جشنواره ملی انار در خورش رستم خلخال برگزار می شود

ایرنا/ اردبیل - ایرنا - بخشدار خورش رستم خلخال گفت: دومین جشنواره ملی انار با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری و کشاورزی منطقه جمعه ۱۶ آبان ماه برگزار میشود.
مهدی ارجمند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برگزاری دومین جشنواره ملی انار خورش رستم را فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیتهای کشاورزی، فرهنگی و گردشگری این بخش ذکر کرد و افزود: خورش رستم با برخورداری از اقلیم مناسب و باغات حاصلخیز یکی از قطبهای مهم تولید انار در استان اردبیل است.
وی اظهار کرد: سالانه بیش از ۶۰۰ تُن انار مرغوب در این منطقه تولید میشود که کیفیت بالا و طعم خاص آن، محصول خورشرستم را از سایر مناطق متمایز کرده است.
وی با اشاره به استقبال چشمگیر گردشگران از جشنواره انار سال گذشته، بیان کرد: نخستین جشنواره انار خورش رستم سال گذشته با حضور تولیدکنندگان و کشاورزان ۱۰ استان و استقبال بیش از ۲۰ هزار گردشگر برگزار شد و این استقبال گسترده نشان داد که جشنواره انار میتواند به بستری مؤثر برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه تبدیل شود.
بخشدار خورش رستم با بیان اینکه جشنواره انار فراتر از یک رویداد کشاورزی است، اضافه کرد: این جشنواره نماد همبستگی، نشاط اجتماعی و معرفی ظرفیتهای ناشناخته منطقه به شمار میرود.
ارجمند ادامه داد: هدف از برگزاری دومین دوره جشنواره انار خورش رستم، حمایت از کشاورزان، ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان محلی، ترویج صنایع فرآوری انار، توسعه گردشگری کشاورزی و جذب سرمایهگذاران در حوزههای مرتبط است.
عرضه محصولات کشاورزی و صنایع دستی در جشنواره انار خورش رستم
وی با تشریح برنامههای دومین دوره جشنواره انار خورش رستم گفت: در این جشنواره نمایشگاههای محصولات کشاورزی و صنایع دستی، عرضه فرآوردههای متنوع انار، کارگاههای آموزشی برای کشاورزان، اجرای برنامههای فرهنگی و آیینی، موسیقیهای محلی و مسابقات بومیمحلی برگزار خواهد شد.
وی افزود: همچنین غرفههای ویژه معرفی ظرفیتهای گردشگری طبیعی و فرصتهای سرمایهگذاری در بخش خورشرستم در نظر گرفته شده تا بازدیدکنندگان با ظرفیتهای منطقه آشنا شوند.
بخشدار خورش رستم با اشاره به آثار و دستاوردهای نخستین جشنواره انار، اظهار کرد: پس از برگزاری نخستین جشنواره، شاهد افزایش فروش مستقیم محصول انار، معرفی بهتر برند خورش رستم، افزایش حضور گردشگران و توجه بیشتر رسانهها به ظرفیتهای منطقه بودیم و این روند موجب شکلگیری چند طرح سرمایهگذاری در حوزه صنایع تبدیلی و گردشگری شده است که در مراحل بررسی و اجرا قرار دارد.
ارجمند بیان کرد: استمرار برگزاری چنین رویدادهایی علاوه بر اینکه نقش بسزایی در افزایش روحیه امید، ایجاد نشاط اجتماعی، تقویت همدلی در میان روستاییان و ماندگاری جوانان در منطقه دارد، حامل پیام وحدت، تلاش و خودباوری مردم سختکوش خورشرستم است.
خورش رستم خلخال قطب تولید انار کشور می شود
بخشدار خورش رستم با تقدیر از همکاری استانداری اردبیل، فرمانداری شهرستان خلخال، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و دستگاههای اجرایی، شوراها، دهیاران و مردم منطقه، اضافه کرد: امیدواریم با استمرار برگزاری جشنواره ملی انار، که دومین دوره آن روز جمعه شانزدهم آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد نام خورش رستم به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید انار کشور و مقصدی شاخص برای گردشگری کشاورزی در ایران تثبیت شود.
به گزارش ایرنا، خلخال که دومین شهرستان بزرگ استان اردبیل به شمار میرود، با جمعیتی حدود ۸۶ هزار نفر در جنوب استان در فاصله نزدیک به ۱۱۴ کیلومتری اردبیل واقع شده است.
شهرستان کوهستانی خلخال با طبیعتی بکر و بسیار زیبا با دارا بودن ۸۵ درصد از جنگلهای استان اردبیل از طرف شمال به شهرستان کوثر ، از شرق به استان گیلان ، از جنوب به استان زنجان و از غرب به شهرستان میانه آذربایجان شرقی محدود می شود و مرکز آن شهر خلخال یا هروآباد می باشد.
بخش خورش رستم خلخال از شمال با شهرهای خلخال و کوثر، از جنوب با استان زنجان از شرق با بخش شاهرود و از غرب با شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی همسایه است و رودخانه بزرگ و مشهور قزل اوزن در جنوب این بخش به طول ۹۰ کیلومتر در اراضی بخش خورشرستم جاری است که استان اردبیل را از استانهای همجوار آذربایجان شرقی و زنجان جدا میسازد.
بخش خورش رستم شهرستان خلخال ، به مرکزیت شهر هشجین در جنوب غربی این شهرستان واقع است و شامل دو دهستان خورش رستم شمالی و خورش رستم جنوبی است .
بخش خورش رستم شامل ۴۷ روستا بوده و بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش خورش رستم شهرستان خلخال در سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۵ هزار و ۲۰۴ نفر بوده است.
ایران با بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار، غنی ترین ذخایر ژنتیکی جهان را در اختیار دارد و منبع و منشا تولید و پراکنش این محصول در سطح جهان محسوب میشود و تاکنون ۱۰ رقم تجاری انار به نام ایران ثبت شده و جایگاه سوم تولیدکنندگان جهان را به خود اختصاص داده است.
طبق گزارش ها مصرف سالیانه انار برای هر نفر ایرانی نزدیک به ۱۰ کیلوگرم برآورد می شود که بخش عمده این میوه به صورت تازه خوری و بخشی دیگر به شکل فراوری همچون آب انار، رب انار، سرکه انار، روغن هسته انار، برگ انار، پوست انار، لواشک انار، ترشک انار، شربت انار، مربای انار و کنستانتره انار به مصرف می رسد.
علاوه بر این از پوست انار برای دباغی کردن پوست و از گل آن نیز برای برخی مصارف دارویی و تزئینی استفاده میشود و جوشانده میوه و دانه و حتی پوست انار برای بر طرف کردن برخی از بیماریهای گوارشی و گلو درد استفاده می شود.
















