نماد آخرین خبر

امکان پرداخت ۱۰ همت تسهیلات به تعاونی‌های روستایی کشور

منبع
ايرنا
بروزرسانی
امکان پرداخت ۱۰ همت تسهیلات به تعاونی‌های روستایی کشور

ایرنا/ ایلام - ایرنا - عضو هیات‌مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اعلام کرد که در صورت تخصیص کامل یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت جهاد کشاورزی، این سازمان از امکان پرداخت ۱۰ همت تسهیلات به تعاونی‌ها و تشکل‌های روستایی سراسر کشور برخوردار خواهد بود.

به گزارش ایرنا، منوچهر توسلی روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیران کل جدید و پیشین تعاون روستایی استان ایلام اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه به‌ منظور تقویت شبکه‌های تعاونی روستایی، ایجاد روستابازارها و خرید توافقی محصول‌های کشاورزی یک همت اعتبار به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده است که در صورت پرداخت کامل آن به سازمان تعاون روستایی، این مبلغ تا ۱۰ برابر در قالب تسهیلات به تعاونی‌ها و اتحادیه‌های روستایی قابل پرداخت خواهد بود.

وی افزود: هر میزان از این اعتبار که از سوی وزارت جهاد کشاورزی در اختیار سازمان مرکزی تعاون روستایی قرار گیرد، این سازمان تا ۱۰ برابر آن را با نرخ سود ۱۳ درصد به تعاونی‌ها، اتحادیه‌ها و تشکل‌های روستایی برای خرید توافقی محصول‌های کشاورزان و ایجاد روستابازارها پرداخت می‌کند.

توسلی ادامه داد: با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهادکشاورزی تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار توسط بانک‌های عامل کشاورزی و توسعه تعاون برای پرداخت به تعاونی‌ها تخصیص یافته است و برخی تشکل‌ها در استان‌های مختلف با بهره‌مندی از این تسهیلات سرمایه در گردش خود را تقویت کرده‌اند.

وی با اشاره به نقش سازمان تعاون روستایی در تنظیم بازار بیان کرد: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به‌ منظور تنظیم و کنترل قیمت‌ها، بیش از ۲۵ هزار تُن سیب‌زمینی و پیاز ذخیره‌سازی کرده که این اقدام از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و فعالیت واسطه‌ها جلوگیری کرده است.

عضو هیأت‌مدیره تعاون روستایی ایران ادامه داد: این سازمان در زمینه ذخیره‌سازی کالاهای پرمصرفی چون گوشت، خرما و میوه نیز اقدام‌های مؤثری انجام داده است.

توسلی یادآور شد: در سال‌های گذشته ذخیره‌سازی محصول‌های کشاورزی مانند سیب‌زمینی، پیاز، خرما و میوه در قالب طرح تنظیم بازار به مجموعه وظایف تعاون روستایی افزوده شده و بر اساس سیاست این سازمان، عرضه کالاهای اساسی در فروشگاه‌های روستابازار با نرخ ۱۵ درصد کمتر از قیمت بازار انجام می‌شود.

وی افزود: در برنامه سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است در هر استان یک سردخانه جدید با هدف افزایش ظرفیت نگهداری و ذخیره محصول‌های کشاورزان ساخته شود.

عضو هیأت‌مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان این که ایلام نسبت به دیگر استان‌ها در حوزه زیرساخت‌های کشاورزی عقب‌تر است، گفت که برای جبران این فاصله باید کوشهای بیشتری انجام شود.

توسلی توسعه روستابازارها را در تأمین و عرضه کالاهای اساسی مؤثر دانست و یادآور شد: تکمیل سبد کالاهای کشاورزی در این مراکز یکی از چالش‌های موجود است و باید شرایطی فراهم شود تا مردم به آسانی کالاهای ضروری و پرمصرف خود را با قیمت مناسب تهیه کنند.

اهمیت تشکیل تعاونی‌های موفق در رونق اقتصادی و تولید اشتغال

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام هم با اشاره به بررسی نقش تعاونی‌های روستایی در تولید اشتغال و رونق اقتصادی استان گفت که در برخی مکان‌ها که تعاونی‌های مؤثر و کارآمد ایجاد شده‌اند، رشد قابل توجهی در زمینه اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی رخ داده است.

حشمت‌اله عزیزان افزود: تعاونی‌های دارای مجوز باید کارایی اقتصادی خود را در کار نشان دهند و برای تحقق رشد اقتصاد روستایی در استان، باید با تشکیل و افزایش تعاونی‌های روستایی به رونق تولید و اشتغال‌زایی جامعه کمک کنند.

وی همچنین به چالش‌های موجود در کشاورزی اشاره و اظهار کرد: با کوچک شدن زمین‌های کشاورزی استان به ویژه در شهرستان‌های شمالی ضرورت تشکیل تعاونی‌های خرد با هدف استفاده بهینه از این زمین‌ها و ساماندهی بهره‌برداران ضروری است.

عزیزان ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همفکری مسئولان و کشاورزان، تعاونی‌هایی روستایی با هدف پاسخ به نیازهای جامعه در مورد کالاهای اساسی و به منظور رونق اقتصادی استان ایلام تقویت شوند.

در این آیین که با حضور شمار از نمایندگان تعاونی‌ها و اتحادیه‌های روستایی و مدیران دستگاه‌های زیرمجموعه سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، فتح‌اله اسکندری به جای حمیدرضا شکری منصوب شد.

استان ایلام دارای ۲۲۷ تشکل و تعاونی با ۴۵ هزار نفر عضو است که تعاونی‌های دامداران، زنبوردادان، مرغداران و تولید کشاورزی از جمله این تشکل‌ها محسوب می‌شود.





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر