نماد آخرین خبر

نماینده مجلس: ناوگان هوایی مهار آتش در ایلام مستقر می‌شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نماینده مجلس: ناوگان هوایی مهار آتش در ایلام مستقر می‌شود

ایرنا/ نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی از دستور ویژه وزیر جهاد کشاورزی برای استقرار ناوگان هوایی مهار آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس خبر داد و گفت: با پیگیری‌های انجام شده، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار باقی‌مانده سامانه گرمسیری نیز به صورت فوری پرداخت می‌شود تا گره از کار این پروژه حیاتی باز شود.

سارا فلاحی روز چهارشنبه با اشاره به دیدار روز گذشته خود با «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در این دیدار مسائل و مطالبه‌های حوزه‌های کشاورزی، منابع طبیعی و جامعه عشایری استان ایلام به صورت دقیق بررسی و دستورات لازم برای رفع موانع صادر شد.

وی با اشاره به جایگاه محوری ایلام در امنیت غذایی کشور و فشارهای ناشی از خشکسالی بر تولیدکنندگان، افزود: با توجه به پوشش گیاهی گسترده استان و خطرات ناشی از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، یکی از مصوبات مهم این دیدار، تقویت توان و ظرفیت مهار آتش‌سوزی در مناطق جنگلی زاگرس بود که بر این اساس مقرر شد نسبت به نوسازی و تقویت ناوگان خودرویی مورد نیاز استان اقدام شود.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با کمک به جلوگیری از آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس، دستور استقرار ناوگان هوایی و بالگرد آب‌پاش در این منطقه را صادر کرد که این اقدام سرعت و دقت عملیات‌های حفاظت از مناطق جنگلی و مراتع استان را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد.

تزریق اعتبار به طرح سامانه گرمسیری و آبخیزداری

فلاحی در ادامه به اهمیت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام آبی در این استان اشاره کرد و گفت: با دستور وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد ۵۰ میلیارد تومان اعتبار باقی‌مانده طرح بزرگ سامانه گرمسیری در ایلام به صورت فوری به حساب سازمان جهاد کشاورزی استان واریز شود تا روند اجرای این پروژه بسیار مهم در راستای توسعه کشاورزی و بهره‌برداری کشاورزان منطقه شتاب گیرد.

وی همچنین با اشاره به درخواست اختصاص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه برای پروژه‌های آبخیزداری استان، یادآور شد: به منظور کنترل فرسایش خاک و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، وزیر جهاد کشاورزی دستور داد بخش قابل توجهی از این اعتبار درخواستی به استان ایلام اختصاص یابد.

تأمین نهاده‌های کشاورزی و دامی؛ حمایت از عشایر

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حجم بالای جوجه‌ریزی در استان نیازمند تأمین نهاده‌های دامی است، اظهار کرد: دستور تأمین ۵۰۰ تن سویا، یک هزار تُن ذرت و سه هزار تُن کود «فسفات تریپل» برای کشاورزان و مرغداران استان صادر شد که نقش مهمی در پایداری تولید و کاهش هزینه‌ها دارد.

فلاحی افزود: همچنین برای حمایت از جامعه عشایری و دامداران استان، تأمین ۳۰ هزار تُن نهاده دامی مدت‌دار و اعطای تسهیلات ویژه خرید نهاده به عشایر در دستور کار قرار گرفت.


پرداخت معوقات منابع طبیعی و تجهیز خودرویی

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش ایلام در طرح کاشت یک میلیارد نهال، گفت: مقرر شد معوقات کارگران نهالستان‌ها و نیروهای قراردادی منابع طبیعی استان که حدود ۱۱ میلیارد تومان برآورد می‌شود در اسرع وقت تعیین تکلیف و پرداخت شود.

فلاحی بیان کرد: برای ارتقا توان حفاظتی و حضور میدانی نیروها، ادارات منابع طبیعی شهرستان‌های هلیلان، سیروان، چوار، بدره و ملکشاهی به خودروهای مأموریتی جدید مجهز خواهند شد تا پایش عرصه‌ها و پیشگیری از تخریب اراضی با دقت بیشتری انجام شود.

استان ایلام با گستره ۲۰ هزار کیلومتر مربع و ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق، به دلیل برخورداری از ۶۴۱ هزار هکتار جنگل (که حدود ۹۰ درصد آن را گونه بلوط تشکیل می‌دهد) و ۷۸۴ هزار هکتار مرتع، یکی از مهم‌ترین ذخیره‌گاه‌های زیستی زاگرس محسوب می‌شود.

بافت جغرافیایی خشن و کوهستانی بودن این عرصه‌ها، همواره عملیات مهار آتش‌سوزی‌های فصلی را با دشواری مواجه کرده و استقرار «سامانه هوایی مهار آتش» و «بالگردهای آب‌پاش» را به یکی از مطالبات اصلی دوستداران محیط زیست و مسئولان استان تبدیل کرده است.

از سوی دیگر، اقتصاد ایلام وابستگی شدیدی به کشاورزی و دامپروری دارد.

استان ایلام دارای ۹ هزار خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند.

جامعه عشایری ۱۰ درصد جمعیت استان ایلام را تشکیل داده است.

مناطق گرمسیری ایلام در شهرستان‌های مهران، دهلران،‌ دره‌شهر و آبدانان افزون بر رمه عشایر بومی استان در ماه‌های سرد سال میزبان ۲۰۰ هزار راس دام عشایر استان‌های کرمانشاه، لرستان و همدان است.

طرح بزرگ «سامانه گرمسیری» که با هدف انتقال آب به اراضی دیم شهرستان‌های مرزی مهران و دهلوران و تحول در سیمای کشاورزی استان کلید خورده است، در سال‌های اخیر به دلیل کمبود اعتبارات در برخی قطعات با کندی مواجه شده بود که تکمیل آن نیازمند تزریق منابع مالی جدید است.

این استان با دارا بودن جامعه عشایری مولد و جمعیت بالای دامی، نقش مهمی در تولید گوشت قرمز در غرب کشور ایفا می‌کند که نوسانات قیمت و کمبود نهاده‌های دامی در فصول خشک سال، همواره چالش‌هایی را برای تولیدکنندگان این بخش ایجاد کرده است.

آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/