نماد آخرین خبر

روند خزنده فرونشست در دشت‌های خراسان شمالی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
روند خزنده فرونشست در دشت‌های خراسان شمالی

ایسنا/ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: در بخش‌هایی از قسمت‌های جنوبی استان، فرونشست زمین دیده شده است.

سید عقیل مرتضوی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: فرونشست زمین در برخی زمین‌های کشاورزی در شهرستان‌های جاجرم و اسفراین اتفاق افتاده و شکاف‌هایی ایجاد شده است. اگر جلوی برداشت‌های غیرمجاز آب گرفته نشود، شاهد فرونشست زمین در بخش‌های جمعیتی استان نیز خواهیم بود.

نماینده پیشین اداره‌ کل منطقه شمال شرق سازمان زمین‌شناسی نیز در دو سال گذشته از روند خزنده پدیده فرونشست در استان خراسان شمالی خبر داده بود و گفت: نباید از احتمال وجود این پدیده غافل بود، چراکه در صورت بروز، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به استان تحمیل خواهد شد.

حسنعلی حسین‌زاده افزود: دفتر نمایندگی اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه شمال شرق در سال ۹۳ در استان خراسان شمالی فعالیت خود را با اولویت مطالعات زمین‌شناسی و اکتشافی آغاز کرد که اکتشاف پهنه جنوب استان به وسعت ۷۰۰۰ کیلومتر مربع از شهرستان جاجرم تا فاروج مورد پی‌جویی و ژئوفیزیک هوایی با بالگرد قرار گرفت.

وی با بیان اینکه که هنوز در خراسان شمالی به عنوان استانی که کشاورزی فعالیت اصلی اشتغال در آن محسوب می‌شود، اظهار کرد: وقوع فرونشست و عوارض سطحی ناشی از آن به مساله حاد و بحرانی تبدیل نشده، با این وجود این اتفاق به صورت خزنده در حال پیشروی است و نباید از احتمال وجود آن غافل بود که در صورت بروز آن خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به استان تحمیل می‌کند.

حسین زاده خاطرنشان کرد: توجه به برداشت عمده آب از منابع زیرزمینی خراسان شمالی و چاه‌های عمیق برای امور کشاورزی به منظور آبیاری مزارع و باغات به صورت سنتی و غرق آبی همچنین مصارف صنعتی بسیار ضروری است.

وی با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند در مناطقی از استان یادآور شد: مدیریت و برنامه‌ریزی برای اصلاح استفاده از روش‌های نوین آبیاری برای کشاورزی و جایگزینی آب‌های بازیابی شده برای مصارف صنعتی باید در دستور کار قرار گیرد و نباید از شناسایی منابع آبی جدید (کارستی) و پایش فرونشست دشت‌ها در استان غافل بود.

انتهای پیام





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام : https://instagram.com/bojnord_today