نماد آخرین خبر

جشنواره زعفران خراسان‌شمالی؛ از رونمایی کتاب تا قرارداد ۱۰ میلیاردی برای بذر

منبع
ايرنا
بروزرسانی
جشنواره زعفران خراسان‌شمالی؛ از رونمایی کتاب تا قرارداد ۱۰ میلیاردی برای بذر

ایرنا/ بجنورد- ایرنا- جشنواره زعفران خراسان‌شمالی امسال در حالی برگزار می‌شود که محور اصلی آن دانش‌بنیان‌سازی تولید و فرآوری این محصول استراتژیک است و در حاشیه آن از کتاب آموزشی زعفران رونمایی و قرارداد تامین بذر به امضا می‌رسد.

به گزارش ایرنا، عطر طلای سرخ در آبان‌ماه خراسان شمالی پیچید؛ جایی که فاروج، شهر زعفران و تلاش، بار دیگر میزبان کشاورزان، پژوهشگران و دوستداران این محصول ناب ایرانی شد.

چهارمین رویداد دانش‌بنیان و جشنواره زنجیره ارزش زعفران خراسان شمالی، ۲۵ آبان‌ماه امسال در سالن کارگران فاروج با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، استاندار خراسان شمالی و جمعی از مسوولان کشوری و استانی برگزار خواهد شد؛ آیینی که قرار است پیوندی دوباره میان علم، تجربه و اقتصاد روستایی برقرار کند.

در این جشنواره، کتاب «آموزش گام به گام و فرآوری زعفران» رونمایی می‌شود؛ اثری که با هدف ارتقای دانش فنی زعفران‌کاران و معرفی روش‌های نوین فرآوری و بسته‌بندی به چاپ رسیده است و قرار است ۵۰ نسخه از آن به برگزیدگان و کشاورزان نمونه اهدا شود.

محمد محمدزاده، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، با اشاره به جایگاه ویژه زعفران در اقتصاد کشاورزی استان گفت: در این جشنواره علاوه بر رونمایی کتاب، ۱۰ تندیس ویژه زعفران آماده شده است و همچنین قرارداد ۱۰ میلیارد ریالی برای تامین بذر زعفران خراسان شمالی با یکی از استان‌ها به امضا خواهد رسید.

وی افزود: این رویداد فرصتی است تا ضمن معرفی توانمندی‌های کشاورزان و تولیدکنندگان، مسیر توسعه و صادرات زعفران استان نیز هموارتر شود.

زعفران، طلای سرخ خراسان شمالی، در هشت شهرستان این استان کشت می‌شود که شهرستان فاروج در این میان رتبه نخست را دارد.

شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری بالا، نیاز آبی کم، عملکرد اقتصادی مطلوب، و همچنین سهولت نگهداری، از جمله دلایل رشد این محصول ارزشمند در سال‌های اخیر عنوان شده است.

امسال از سطح چهار هزار و ۹۴۰ هکتار از کشتزارهای زعفران استان، محصول برداشت شده است؛ محصولی که نه‌تنها رنگ سفره‌ها را گرم می‌کند بلکه رنگ رونق را بر چهره‌ی روستاهای استان می‌نشاند.

جشنواره زعفران خراسان شمالی تنها آیینی برای تجلیل نیست، بلکه گامی در مسیر دانش‌بنیانی کشاورزی استان است؛ گامی که با پیوند تجربه کشاورزان و فناوری‌های نو، می‌تواند زعفران خراسان شمالی را به جایگاه واقعی‌اش در بازارهای جهانی نزدیک‌تر کند.

۵۰ درصد زعفران تولیدی در خارج از استان به فروش می رسد.

زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت و کار می شود که فاروج رتبه اول را دارد و شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.

طلای سرخ امسال از سطح چهار هزار و ۹۴۰ هکتار کشتزار این استان برداشت شد.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام : https://instagram.com/bojnord_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر