نماد آخرین خبر

استاندار: زنجان بهشت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع دستی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار: زنجان بهشت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع دستی است

ایرنا/ زنجان - ایرنا - استاندار زنجان گفت: این استان به واسطه امنیت اجتماعی، زیرساخت‌های ارتباطی ریلی، هوایی و بزرگراهی و قرار گرفتن در مسیر تاریخی جاده ابریشم، ظرفیت تبدیل شدن به بهشت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع دستی را دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن صادقی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، استان زنجان را یکی از غنی‌ترین کانون‌های فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی معرفی کرد و افزود: وجود گنبد جهانی سلطانیه، طولانی‌ترین بازار سنتی ایران، موزه مردان نمکی به‌عنوان نخستین مومیایی‌های طبیعی جهان و غارهای آبی و خشکی بزرگ، زنجان را به گنجینه گردشگری تبدیل کرده است.

وی با اشاره به پیشینه علمی و فرهنگی استان، افزود: آیین‌های دیرین همچون مراسم حسینیه اعظم، جایگاه ویژه‌ای برای استان در میراث معنوی کشور ایجاد کرده است.

استاندار زنجان به آمارهای رشد گردشگری استان اشاره کرد و افزود: این استان در سال گذشته با رشد ۱۷۱ درصدی گردشگر، رکورد ملی ثبت کرد و به پدیده گردشگری کشور تبدیل شد.

صادقی ادامه داد: تنها در آبان ۱۴۰۴، استان میزبان ۷۶ هزار مسافر داخلی و هزار و ۶۲۱ گردشگر خارجی بود و نرخ اشغال اتاق‌ها در هزار و ۶۳۴ واحد اقامتی به ۸۳ درصد رسید.

وی با بیان اینکه استان زنجان دارای ۵۸ دفتر خدمات مسافرتی، ۱۶ منطقه نمونه گردشگری و پنج روستای مصوب گردشگری است، گفت: متاسفانه زنجان هنوز هتل پنج‌ستاره ندارد و سرمایه‌گذاران بخش گردشگری با چالش‌هایی همچون کمبود تسهیلات، مشوق‌های قانونی ناکافی، فرایند سخت اخذ وام، تعرفه‌های پله‌ای آب و برق و محدودیت‌های ملی روبه‌رو هستند و برای جهش بعدی گردشگری استان، حمایت ملی و رفع این موانع ضروری است.

صادقی در ادامه به جایگاه صنایع دستی استان اشاره کرد و اظهار داشت: زنجان قلب اقتصاد خلاق ایران است، این استان با ۱۲ هزار هنرمند فعال در ۵۵ رشته، ۶ هزار کارگاه، هزار و ۴۰۰ هنرمند بیمه‌شده، ۱۳۰ مهر اصالت ملی، ۱۱ نشان اصالت یونسکو و ۵۰۰ فروشگاه صنایع دستی، قطب صنایع دستی فلزی کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: سالانه هفت هزار تن محصولات مسی، ۶ میلیون قبضه چاقو و دو تن زیورآلات سنتی در زنجان تولید می‌شود، گردش مالی صنایع دستی مس به‌تنهایی ۴۰۰ میلیارد تومان در ماه است و ثبت شهر جهانی ملیله و نشان جغرافیایی چاقو جایگاه جهانی این هنرها را تثبیت کرده است.

صادقی در عین حال به چالش‌های صنایع دستی اشاره کرد و گفت: کمبود فضاهای تولیدی در مرکز شهر، گرانی و نوسان شدید قیمت مس و نقره، تجهیزات ناکافی، کمبود سرمایه و بازارچه‌های گردشگری و پوشش ناکافی بیمه هنرمندان از مشکلات جدی این حوزه است.

استاندار زنجان همچنین به طرح بزرگراه گردشگری «حکمت» اشاره کرد و گفت: این پروژه می‌تواند گذرگاه گردشگری شمال‌غرب کشور را به همدان متصل کند و با پیوند به مسیر آرامگاه ابن‌سینا، زنجان را به حلقه‌ای مهم در گردشگری علمی و فرهنگی ایران تبدیل سازد.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام : https://instagram.com/zanjan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر