ضیافت فاطمی گیلان میراثی با عطر ۵۰۰ دیگ نذری در شفت

ایرنا/ دهمین سال پیاپی است که از سپیده دمان عطر آشنای سبزیتازه و بخار از دیگهای بزرگ آش نذری در کوچه پسکوچههای شفت میپیچد؛ شهری که سالهاست در ایام فاطمیه و سالروز شهادت یگانه دخت پیامبر اکرم (س) «فاطمه زهرا (س)» آغازگر آئینی شده که از دور و نزدیک در پخت آن مشارکت دارند و این شهر را در این روزها با همه زیارتگاه هایش به مامن گردشگران مذهبی تبدیل کرده است.
مردم شفت شهری آرام در غرب گیلان این روزها با عطر نذری آئین «ضیافت فاطمی» جان گرفته است؛ آیینی که ابتدا از سال ۹۵ با پخت ۱۸ دیگ به نیت سال های زندگی حضرت فاطمه (س) آغاز شد و امروز به سنتی فراگیر و مردمی تبدیل شده و جای خود را در تاریخ ۱۷ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ با شماره ردیف ۲۶۷۵ در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور باز کرد؛ روند پخت این آش با جمع آوری نذورات از مردم شروع و پس از برنامهریزی، دیگهای آش از اذان مغرب روز قبل از شهادت بار گذاشته میشود.
این آش که شباهت بسیاری به آش شله قلمکار گیلان دارد معمولا سالی یک بار به مقدار زیاد پخت شده و در بین دوستداران اهل بیت (ع)، اقشار کم برخوردار، دوستان و آشنایان توزیع میشود؛ آش فاطمه زهرا (س) مخصوص استان گیلان است و در سالروز شهادت حضرت توسط افراد، هیات های مذهبی و غیره پخت و در بین مردم توزیع می شود.
















