نماد آخرین خبر

امام جمعه ایلام: کتابخانه سنگر پایدار فرهنگ در برابر تهاجم نرم دشمن است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
امام جمعه ایلام: کتابخانه سنگر پایدار فرهنگ در برابر تهاجم نرم دشمن است

ایرنا/ ایلام- ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام با تاکید بر نقش ماندگار کتاب و کتابخانه در پاسداری از هویت فرهنگی جامعه، گفت که کتابخانه‌ها باید با تجهیز و روزآمدسازی تبدیل به پناهگاه اندیشه جوانان شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین اله‌نور کریمی‌تبار روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت سی و سومین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار در ایلام، اظهار کرد: کتاب، مهم‌ترین یادگار تمدن‌ها و پل ماندگار میان اندیشه انسان و حقیقت الهی است.

وی یادآور شد: انسان‌های مؤمن و دانا همواره بخشی از دارایی‌های دنیوی خود را به وقف کتاب و نگارش آثار ماندگار اختصاص می‌دهند و حاصل اندیشه آنان چراغ راه آیندگان است.

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام یادآور شد: امروز جامعه در شرایطی قرار دارد که دسترسی به کتاب آسان‌تر از هر زمان دیگری است و این دسترس‌پذیری، نعمتی بزرگ برای استمرار فرهنگ و تمدن اسلامی به شمار می‌آید.

امام جمعه ایلام بیان کرد: اسلام دینی است که با فرمان خواندن آغاز می‌شود و سوگند خداوند به قلم و نوشته‌های آن در قرآن کریم، بیانگر جایگاه رفیع علم، اندیشه و کتاب در معارف اسلامی است.

حجت الاسلام کریمی‌تبار افزود در حالی‌که در برخی آیین‌ها میان عقل و ایمان تعارض دیده می‌شود، اسلام بر عقلانیت و دانش تکیه دارد و انسان را به فهم و تدبر در هستی فرا می‌خواند.

وی با اشاره به اعجاز قرآن کریم به عنوان کلام وحی، گفت: هیچ‌کس تاکنون نتوانسته است نظیری برای کوتاه‌ترین سوره قرآن بیاورد و این حقیقت، برتری بی‌بدیل کتاب الهی را در میدان علم و معنا آشکار می‌سازد.

امام جمعه ایلام در ادامه افزود: رهبر معظم انقلاب از برجسته‌ترین چهره‌های اهل مطالعه‌ هستند که پیش از پیروزی انقلاب بیشتر آثار فارسی و ترجمه‌شده روزگار خود را خوانده بودند و انس ایشان و خانواده‌شان با کتاب، نمونه‌ای الهام‌بخش برای جامعه فرهنگی کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام یادآور شد: در دوران جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمن، کتابخانه‌ها کم‌هزینه‌ترین و در عین‌حال اثربخش‌ترین کانون مقاومت فرهنگی‌ است و باید با نگاهی نو به توسعه، تجهیز و روزآمدسازی آن‌ها توجه شود.

وی با اشاره به بازدید خود از کتابخانه مرکزی ایلام ابراز کرد که مطالعه جوانان در فضایی محدود و فاقد سیستم گرمایشی و عایق صوتی، ضرورت توجه مدیران به فراهم‌سازی زیرساخت‌های مناسب فرهنگی را آشکار می‌کند.

امام جمعه ایلام گفت: ارتقا سطح علمی و تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان، نیازمند زیرساخت فرهنگی توانمند است و کتابخانه‌ها باید در هر محله در کنار مساجد، به کانونی برای رشد، تمرکز و گفت‌وگوی فکری تبدیل شوند.

حجت الاسلام کریمی‌تبار از خیران حوزه فرهنگ خواست با تقویت و تجهیز کتابخانه‌ها، ماندگارترین عمل نیک را در جامعه جاری سازند و بر ضرورت حمایت همه‌جانبه دستگاه‌ها و مدیران اجرایی از برنامه‌های فرهنگی تأکید کرد.

وی از همه فعالان فرهنگی، اساتید، دانشجویان و کتابداران استان به پاس تلاش در ترویج فرهنگ مطالعه قدردانی کرد و کتاب را سنگر استوار فرهنگ در برابر تهاجم نرم دشمن دانست.

در این آیین از تابلوی رویداد ملی «قهرمان» هم‌زمان با انتشار تقریظ‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی بر سه کتاب «خانوم ماه»، «تب ناتمام» و «همسفر آتش و برف» با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام رونمایی شد.

این سه اثر روایتی مستند از زندگی بانوان قهرمان و کمتر شناخته‌شده‌ و نقش‌آفرینی آنان در عرصه‌های مختلف جهاد، خدمت و مقاومت است.

به گفته « سمیه حیدری» مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام ۵۸ کتابخانه عمومی فعال در ایلام شامل ۵۲ باب نهادی و ۶ باب مشارکتی وجود دارد.

بیش از ۴۰ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان هستند.





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر