تولید سالیانه ۶۵۰۰ تُن ماهی گرمآبی و سردآبی در همدان

ایسنا/ مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از تولید سالیانه ۶۵۰۰ تُن ماهی گرمآبی و سردآبی در این استان خبر داد.
محمد کرم مرادی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: استان همدان دارای ۵۰۰ واحد پرورش ماهی گرمآبی، سردآبی و ماهی زینتی بوده که در این رابطه واحدهای پرورش ماهی گرم آبی و سردآبی سطح استان سالیانه دارای ۶۵۰۰ تُن تولید هستند و ظرفیت فعلی این واحدها توان تولید ۷۵۰۰ تُن ماهی را نیز دارند.
وی همچنین با بیان اینکه سالانه بیش از 5 میلیون قطعه ماهی زینتی دراین استان تولید و روانه بازار میشود، افزود: این میزان ماهی زینتی در ۳۷ واحد پرورش آبزیان در استان همدان تولید شده که ۱۰ واحد از این مراکز به صورت صنعتی و بقیه به شکل خانگی و خرد فعالیت دارند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، تعداد اشتغال مستقیم واحدهای پرورش ماهی این استان را ۱۲۰۰ نفر برشمرد و یادآور شد: با توجه به ظرفیت آبی خوب شهرستان نهاوند به عنوان شهر شیلاتی غیر ساحلی کشور، در این شهرستان متقاضیان جدیدی برای احداث واحد پرورش ماهی درخواست دادهاند که درخواست این متقاضیان در دست بررسی است.
مرادی از برنامهریزی این استان برای توسعه پرورش ماهی خاویاری خبر داد و گفت: در سالجاری نخستین واحد پرورش ماهی خاویار استان همدان در شهرستان ملایر به بهرهبرداری رسید که ظرفیت تولید این مزرعه سالانه ۲۰ تُن گوشت ماهی و ۲۰۰ کیلوگرم خاویار بوده و با پرورش ماهیهای رهاسازی شده، از سال آینده این واحد به مرحله تولید میرسد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، استفاده بهینه از منابع آبی را یکی از مزایای پرورش ماهی برشمرد و ادامه داد: تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها به حدود ۴۰۰ لیتر آب نیاز دارد، در حالی که برای تولید همین مقدار گوشت گاو حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب مصرف میشود.
















