نماد آخرین خبر

ماجرای وحشتناک «خرمالو با پوست»؛ بستری شدن ۶ بیمار طی ۳ هفته فقط در یک بیمارستان مشهد!

منبع
خراسان
بروزرسانی
ماجرای وحشتناک «خرمالو با پوست»؛ بستری شدن ۶ بیمار طی ۳ هفته فقط در یک بیمارستان مشهد!

خراسان/ طی ۳ هفته گذشته فقط در یکی از بیمارستان‌های مشهد، ۶ نفر به دلیل مصرف خرمالو با پوست، در حالی بستری شدند که ۳ تن از آنان زیر تیغ جراحی قرار گرفتند که دچار بیماری‌های وحشتناک گوارشی و انسداد روده شده بودند.

ماجرای وحشتناک «خرمالو» در اتاق‌های عمل بیمارستانی هنگامی فاش شد که طی روزهای گذشته چند بیمار با علایم دردهای شدید شکمی و روده‌ای به بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد مراجعه کردند و بنا به تشخیص پزشکان، زیر تیغ جراحی قرار گرفتند؛ اما وقتی پزشکان جراح، توده‌ها را از طریق شکافتن معده خارج کردند، ناگهان با ماجرایی عجیب و رمزآلود روبه‌رو شدند چرا که توده‌های مذکور بر اثر مصرف خرمالو با پوست در معده و یا روده ایجاد شده بود.
در همین حال پیگیری نشان داد این ماجرا از سال‌های گذشته به یک موضوع حاد تبدیل شده است و هنوز پزشکان متخصص در حال تحقیق هستند تا علت اصلی آن را بیابند.
دکتر حسن حسن‌زاده، یکی از پزشکان جراح حاذق که آخرین عمل جراحی «توده خرمالو» را در اتاق عمل بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد انجام داده است، در تشریح این موضوع به منظور آگاهی مردم از بروز این گونه بیماری گوارشی اظهار کرد: طی چند سال گذشته و در فصول مصرف «خرمالو» و «انار»، افرادی با دردهای شدید معده یا انسداد روده به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که پس از بررسی‌های تخصصی درمانی و آندوسکوپی مشخص می‌شود توده‌ای به شکل و اندازه یک نارنگی در معده وجود دارد که گاهی از طریق آندوسکوپی و خرد کردن توده، بیماری درمان می‌شود اما در بسیاری از این بیماران باید با روش‌های جراحی، توده را خارج کرد.
حسن‌زاده با بیان این که ۳ تن از جراحان زبده بیمارستان ۱۷ شهریور (دکتر برهمت، دکتر میرزاپور و دکتر وحدتی) طی ۳ هفته گذشته ۴ تن از بیماران را با همین علایم جراحی کردند که توده‌های «خرمالو» از معده آنان خارج شد، اضافه کرد: در پنجمین عمل جراحی مشابه که در اتاق عمل بیمارستان انجام دادیم نیز توده بزرگ «خرمالو» را از معده یک بیمار مرد بیرون آوردیم که بیمار مدعی بود ۵ خرمالو را با پوست خورده است. البته او بیان کرد در کنار«خرمالو» انار هم مصرف کرده ولی ما بعد از بررسی «توده خرمالو» دانه‌های انار را درون آن ندیدیم؛ با این حال در عمل‌های دیگر دانه‌های انار هم درون توده به هم چسبیده خرمالو وجود داشت.
وی با اشاره به این که در ۲ مورد دیگر نیز مصرف «خرمالو با پوست» موجب انسداد شدید روده شده بود، خاطرنشان کرد: اگر چه این دو مورد را به سختی با بهره‌گیری از شیوه‌های غیرجراحی درمان کردیم اما این موضوع به مشکل خاصی تبدیل شده است که باید برای آگاه‌سازی شهروندان تا به دست آمدن نتایج دقیق تحقیقاتی، اطلاع‌رسانی کرد.
این پزشک متخصص جراحی عمومی تصریح کرد: هنوز اطلاعات دقیقی نداریم که چرا این مشکل در گوارش ایجاد می‌شود و «خرمالو» یا «خرمالوی نارس» یا مصرف «خرمالو با پوست» چه تأثیری در بروز این بیماری دارد، موضوعی که در پی یافتن پاسخ‌های علمی و تخصصی برای آن هستیم اما هم‌اکنون فقط به شهروندان توصیه می‌کنیم در مصرف «خرمالو» دقت بیشتری داشته باشند و حداقل آن را با پوست مصرف نکنند و همزمان با «انار» هم به هیچ‌وجه نخورند، چرا که اکنون در آستانه شب یلدا قرار داریم و باید به آحاد جامعه اطلاع‌رسانی کنیم تا دچار این گونه بیماری نشوند.

آخرین خبر خراسان رضوی در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/khorasan_today
آخرین خبر خراسان رضوی در تلگرام :
https://t.me/Toos_today