لزوم بهرهگیری از شیوه کشاورزی هیدروپونیک در شرایط خشکسالی

ایسنا/ محقق بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: رشد سریع شهرنشینی، وقوع بلایای طبیعی، گرمشدن زمین و مصرف بیرویه مواد شیمیایی و آفتکشها موجب کاهش حاصلخیزی خاک و افت بهرهوری آن شده است، همچنین محدودیت منابع آب و تغییرات اقلیمی، لزوم بهرهگیری از شیوههای نوین کشاورزی نظیر هیدروپونیک را بیش از گذشته ضروری کرده است.
سارا صفری امروز دوشنبه ۲۶ آبان در کارگاه آموزشی «بسترهای رایج کشت هیدروپونیک در ایران» با همت مرکز تحقیقات کشاورزی استان ایلام و از طریق شبکه آموزش کشاورزی (شاک) برگزار شد، اظهار کرد: هیدروپونیک میتواند بهعنوان یک سیستم مکمل، کمبود زمینهای حاصلخیز و منابع آب را جبران کند، کنترل شرایط اقلیمی و دمایی در این روش امکان افزایش تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی را فراهم میکند.
به گفته این محقق، محصولات مختلفی از جمله برنج، گندم، ذرت علوفهای، اسفناج، بامیه، خیار، توتفرنگی، کاهو، پیاز، هویج، گوجهفرنگی و نیز انواع گلها و گیاهان زینتی را میتوان با موفقیت در سیستم هیدروپونیک پرورش داد.
صفری در تشریح بخش دیگری از مباحث کارگاه، انواع سیستمهای کشت هیدروپونیک شامل سیستمهای باز و بسته و روشهای توزیع محلول غذایی مانند جزر و مدی، قطرهچکانی، تغذیه نوار باریک، آبکشت، هواکشت و سیستم ایستا را توضیح داد.

وی همچنین بسترهای رایج این روش را در دو گروه آلی (کوکوپیت و پیتماس) و معدنی (شن، پرلیت و پشمسنگ) معرفی کرد و با مقایسه کشت سنتی و مبتنی بر خاک با کشت هیدروپونیک، بر مزایای قابل توجه این شیوه نوین تأکید کرد.
با اشاره به روند رو به افزایش جمعیت جهان گفت: طبق پیشبینیها جمعیت کره زمین تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸.۹ میلیارد نفر خواهد رسید و برای تأمین امنیت غذایی، جهان نیازمند تولید ۵۰ درصد غذای بیشتر است.
این کارگاه با هدف ارتقای دانش بهرهبرداران و ترویج روشهای نوین تولید محصولات کشاورزی برگزار شد.
انتهای پیام
















