نماد آخرین خبر

جداسازی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه از مدارس عادی آسیب‌زاست

منبع
ايسنا
بروزرسانی
جداسازی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه از مدارس عادی آسیب‌زاست

ایسنا/ مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در نشست مدیران مدارس تلفیقی، با انتقاد از سیاست جداسازی این دانش‌آموزان، گفت: این کار هم به خود دانش‌آموزان و هم به جامعه آسیب می‌زند و امروز بیش از هر زمان دیگری ضرورت حمایت از حضور آنان در مدارس عادی احساس می‌شود.

قاسم شریفی، مدیرکل آموزش و پرورش استان، سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴، در نشست تخصصی مدیران مدارس تلفیقی با اشاره به ایام سوگواری حضرت زهرا(س) و حضور هشت شهید گمنام در سمنان بر بهره‌گیری از برکات معنوی این ایام تأکید کرد و با بیان اینکه دو ماه از آغاز سال تحصیلی گذشته است، اظهار کرد: نیم‌سال اول دوران طلایی سال تحصیلی است و هر برنامه‌ای برای کیفیت‌بخشی باید در این دوره انجام شود.

وی با اشاره به تجربه چند دهه ای فعالیت در آموزش و پرورش استان، افزود: هیچ‌گاه به اندازه امروز، ضرورت حضور و حمایت از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی احساس نشده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با انتقاد از جداسازی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه از مدارس عادی، تصریح کرد: این جداسازی هم به خود دانش‌آموزان و هم به جامعه و دانش‌آموزان عادی آسیب می‌زند.

وی افزود: اگر در دوران تحصیل خود ما در کنارمان دانش‌آموزی با نیازهای ویژه حضور داشت، این در حالی است که جامعه امروز بهتر می‌داند چگونه با این عزیزان رفتار کند.

شریفی با اشاره به حضور ۱۸ مدرسه استثنایی در استان، گفت: خوشبختانه تعدادی از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی تحصیل می‌کنند. اداره آموزش و پرورش استثنایی فقط مسئول ۱۸ مدرسه استثنایی نیست، بلکه موظف است در تمام مدارس عادی که حتی یک دانش‌آموز با نیاز ویژه دارد، حضور یابد و خدمات ارائه دهد.

وی از مدیران مدارس خواست تا شرایط حضور و تحصیل این دانش‌آموزان را در مدارس عادی فراهم کنند .

وی با اشاره به لزوم حمایت از دانش آموزان با نیاز ویژه افزود: این دانش‌آموزان فرشته‌هایی هستند که برکت زندگی ما می‌شوند. خدمت به آنان عاقبت بخیری قطعی را به همراه دارد.

شریفی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه مردم، عیال خدا هستند، گفت: خدمت به مردم، خدمت به خداست و خدمت به عیال خدا (دانش‌آموزان با نیازهای ویژه) قدر و پاداش چندین‌برابری دارد. امیدواریم قدر این فرصت خدمت را بدانیم.

لزوم تدوین شناسنامه مدارس استثنایی و مدیریت تراکم کلاسی

شریفی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تدوین شناسنامه مدارس استثنایی در استان تأکید و اعلام کرد: شناسنامه مدارس استثنایی ما در استان باید امسال تدوین شود.

وی به موضوع تراکم کلاسی اشاره کرد و افزود: اگر تراکم کلاسی در سامانه لحاظ نشود، ما باید شرایطی را فراهم کنیم، چه به عنوان مدیر مدرسه، چه در سطح شهرستان یا استان، تا سقف دانش‌آموزان در کلاس‌ها را مدیریت کنیم.

شریفی با اشاره به پیشنهاد تشکیل گروه‌های آموزشی ویژه، آن را ایده‌ای خوب برای مدارس و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دانست.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در پایان با اشاره به کمبود نیرو در حوزه مربیان تلفیقی، خاطرنشان کرد: با توجه به پیشنهاد استفاده از همکاران بازنشسته، پیشنهاد عملیاتی شدن این طرح در استان و تصمیم‌گیری لازم را برای ایجاد شرایط مناسب انجام خواهیم داد.
انتهای پیام





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام : https://instagram.com/semnan_today