نماد آخرین خبر

غزل‌های عارف بجنوردی، نغمه‌ای از دل خراسان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
غزل‌های عارف بجنوردی، نغمه‌ای از دل خراسان

ایرنا/ بجنورد- ایرنا- عصر پاییزی بجنورد، عطر شعر و عشق به خود گرفت؛ جایی که واژه‌ها دوباره جان گرفتند و غزل‌های عارف بجنوردی در قالب کتابی فاخر با نام «وادی عشق» در دومین شب از برگزاری دوازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی، رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، در فضای گرم و صمیمی مصلی امام خمینی(ره)، جایی میان قفسه‌های پر از کتاب و شور مردم ادب‌دوست، صدای واژه‌هایی پیچید که بوی ایمان، عشق و خاک خراسان را در خود داشت.

مراسم رونمایی از کتاب «وادی عشق»، نه فقط یک آیین فرهنگی، بلکه تجدید عهدی با روح شعر و اصالت بود؛ با مردی که از دل خاک روستای خراشا برخاست و تا قلب ادب این سرزمین رسوخ کرد؛ «سید مرتضی رضوی‌نژاد»، متخلص به عارف بجنوردی.

این کتاب که حاصل تلاش و عشق جمعی از فرهیختگان استان است با گردآوری و تالیف احمد مرجانی، خوشنویسی خلیل رستمی بجنوردی و همراهی جلیل رستمی و فرزانه محمدزاده، امسال توسط انتشارات بوستان کاغذی در ۸۰ صفحه منتشر شد.

اثری که بیست‌وپنج غزل از این شاعر عاشق و مومن را در خود جای داده است؛ غزل‌هایی که هر یک، زمزمه‌ای از سلوک و سوز درونی شاعری است که عشق را راهی برای رسیدن به خدا می‌دید.

مرجانی در این مراسم گفت: عارف بجنوردی شاعری بود که زندگی‌اش را با ایمان و عشق درآمیخت، شعر او زبان دل مردمی بود که رنج، صفا و معنویت را با هم تجربه می‌کردند.

وادی عشق، تلاشی است برای حفظ میراث ادبی این دیار و تقدیم دوباره آن به نسل امروز.

در گوشه‌ای از سالن، نگاه‌ها به خوشنویسی‌های ظریف کتاب دوخته شد؛ حروفی که خلیل رستمی بجنوردی با جان نوشته بود تا غزل‌ها نه فقط خواندنی، که دیدنی شوند.

خطوطی که گویی خود روایتگر طپش قلب شاعری‌اند که در هر بیتش نوری از عشق می‌درخشد.

در حاشیه این آیین، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با اقدامی درخور، ۱۰۰ جلد از کتاب «وادی عشق» را به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال خریداری کرد؛ حرکتی فرهنگی که به گفته مسئولان در راستای حمایت از نویسندگان و مفاخر فرهنگی و ارج نهادن به مقام شامخ ادیبان این خطه انجام شده است.

یکی از شاعران جوان حاضر در مراسم با چشمانی براق گفت: در این شهر که هنوز صدای دف و نی در کوچه‌ها شنیده می‌شود، شعر عارف بجنوردی مثل نوری است که در دل‌ها می‌تابد. این کتاب، تنها مجموعه‌ای از غزل نیست، بلکه سندی از هویت ادبی ماست.

«وادی عشق» نه فقط مجموعه‌ای از اشعار، بلکه دریچه‌ای است به روح شاعری که در سال ۱۲۸۴ خورشیدی در روستای خراشا از توابع شهرستان جاجرم چشم به جهان گشود.

او که به دلیل سیر عرفانی و نگاهی معنوی به زندگی، به «عارف» شهرت یافت، در شعرهای خود از عشق، ایمان، و بازگشت به حقیقت می‌گوید؛ مفاهیمی که امروز نیز برای نسل جوان، زنده و الهام‌بخش‌اند.

رونمایی از این اثر در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی و چهاردهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس برگزار شد؛ جایی که ۲۶۹ ناشر از سراسر کشور با ۱۷ هزار عنوان کتاب حضور دارند و صدای ورق خوردن کتاب‌ها، نویدبخش پویایی فرهنگ در استانی است که ریشه در ادب و ایمان دارد.

در پایان مراسم، از جمعی از نویسندگان، شاعران و هنرمندان استان تجلیل شد؛ کسانی که در مسیر زنده نگه‌داشتن فرهنگ و ادب این سرزمین، چراغی از عشق در دست دارند.

در خراسان شمالی، جایی که کوه و دشت در کنار هم شعر می‌گویند و مردم هنوز در واژه‌های ساده‌شان نجابت و مهر موج می‌زند، انتشار کتابی چون «وادی عشق» تنها چاپ یک اثر نیست؛ تولدی دوباره است برای شعر، برای ایمان، و برای دلی که هنوز از نغمه‌های عشق می‌تپد.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام : https://instagram.com/bojnord_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر