افزایش۱۰۰ هزار تومانی قیمت برنج در بازار مازندران

فارس/ گزارش میدانی از شهرستانهای مختلف مازندران نشان میدهد که قیمت انواع برنج محلی، بهویژه طارم هاشمی، از زمان برداشت محصول در شهریورماه تا آبانماه امسال، بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته و اکنون در برخی فروشگاهها به بیش از ۳۶۰ هزار تومان رسیده است.
بررسیهای میدانی از سطح کارخانههای شالیکوبی و فروشگاههای مواد غذایی در شهرهای مختلف استان نشان میدهد روند افزایشی قیمت برنج پس از پایان فصل برداشت همچنان ادامه دارد.در زمان برداشت محصول (شهریورماه)، قیمت برنج طارم هاشمی در بیشتر شهرستانهای مازندران بین ۱۸۰ تا ۲۵۰ هزار تومان در نوسان بود.
اما اکنون و در آبانماه، قیمت این نوع برنج در بازار خردهفروشی از ۳۰۰ تا ۳۶۵ هزار تومان گزارش میشود؛ افزایشی حدود ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلو که طی دو ماه رقم خورده است.قیمت خرید طارم هاشمی از کشاورز ۲۷۰ هزار تومان در ساری است، این رقم در بازار خردهفروشی برای نوع سورتشده و معطر به حدود ۳۱۵ هزار تومان میرسد.
نیمدانه خالص ۱۷۵ هزار تومان، سرلاشه ۲۳۵ هزار تومان و نوع دونوج اعلا تا ۳۵۸ هزار تومان قیمت دارد. همچنین کشت دوم طارم یا بینام در بازار ساری ۳۶۵ هزار تومان معامله میشود.
در آمل، قیمت کارخانهای طارم کشت اول ۲۷۰ هزار تومان و کشت دوم ۳۰۵ هزار تومان اعلام شده است. برنج امانالهی از ۲۵۵ تا ۳۰۰ هزار تومان و پرمحصول حدود ۲۴۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
نیمدانه هاشمی نیز به حدود ۱۳۵ هزار تومان رسیده است.در شهرستان بابل، قیمت طارم هاشمی بسته به نوع دانه متفاوت اعلام شد؛ بوجار با قیمت ۲۹۰ هزار تومان، غیربوجار ۲۷۰ هزار تومان، صدری ۳۰۰ هزار تومان، دانه بلند ۱۹۰ هزار تومان، پرمحصول ۱۸۰ هزار تومان، نیم دانه ۱۶۰ هزار تومان و فجر ۲۴۰ هزار تومان به فروش رسیده است. در قائمشهر قیمت برنج طارم هاشمی سورت شده و بوجارشده به ۲۹۰ هزار تومان، طارم دمسیاه ۲۸۰ هزار تومان و طارم غیر بوجار ۲۷۰ هزار تومان اعلام شده است.
در بهشهر، قیمت طارم محلی در فروشگاهها بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و برنج صدری بین ۲۷۰ تا ۲۹۰ هزار تومان گزارش شده است. نیمدانه ۱۴۰ هزار تومان و پرمحصول بین ۲۰۰ تا ۲۳۰ هزار تومان قیمت دارد.همچنین در چالوس نیز قیمت طارم هاشمی بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در نوسان است؛ افزایشی که نسبت به شهریور حدود ۱۰۰ هزار تومان بالاتر است.
در مجموع، متوسط قیمت طارم هاشمی از حدود ۲۵۰ هزار تومان در شهریور به حدود ۳۵۰ هزار تومان در آبان رسیده است. کارشناسان افزایش قیمت را ناشی از کاهش عرضه پس از برداشت، نگهداری خانگی برنج، افزایش هزینههای تولید و نقش واسطهها در بازار میدانند.
















