نماد آخرین خبر

تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن میوه‌ گرمسیری در سیستان و بلوچستان

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن میوه‌ گرمسیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/ رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان با تولید سالانه ۲۹۷ هزار تن رتبه نخست کشور را در تولید میوه‌های گرمسیری نظیر کُنار، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا، پاپایا، بیدام، پالسا، جمبولان، سیتاپل، موز و آناناس دارد. 

علیرضا دهمرده، رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: این استان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خاستگاه متنوع‌ترین میوه‌های گرمسیری کشور است به‌طوریکه در تولید برخی میوه‌ها در ایران بی رقیب است.

دهمرده ادامه داد: میوه های گرمسیری متنوع در زمان حاضر در ۱۳ هزار و ۷۰۰ هزار هکتار از باغ های سیستان و بلوچستان تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

وی، موز را از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان معرفی کرد و گفت: این میوه نسبت به سایر محصولات گرمسیری با بیش از ۱۲ هزار و ۴۰۹ هکتار و تولید سالانه ۲۰۳ هزار و ۷۵۹ تن بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.

دهمرده تاکید کرد: سالانه ارز زیادی برای ورود میوه‌های گرمسیری از جمله موز از کشور خارج می‌شود در حالیکه می‌توان با توسعه باغ های میوه‌های گرمسیری در سیستان و بلوچستان علاوه‌بر جلوگیری از خروج ارز زمینه اشتغال پایدار را در این استان پهناور ایجاد کرد.

رئیس جهاد کشاورزی استان همچنین در خصوص تولید انبه نیز در استان گفت: شهرستان قصرقند به عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید انبه در سیستان و بلوچستان، نقش قابل توجهی در بازار این محصول گرمسیری دارد.

دهمرده افزود: قصرقند با دارا بودن ۲۷۰ هکتار باغ انبه شامل ۲۱۰ هکتار بارور و ۶۰ هکتار غیرمثمر و بیش‌از ۲۰ رقم انبه محلی مرغوب، سهم مهمی در بازارهای داخلی و خارجی این محصول دارد.

وی ادامه داد: بخش زیادی از محصول انبه قصرقند برای تهیه ترشی به استان هرمزگان ارسال و پس از فرآوری به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی برای باغداران موجب شده است امسال شاهد افزایش کیفیت محصول و بهبود عملکرد باغ‌های انبه قصرقند باشیم.

آخرین خبر سیستان و بلوچستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zahedan_today