تولید حدود ۶۰ درصد گوشت بلدرچین کشور در یزد/بلدرچین همچنان پتانسیل سرمایهگذاری دارد

ایسنا/ معاون امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با اشاره به رتبه نخست این استان در حوزه پرورش بلدرچین با تولید سالانه افزون بر ۲۷۰۰ تن گوشت و تخم این پرنده، این صنعت را همچنان دارای پتانسیل سرمایهگذاری دانست.
استان یزد به رغم بارندگی اندک و خشکسالیهای متوالی طی سالیان اخیر با تلاش کشاورزان خود و تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی و دامی به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی کشور شناخته میشود.
فعالان حوزه کشاورزی و دامپروری استان که بالغ بر ۸۳ هزار بهره بردار را شامل میشوند، توانستهاند علاوه بر تولید مازاد محصول و تامین نیازهای سایر مناطق کشور، در تولید برخی محصولات نیز جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص دهند.
این استان ضمن این که در تولید محصولاتی مانند روناس، پسته، زعفران، انار، زردآلو و محصولات گلخانهای، رتبههای برتر کشور را در اختیار دارد، در حوزه دام و طیور نیز جزو تولیدکنندگان مطرح کشور به شمار میآید که در این باره میتوان به رتبه نخست یزد در تولید گوشت بلدرچین اشاره کرد.
حسین محمدزاده معاون امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر تعداد ۱۸ واحد فعال دارای پروانه بهرهبرداری پرورش بلدرچین با ظرفیت دو میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه در استان مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: میبد با ۹ واحد، اردکان و اشکذر هر کدام با سه واحد بیشترین واحدهای پرورش بلدرچین را دارند اما بزرگترین و مجهزترین واحد در این حوزه به شهرستان تفت تعلق دارد.
معاون امور طیور استان با بیان این که مجموعاً در کشور سالانه ۴۵۰۰ تن گوشت بلدرچین تولید میشود، تصریح کرد: استان یزد با تولید دو هزار و ۷۰۰ تن از کل گوشت بلدرچین تولید شده در کشور، ۵۵ تا ۶۰ درصد گوشت بلدرچین کشور را تولید میکند و از این حیث در جایگاه نخست قرار دارد.
به گفته وی، حدود ۷۰ درصد گوشت بلدرچین تولیدی در داخل استان و ۳۰ درصد از تولیدات به سایر استانها و کشور عراق صادر میشود.
این مسئول با تاکید بر این که محصول اصلی پرورش بلدرچین در ایران گوشت است، تاکید کرد: با این حال طی سال گذشته واحدهای پرورش بلدرچین استان، ۸۳ تن تخم بلدرچین خوراکی نیز تولید کردهاند که تمام این مقدار در بازارهای استان توزیع و مصرف شده است.
محمدزاده در ادامه با اشاره به سرانه مصرف ۸۸ گرمی گوشت بلدرچین در کشورمان، خاطرنشان کرد: با فرض این که به طور استاندارد هر ایرانی یک قطعه بلدرچین ۱۹۰ گرمی مصرف کند، باید سالیانه ۱۷ هزار تن گوشت بلدرچین در کشورمان تولید شود لذا همچنان پتانسیل سرمایهگذاری در این زمینه وجود دارد.
وی از صدور پروانه تاسیس برای ایجاد یک واحد پرورش بلدرچین به ظرفیت ۶۰ هزار قطعه و نیز اخذ موافقت اصولی برای چهار واحد دیگر به ظرفیت ۲۵۶ هزار قطعه از ابتدای سال جاری تاکنون در همین راستا خبر داد.
معاون امور طیور استان مهمترین چالش در این صنعت را افزایش نیاز به سرمایهگذاری و افزایش قیمت نهاده و در نتیجه افزایش قیمت گوشت بلدرچین خواند که تاحدودی منجر به کاهش مصرف این محصول میشود و لذا نیاز است به تامین سرمایه در گردش واحدهای موجود توجه بیشتری صورت گیرد.
محمدزاده در پایان از اشتغال مستقیم ۹۶ نفر در صنعت پرورش بلدرچین استان خبر داد و با اشاره به اهتمام مسئولان به تخصیص تسهیلات بیشتر به بخش کشاورزی خصوصاً در بخش طیور، اعلام کرد: در حال حاضر چهار واحد پرورش بلدرچین استان در انتظار ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات هستند که امیدواریم به زودی محقق شود.
به گزارش ایسنا، بلدرچین کوچکترین پرنده از خانواده قرقاولهاست که گوشت آن بین ۵ تا ۱۰ درصد بیش از سایر پرندگان دارای پروتئین بوده و منبع خوبی از فسفر، کلسیم، مس، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، روی، آهن و سلنیوم است.
گوشت این پرنده کوچک علاوه بر ارزش غذایی، خاصیت درمانی نیز دارد و برای بیماریهایی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و بی خوابی بسیار مفید است.
تخم بلدرچین نیز در مقایسه با تخممرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری داشته و با وجودی که وزنی یکپنجم تخم مرغ دارد اما نسبت به آن دارای ۵ برابر فسفر، ۷.۵ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین B۱ و ۱۵ برابر ریبوفلاوین است.
ارزش درمانی و غذایی بالای بلدرچین، ویژگیهای این پرنده و تابآوری آن در هوای خشک و صرفه اقتصادی آن باعث شده تا پرورش آن در استان یزد توسعه یافته به طوری که استان در این زمینه حرف اول را در کشور بزند.
انتهای پیام

















