نماد آخرین خبر

پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در جذب کامل تسهیلات تبصره ۱۸ کشور پیشتاز شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در جذب کامل تسهیلات تبصره ۱۸ کشور پیشتاز شد

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی گفت: این پارک به‌عنوان نخستین پارک کشور موفق شد صددرصد تسهیلات تبصره ۱۸ را به ارزش ۷۲ میلیارد تومان جذب و پرداخت کند و اکنون به‌عنوان الگوی موفق تعامل دولت و بخش خصوصی در کشور شناخته می‌شود.

به گزارش ایرنا، سید علی ذوالفقاری روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: پارک علم و فناوری خراسان جنوبی از جمله مجموعه‌های فناورانه‌ای است که بیشترین سطح ارتباط را با بخش خصوصی دارد و تلاش می‌کند مأموریت خود را در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با محوریت جوانان و نخبگان استان دنبال کند.

وی افزود: اکنون بدنه اداری پارک حدود ۳۰ نفر است، اما ۲۴۸ شرکت فناور و دانش‌بنیان با بیش از یک‌هزار و ۶۰۰ نفر نیروی انسانی در این مجموعه فعالیت دارند. این نسبت، بیانگر خصوصی‌ترین بخش از ساختار دولتی است که تعامل واقعی با بخش خصوصی دارد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با بیان اینکه «پارک علم و فناوری مسیر تبدیل دانایی به دارایی است»، تصریح کرد: این مجموعه وظیفه دارد شرکت‌های فناور را از مرحله ایده تا تولید، بازار و سرمایه‌گذاری همراهی کند تا علم و فناوری به ارزش اقتصادی و ثروت ملی تبدیل شود.

وی ادامه داد: در سال گذشته زنجیره خدمات مشاوره‌ای پارک در حوزه‌های مختلف از جمله حقوقی، مالی، صادرات، فناوری و کسب‌وکار به‌صورت نظام‌مند طراحی و تکمیل شد.

وی اضافه کرد: اکنون هر شرکت فناور با توجه به نوع نیاز خود، مانند مراجعه‌کننده به یک درمانگاه تخصصی، می‌تواند از مشاوران خبره در حوزه مربوطه استفاده کند.

ذوالفقاری عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های پارک، تسهیل مسیر رشد شرکت‌ها از طریق حمایت هدفمند مالی است.

وی بیان کرد: در سال گذشته با برنامه‌ریزی دقیق، توانستیم برای نخستین بار در کشور، ۷۲ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ را به‌صورت صددرصد جذب و پرداخت کنیم؛ اتفاقی که تاکنون در هیچ پارک علم و فناوری دیگری به‌طور کامل تحقق نیافته است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با بیان اینکه پارک نخستین دستگاه اجرایی استان در تحقق کامل این طرح نیز بوده است، گفت: فرآیند جذب این تسهیلات بسیار سخت‌گیرانه بود و معمولاً نیازمند تأیید کارشناسان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است، اما با پیگیری مستمر و تعامل نزدیک با دستگاه‌های ملی، موفق شدیم این هدف را محقق کنیم.

وی افزود: در کنار تسهیلات بانکی از محل صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق کارآفرینی امید و منابع داخلی پارک، تمرکز امسال بر تأمین مالی نوین و ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است تا شرکت‌ها تنها متکی به وام نباشند.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه برخی شرکت‌های نوپا دریافت تسهیلات بانکی را در مرحله ابتدایی فعالیت خود مناسب نمی‌دانند، اظهار کرد: برای برخی کسب‌وکارها، تسهیلات بانکی در واقع بدهی زودهنگام ایجاد می‌کند، بنابراین پارک در تلاش است مدل‌های ترکیبی سرمایه‌گذاری را جایگزین رویکرد سنتی وام‌دهی کند.

وی تصریح کرد: در همین خصوص برای نخستین بار در استان، سازوکار تأمین مالی نوین با محوریت سرمایه‌گذاری خطرپذیر و جذب سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی در حال شکل‌گیری است. هفته گذشته نیز چند سرمایه‌گذار ملی از شرکت‌های مستقر در پارک بازدید کردند و دو شرکت موفق به آغاز فرآیند جذب سرمایه شدند.

ذوالفقاری با اشاره به برنامه‌های پیش رو در سال جاری عنوان کرد: سال ۱۴۰۴ به عنوان سال سرمایه‌گذاری در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نام‌گذاری شده و در نیمه دوم سال، رویداد ملی جذب سرمایه با حضور سرمایه‌گذاران بزرگ کشور در استان برگزار خواهد شد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه حمایت از شرکت‌های فناور تنها در پرداخت تسهیلات خلاصه نمی‌شود، گفت: در سال گذشته مجموعه‌ای از آموزش‌ها، مشاوره‌های تخصصی و برنامه‌های توانمندسازی برای شرکت‌های مستقر برگزار شد تا این شرکت‌ها بتوانند با آمادگی بیشتر وارد بازار شوند.

وی افزود: پارک علم و فناوری به دنبال آن است که مسیر حرکت شرکت‌ها از مرحله ایده تا تجاری‌سازی را تسهیل کند و برای هر بخش از این مسیر، بسته‌های حمایتی متناسب طراحی شده است.

ذوالفقاری بیان کرد: تنوع‌بخشی به منابع مالی، تقویت ارتباط با سرمایه‌گذاران و تغییر نگاه شرکت‌های فناور از تسهیلات بانکی به سمت سرمایه‌گذاری مشترک، رویکرد اصلی پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در سال جاری است. با این نگاه می‌توانیم شاهد رشد پایدار، اشتغال فناورانه و تقویت جایگاه اقتصاد دانش‌بنیان در استان باشیم.

افتتاح نخستین خانه خلاق صنایع‌دستی خراسان جنوبی تا بهمن‌ماه

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی از افتتاح نخستین خانه خلاق استان در حوزه صنایع‌دستی تا بهمن‌ماه امسال خبر داد و گفت: این مجموعه با هدف استقرار شرکت‌های خلاق‌محور در باغ اکبریه بیرجند و با رعایت ضوابط میراث جهانی ایجاد می‌شود.

وی افزود: صنایع خلاق، از جمله صنایع‌دستی، انیمیشن، پویانمایی و سایر رشته‌های فرهنگی و هنری، از محورهای مهم توسعه دانش‌بنیان استان هستند و پارک علم و فناوری برای حمایت از این شرکت‌ها نیازمند فضایی مناسب برای استقرار بود.

وی بیان کرد: با همراهی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، بخشی از باغ جهانی اکبریه برای این منظور اختصاص یافته است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی تصریح کرد: بودجه مرمت و بهسازی این فضا از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأمین شده و عملیات اجرایی آن توسط پارک آغاز شده است.

وی عنوان کرد: فضایی در حدود ۵۰۰ مترمربع در اختیار پارک قرار گرفته که پس از مرمت، حدود ۳۰۰ مترمربع آن برای استقرار شرکت‌های خلاق مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ذوالفقاری با اشاره به نحوه پذیرش شرکت‌ها گفت: استقرار و انتخاب شرکت‌ها بر اساس ضوابط شفاف و مصوب شورای استانی فناوری انجام می‌شود و تصمیم‌گیری‌ها به‌صورت سلیقه‌ای نخواهد بودف همچنین در فاز نخست، بین ۱۵ تا ۲۰ شرکت خلاق در این مجموعه مستقر خواهند شد.

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که نیاز به تجهیزات خاص مانند کوره یا دمای بالا دارند، در این مجموعه مستقر نخواهند شد تا با ضوابط میراث فرهنگی مغایرتی نداشته باشد.

برگزاری بیش از ۴۰ رویداد فناورانه در نیمه نخست سال

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با اشاره به رشد قابل‌توجه برنامه‌های فناورانه استان یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰ رویداد علمی و استارت‌آپی در پارک علم و فناوری برگزار شده که نسبت به سه سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.

وی افزود: این رویدادها شامل نشست‌های آموزشی، کارآفرینی، برنامه‌های ایده‌پردازی و رویدادهای تخصصی حوزه هوش مصنوعی بوده و تا پایان سال به حدود ۷۰ رویداد خواهد رسید.

ذوالفقاری بیان کرد: «رویداد مسیر» با محور روایت تجربه کارآفرینان موفق استان، از جمله برنامه‌های ماهانه پارک است که با استقبال بیش از ۳۰۰ نفر در نخستین دوره برگزار شد.

وی همچنین از آغاز «رویداد چکاد» با رویکرد آموزشی و حمایتی از کارآفرینان خبر داد و گفت: چکات در زبان محلی به معنای قله یا سپر است و هدف آن تقویت توانمندی و تاب‌آوری کارآفرینان جوان است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی به راه‌اندازی مدرسه تابستانی کار در پارک علم و فناوری اشاره کرد و افزود: این برنامه با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای دانش‌آموزی در حوزه کسب‌وکار برگزار شده و به ‌صورت مستمر در طول سال ادامه دارد.

وی افزود: هدف ما آموزش تفکر نقاد، کار تیمی و مهارت‌های کارآفرینی به دانش‌آموزان است، نه صرفا آموزش دروس کنکوری. این طرح در تابستان آینده در قالب "کالج پارک" توسعه خواهد یافت.

ذوالفقاری بیان کرد: در نخستین دوره مدرسه تابستانی کار، ۱۵ گروه دانش‌آموزی شرکت داشتند و برنامه‌های تکمیلی آن تا تابستان ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت.

ترویج فرهنگ «نذر فناوری» در خراسان جنوبی

وی با اشاره به لزوم تقویت مشارکت مردمی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، از آغاز طرح «نذر فناوری» در استان خبر داد و گفت: در کنار سنت‌های ارزشمند نذر و وقف در ساخت مسجد و مدرسه، امروز نیازمند فرهنگی هستیم که نذر فناوری را ترویج دهد؛ یعنی خیرین در توسعه شرکت‌های فناور و ایجاد اشتغال پایدار نیز سهیم شوند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی افزود: بنیاد حامیان علم و فناوری استان فعالیت خود را آغاز کرده و از همه خیران، فعالان اقتصادی و اصحاب رسانه درخواست داریم در گسترش این فرهنگ همکاری کنند.

ویتأکید کرد: رسانه‌ها بازوی اصلی توسعه فرهنگی و نوآوری در استان هستند و بدون همراهی آنان، نهادینه‌سازی فرهنگ نوآوری و خیرخواهی فناورانه ممکن نخواهد بود.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر