نماد آخرین خبر

نان کامل؛ معجزه‌ای در سلامت روزانه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نان کامل؛ معجزه‌ای در سلامت روزانه

ایرنا/ بیرجند- ایرنا- نان کامل یا سبوس دار، به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی یکی از بهترین گزینه‌ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب می‌شود که کارشناسان تغذیه از این نان به عنوان معجزه ای در سلامت روزانه یاد می‌کنند.

به گزارش ایرنا نان کامل در ایجاد سیری و کاهش اشتها، کاهش کلسترول، کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و پیش گیری و درمان سرطان ها موثر است. بنابراین تولید نان کامل گام موثری در بهبود کیفیت تغذیه ای افراد جامعه و ارتقای سلامتی محسوب می‌شود.

رژیم‌های غذایی سرشار از نان‌های کامل با کاهش خطر بیماری‌هایی مانند اضافه وزن و چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و بعضی سرطان‌ها مرتبط بوده و استفاده از نان کامل افراد را از مصرف سایر مواد دارویی و شیمیایی بی‌نیاز می‌کند.

نان کامل ۴۰ ماده از ۴۴ ماده غذایی مورد نیاز بدن ما را تامین کرده و موجب سیری سلول‌ها می‌شود و بر اساس تحقیقات انجام شده در سال‌های اخیر، نان‌های کامل حدود سه برابر نان سفید فیبر دارند.

از همین رو رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، نان کامل را یک انتخاب سالم و موثر برای پیشگیری از بیماری‌های متابولیک و ارتقای سلامت عمومی دانست و بر جایگزینی آن با نان سفید تاکید کرد.

سیده سمیه اصغری روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: نان یکی از اصلی‌ترین منابع کربوهیدرات در رژیم غذایی ایرانیان است و اهمیت کیفیت و سلامت آن در تامین انرژی و مواد مغذی روزانه غیرقابل انکار است.

وی افزود: در ایران، از دیرباز گندم به عنوان منبع اصلی تهیه نان مورد استفاده قرار گرفته و نان تهیه شده از آرد گندم قوت غالب مردم را تشکیل می‌دهد. بنابراین انتخاب نان سالم، می‌تواند تاثیر زیادی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.

نان کامل چیست؟
اصغری در معرفی این نوع نان گفت: نان کامل از آرد سبوس‌دار تهیه می‌شود و برخلاف نان سفید، سبوس و جوانه گندم در آن حذف نمی‌شوند لذا این امر باعث می‌شود نان کامل دارای ارزش غذایی بالاتر و سرشار از پروتئین، کلسیم، آهن، و ویتامین‌ها باشد و بخش قابل توجهی از نیازهای روزانه جامعه به مواد مغذی را تامین کند.

وی ادامه داد: نان کامل همچنین یک منبع مهم فیبر غذایی است که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش ضروری بوده و می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی و برخی سرطان‌ها نقش مهمی داشته باشد.

فواید نان کامل

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به تشریح برخی از مهمترین فواید نان کامل پرداخت و گفت: سلامت دستگاه گوارش یکی از اثرات استفاده از نان کامل است زیرا این نان حاوی فیبر نامحلول است که حرکات روده را منظم می‌کند و از بروز یبوست جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه نان کامل از کم‌خونی پیشگیری می کند افزود: این نان می‌تواند تا ۵۰ درصد نیاز روزانه بزرگسالان به آهن را تامین کند، هرچند جذب آهن در صورت تخمیر طبیعی بهتر انجام می‌شود.

اصغری یادآور شد: کنترل وزن و پیشگیری از چاقی دیگر اثر استفاده از نان کامل بوده زیرا محتوای بالای فیبر این نوع نان باعث احساس سیری طولانی مدت شده و به کنترل اشتها کمک می‌کند.

وی بهبود بیماری کبد چرب و کاهش چربی خون را جزو دیگر فواید نان کامل برشمرد و افزود: مواد مغذی موجود در غلات کامل از طریق بهبود حساسیت انسولینی و کاهش التهاب به سلامت کبد کمک می‌کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: فیبر موجود در نان کامل باع�� کاهش سرعت جذب گلوکز و بهبود پاسخ انسولین می‌شود و از افزایش قند خون جلوگیری می‌کند.

تفاوت نان کامل و نان سفید

وی تصریح کرد: نان سفید از آرد تصفیه‌شده بدون سبوس تهیه می‌شود و در مقایسه با نان کامل، دارای فیبر و مواد معدنی بسیار کمتری بوده، همچنین طعم و بافت نان کامل نسبت به نان سفید زبرتر و رنگ آن تیره‌تر است.

اصغری توصیه کرد: جایگزینی نان سفید با نان کامل می‌تواند گامی موثر در بهبود سلامت عمومی، کنترل وزن و پیشگیری از بیماری‌های مزمن باشد و امیدواریم خانواده‌ها به مصرف روزانه نان کامل توجه بیشتری داشته باشند.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today