نماد آخرین خبر

۹۰۰ هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار گرفت

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۹۰۰ هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار گرفت

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۹۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار گرفته و اعتبار لازم برای ادامه اجرای این طرح‌ها بدون محدودیت تأمین شده است.

محسن اسفندیاری روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به حمایت دولت از اجرای سیستم‌های نوین آبیاری افزود: دولت به ازای اجرای هر هکتار آبیاری کم‌فشار حداکثر ۲۹ میلیون تومان و برای هر هکتار آبیاری تحت فشار حداکثر ۱۰۲ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌کند.

وی یادآور شد: همچنین از ابتدای اجرای طرح‌های آبیاری نوین تاکنون، ۴۲ هزار و ۵۷۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان به این سامانه‌ها مجهز شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تأکید کرد: بر اساس عملکرد سال جاری، خراسان جنوبی با اجرای ۹۰۰ هکتار سامانه آبیاری نوین، رتبه سوم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه سیستم‌های نوین آبیاری موجب صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف آب شده‌اند، تصریح کرد: در آبیاری تحت فشار به ازای هر هکتار، چهار هزار و ۴۰۰ مترمکعب و در آبیاری کم‌فشار یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار مترمکعب صرفه‌جویی آب خواهیم داشت.

اسفندیاری با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوین گفت: سیستم‌های آبیاری هوشمند و کشاورزی دقیق با کمک سنسورها، داده‌های هواشناسی و پهپادها، آب را فقط به اندازه نیاز گیاه تأمین می‌کنند و مانع هدررفت می‌شوند.

وی ادامه داد: انتخاب گیاهان با نیاز آبی کمتر و جمع‌آوری آب باران برای آبیاری از دیگر اقداماتی است که می‌تواند فشار بر منابع آب زیرزمینی را کاهش دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اجرای پایلوت آبیاری هوشمند در استان افزود: خراسان جنوبی یکی از ۱۸ استان پایلوت کشور برای هوشمندسازی سامانه‌های نوین آبیاری است.

وی اضافه کرد: با توجه به نیاز این فناوری به برق پایدار، دستورالعملی برای کشاورزان تدوین شده که بر اساس آن بهره‌برداران باید مجهز به پنل خورشیدی، ژنراتور برق اضطراری، مشعل دوگانه‌سوز، مخزن سوخت دوم و مخزن ذخیره آب باشند تا در صورت قطعی آب و برق با مشکل مواجه نشوند.

تزریق ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به بخش کشاورزی خراسان جنوبی

اسفندیاری در ادامه گفت: طی ماه‌های اخیر بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به بخش‌های کشاورزی، دامداری و گلخانه‌ای استان تزریق شده و اکنون ۲۰ پروژه ساختاری در حوزه آب، خاک و توسعه محصولات جایگزین در دست اجرا است.

وی بیان کرد: در بخش آب و خاک، هفت پروژه تعادل‌بخشی منابع آبی، تغییر الگوی کشت و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری تعریف شده که اجرای آن‌ها به تأمین اعتبارات پایدار نیاز دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از کشاورزان خواست هرچه سریع‌تر برای بهره‌مندی از تسهیلات و طرح‌های حمایتی، پرونده‌های خود را تکمیل و به مراکز جهاد کشاورزی ارسال کنند.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر