نماد آخرین خبر

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه اراک: نبود خوابگاه متاهلی، از بزرگ‌ترین موانع ازدواج در دوران دانشجویی است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه اراک: نبود خوابگاه متاهلی، از بزرگ‌ترین موانع ازدواج در دوران دانشجویی است

ایسنا/ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک با بیان اینکه نبود خوابگاه متاهلی، یکی از بزرگ‌ترین موانع ازدواج در دوران دانشجویی است، گفت: وجود خوابگاه متاهلی نه تنها دغدغه اسکان را برطرف می‌کند، بلکه به زوج‌های دانشجو اجازه می‌دهد با آرامش خاطر به تحصیل ادامه دهند و پس از فارغ‌التحصیلی وارد زندگی مشترک پایدارتری شوند.

حجت‌الاسلام ابراهیم باقرزاده، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مجموع زوج‌های دانشجوی دانشگاه اراک در سال‌های ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به ۲۰۵ نفر می‌رسد، اظهار کرد: جشن سال گذشته به دلیل تقارن با ایام شهادت رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی لغو شد و اکنون قرار است مراسم جبرانی جامعی برای تمام این زوج‌ها برگزار شود. 

وی افزود: زوج‌های دانشجویی به زیارت مشهد مقدس مشرف شده و مهمان امام رضا(ع) خواهند بود. همچنین دانشگاه اراک برای هر زوج هدایای جداگانه‌ای در نظر گرفته تا از این پیوند مبارک حمایت کند.

حجت‌الاسلام باقرزاده با اشاره به آمار سال جاری گفت: امسال ۵۹ زوج دانشجوی برای شرکت در جشن ثبت‌نام کرده‌اند که این رقم نسبت به سال گذشته رشد محسوسی نشان می‌دهد. این افزایش بیانگر تمایل رو به رشد دانشجویان به ازدواج در دوران تحصیل است، اما موانع متعددی همچنان سد راه این تصمیم مهم قرار دارد.

وی چالش‌های اصلی را برشمرد و گفت: مسائل اقتصادی و معیشتی، بیکاری یا اشتغال ناپایدار دانشجویان، مشکلات مسکن، زمان‌بر بودن فرآیند دریافت وام ازدواج و نبود زیرساخت‌های لازم مانند خوا��گاه متاهلی، از جمله عواملی هستند که انگیزه ازدواج دانشجویی را به شدت کاهش داده‌ است. بسیاری از زوج‌های جوان پس از ازدواج با دغدغه اسکان مواجه می‌شوند و این موضوع تا زمان فارغ‌التحصیلی ادامه می‌یابد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه اراک با اشاره به خلاء سیاست‌گذاری کلان در این خصوص گفت: متأسفانه در سطح ملی، حمایت مشخص و مؤثری برای تشویق ازدواج دانشجویی پیش‌بینی نشده و این جای خالی به وضوح در دانشگاه‌ها احساس می‌شود. در حالی که می‌توان با تدابیر ساده اما مؤثر، انگیزه دانشجویان را چندین برابر کرد. ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه با شرایط آسان، حمایت‌های مادی و معنوی هدفمند، اولویت‌بندی وام‌های ازدواج برای دانشجویان، و مهم‌تر از همه، احداث یا اختصاص خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌ها، می‌تواند تحول بزرگی در این حوزه ایجاد کند.

وی اظهار کرد: برگزاری جشن ازدواج دانشجویی در دانشگاه اراک، فرصتی برای جبران کاستی‌های گذشته و همچنین جلب توجه سیاست‌گذاران به ضرورت حمایت از ازدواج جوانان تحصیل‌کرده است. 

انتهای پیام





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام : https://instagram.com/markazi_today