استاندار: طرح جامع شهر قم باید متکی بر نیازهای واقعی باشد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار: طرح جامع شهر قم باید متکی بر نیازهای واقعی باشد

ایرنا/ قم- ایرنا- استاندار قم با تاکید بر ضرورت بازنگری و تدوین دقیق طرح جامع شهر قم گفت: این سند باید با جمع‌بندی کارشناسی، تعیین تکلیف روشن نقش دستگاه‌ها و توجه به واقعیت‌های جمعیتی، زیست‌محیطی و کالبدی، مبنای توسعه متوازن و آینده‌نگر قم قرار گیرد.

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا از روابط‌عمومی استانداری قم، اکبر بهنام‌جو در جلسه بررسی طرح جامع شهر، افزود: طرح جامع باید چارچوبی منسجم، قابل اجرا و پاسخگوی مسائل امروز و آینده قم باشد و همه دستگاه‌های مرتبط سهم مشخص خود را در تهیه آن ایفا کنند.

وی با بیان اینکه بازنگری طرح در سال گذشته نیز مطرح بوده است، اضافه کرد: نارضایتی‌های مکرر مردم و دستگاه‌های متولی از مشکلات اقتصادی، خدمات شهری و شبکه حمل‌ونقل نشان می‌دهد که قم همچنان از یک الگوی کامل در مدیریت شهری و مبلمان شهر بی‌بهره است.

به گفته وی، اجرای صحیح طرح جامع می‌تواند نخستین نمونه الگووار توسعه شهری در استان باشد.

ضرورت تمرکز طرح بر واقعیت‌های زیست‌محیطی، گردشگری و ظرفیت منطقه

بهنام‌جو با اشاره به اهمیت گردشگری مذهبی در استان، گفت: تعیین نحوه ورود گردشگران، ظرفیت‌سنجی مناطق و نیازهای شهری باید بر اساس مطالعات دقیق مشاور انجام شود تا استان در برابر «کار انجام‌شده» قرار نگیرد.

وی تصریح کرد: ساخت‌وسازهای بی‌برنامه، افزایش افسارگسیخته تراکم و توسعه نامتوازن در برخی مناطق، ضرورت تهیه طرحی جدید و اتکاپذیر را دوچندان کرده است.

تعیین اهداف واقع‌بینانه برای توسعه شهری

وی با بیان این‌که طرح جامع باید واقع‌بینانه باشد، افزود: اگر امروز در سطح ۳۰ هستیم، باید طرحی تدوین شود که بتوانیم به سطح ۷۰ برسیم؛ نه اینکه اهدافی دور از دسترس تعیین کنیم که در عمل محقق نشود.

استاندار قم خواستار مشارکت فعال شهرداری، شورای شهر، میراث فرهنگی، دستگاه‌های زیربنایی، محیط‌زیست و نمایندگان استان شد و تاکید کرد: موفقیت طرح تنها زمانی ممکن است که وظایف هر دستگاه دقیق و عملیاتی تعیین شود.

ضوابط شفاف ساخت‌وساز؛ پایان کلی‌گویی در اسناد شهری

وی افزود: ضوابط ساخت‌وساز، معابر، بدنه‌های شهری، نورپردازی و خدمات باید شفاف، جزئی و قابل اجرا باشد. کلی‌گویی در این مرحله پذیرفتنی نیست و خروجی نهایی باید یک سند اجرایی کامل باشد.

وی در پایان خواستار ارائه نسخه نهایی، شامل جزئی‌ترین بخش‌های اجرایی طرح شد و از دستگاه‌ها خواست پیشنهادهای خود را برای تکمیل آن ارائه کنند.

طرح جامع جدید باید پاسخگوی نیازهای ۱۰ ساله آینده باشد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز با اشاره به رشد جمعیتی، مهاجرپذیری بالا و ویژگی‌های خاص جغرافیایی شهر، گفت: طرح جامع باید دست‌کم نیازهای یک دوره ۱۰ ساله قم را پوشش دهد و با پشتوانه علمی و خرد جمعی تهیه شود.

خسرو سامری افزود: موضوعات حیاتی همچون آب، خاک، زیرساخت‌ها، محیط‌زیست و مسائل کالبدی شهر باید با نگاه دانشگاهی و مشارکت دستگاه‌ها بررسی و درنهایت یک سند اجرایی برای مدیریت آینده شهر تدوین شود.

قم؛ شهری با جایگاه ملی و بین‌المللی

وی با اشاره به جایگاه قم به‌عنوان مرکز فرهنگی و مذهبی جهان تشیع، خاطرنشان کرد: این شهر باید با رویکردی متفاوت از دیگر شهرها دیده و این ویژگی در طرح جامع لحاظ شود.

لزوم زمان‌بندی مشخص برای نهایی شدن طرح

وی با تاکید بر ضرورت تسریع در تهیه و تصویب سند جامع گفت: روند بررسی طرح نباید به تأخیر بیفتد و باید در مدت تعیین‌شده تکمیل شود.

سامری ضمن قدردانی از همکاری دستگاه‌های حاضر، بر ادامه جلسات کارشناسی و تلاش مشترک برای تکمیل این سند راهبردی تاکید کرد.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره