، تولید، توزیع، تمرکز و فروش محصول بدون علامت استاندارد ممنوع بوده و برای متخلفان مجازات قانونی در نظر گرفته شده است.

بذری با بیان اینکه زعفران به عنوان محصولی استراتژیک و خاص استان خراسان جنوبی دارای حساسیت ویژه‌ای است، گفت: یکی از مطالبات ما این بود که فرآیند دریافت پروانه استاندارد برای زعفران تسهیل شود که این درخواست مورد موافقت سازمان ملی استاندارد ایران قرار گرفت.

وی افزود: سازمان استاندارد تنها برای فرآورده زعفران استثنایی قائل شده و اجازه داده است که هر سه واحد تولیدی به صورت مشترک، یک مسئول کنترل کیفیت داشته باشند، در حالی که برای سایر فرآورده‌ها هر واحد تولیدی باید یک مسئول کنترل کیفیت مقیم داشته باشد و این اقدام به منظور کاهش هزینه‌ها و تسهیل فرآیند استانداردسازی صورت گرفته است.

مدیرکل استاندارد خراسان‌ جنوبی درباره الزام داشتن آزمایشگاه توسط واحدهای تولیدی زعفران نیز گفت: سازمان استاندارد اصرار دارد که هر واحد تولیدی باید آزمایشگاه داشته باشد و محصول خود را روزانه آزمایش کند، اما برای واحدهای کارگاهی زعفران استثنا قائل شده است.

وی اضافه کرد: این واحدها می‌توانند با آزمایشگاهی که در استان مستقر است قرارداد ببندند و محصولات خود را به صورت ماهانه به آن آزمایشگاه ارسال کنند، بنابراین دیگر نیازی به داشتن آزمایشگاه مستقل در واحدهای کارگاهی نیست.

بذری تاکید کرد: با حذف الزام داشتن آزمایشگاه مستقل و تسهیل شرایط داشتن مسئول کنترل کیفیت برای واحدهای کارگاهی، امیدواریم تمامی واحدهای صنفی و کارگاهی زعفران بتوانند به راحتی استاندارد دریافت کنند و تحت پوشش چتر استاندارد قرار گیرند که این امر باعث می‌شود که در بازار با زعفران بدون نشان استاندارد به طور جدی برخورد شود.

وی این اقدامات را گامی مهم در جهت ارتقای کیفیت، حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از عرضه محصولات تقلبی دانست و اظهار امیدواری کرد با اجرای این سیاست‌ها موجب رونق بیشتر بازار زعفران و افزایش رضایت مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی خواهد شد.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today