معاون استاندار ایلام: نانهای ریزشی سلامت مردم را تهدید میکنند

ایرنا/ ایلام - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام، نبود آگاهی و قیمت پایین را علت اصلی شلوغی نانواییهای ریزشی در استان دانست و اعلام کرد که این نانها سلامت مردم را با خطر جدی روبهرو میکنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس میرزاد روز چهارشنبه در دیدار نماینده مرکز پژوهشکده شرکت مادر تخصصی ایران اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد واحدهای نانوایی در ایلام ریزشی هستند که بر اساس اعلام وزارت بهداشت و کارشناسان تخصصی، از نظر سلامت تهدیدی جدی برای مردم به شمار میروند.
وی افزود: نبود آگاهی، سرعت پخت و قیمت پایین سبب شده نانواییهای ریزشی در استان ایلام نسبت به نانهای دیگر بیشترین صف و تقاضا برای مصرف داشته باشند.
معاون استاندار ایلام ادامه داد: این در حالی است که نانواییهای ریزشی به علت عمل نیاوردن خمیر، حرارت مستقیم و ترکیب مواد افزودنی غیرمجاز به نان سلامت مردم و مصرف کنندگان را تهدید میکنند.
میرزاد ادامه داد: بیشتر مردم طاقت و فرصت ایستادن در صف ندارند و به همین علت این نانها را که از سرعت پخت بیشتری برخوردارند، انتخاب میکنند در حالی که بهترینها از نظر سلامت نانهای سنتی همچون سنگک، بربری، تافتون، تنوری و ساجی هستند.
وی یادآور شد: به دنبال راهکاری برای حذف این نوع نانها و توسعه نانواییهای سنتی هستیم تا سلامت مردم در معرض تهدید بیشتر قرار نگیرد.
معاون اقتصادی استاندار ایلام تاکید کرد: انتظار داریم رسانهها پای کار بیایند تا با آگاهی بخشی به مردم از میزان استقبال آنان برای خرید نانهای ریزشی کم کنند، اگر مردم بدانند این نوع نان چه میزان سلامت آنها را تهدید میکند، استقبال برای مصرف آنها کاهش مییابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز پیش از این در گفت و گو با ایرنا از ارجاع پرونده ۶۵ نانوایی متخلف به مراجع قضایی و قطع سهمیه آرد آنها در سهماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: این نانواییها به دلیل تخلفهای بهداشتی و رعایت نکردن استانداردهای پخت و عرضه نان به دادسرا معرفی شدند.
بیش از ۶۵۰ نانوایی در استان ایلام دارای مجوز فعالیت هستند و بخش عمدهای از آنها به شبکه نظارت هوشمند سامانه «نانینو» متصل شدهاند.
طرح «چهارشنبههای آرد و نان» از ابتدای پاییز امسال با هدف اصلاح سازوکار توزیع آرد، کنترل کیفیت نان و حمایت از نانوایان ایلام آغاز شده است و در قالب نشستهای هفتگی با حضور مدیران اقتصادی، فرمانداران و دستگاههای نظارتی استان پیگیری میشود.
















