نماد آخرین خبر

شناسایی بیش از ۳۰ گسل زلزله در استان قزوین

منبع
فارس
بروزرسانی
شناسایی بیش از ۳۰ گسل زلزله در استان قزوین

فارس/ مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: تاکنون بیش از ۳۰ گسل زلزله در سطح استان شناسایی شده که برخی از آن‌ها فعال هستند و بر همین اساس، قزوین در زمره استان‌های حادثه‌خیز کشور قرار دارد.

قدرت‌الله مهدیخانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین با اشاره به قانون جامع مدیریت بحران اظهار کرد: قزوین یکی از حادثه‌خیزترین استان‌های کشور است و از میان ۳۳ نوع حادثه شناخته‌شده در ایران، ۲۵ مورد آن در این استان سابقه وقوع یا پتانسیل رخداد دارد.
مهدیخانی ادامه داد: تاکنون بین ۳۰ تا ۳۵ گسل زلزله در استان شناسایی شده که برخی از آن‌ها فعال هستند.
وی با اشاره به فعالیت دستگاه‌های لرزه‌نگاری عنوان کرد: طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۵۷۰ زمین‌لرزه با بزرگی ۳ تا ۵ ریشتر در استان ثبت شده است. گسل «ایپک» در جنوب قزوین از مهم‌ترین گسل‌های فعال است و برخی گسل‌های غیرفعال نیز هر لحظه امکان فعال شدن دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین همچنین فرونشست زمین را «زلزله خاموش» نامید و گفت: این پدیده علاوه بر عوامل طبیعی، تحت تأثیر فعالیت‌های انسانی مانند برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی نیز رخ می‌دهد و نیازمند مدیریت جدی است.
مهدیخانی اضافه کرد: طی سال‌های اخیر بین ۳۰ تا ۴۰ دستگاه شتاب‌نگار در نقاط مختلف استان نصب شده و کوچک‌ترین تنش‌های زمین از طریق امواج رادیویی به مرکز مدیریت بحران گزارش می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین حدود ۲۷۰۰ کیلومتر رودخانه دارد که بخش‌های پرخطر آن شناسایی و لایروبی شده‌اند.
 به گفته مهدیخانی، در صورت وقوع سیل، ماشین‌آلات در نقاط حساس مستقر می‌شوند و بانک اطلاعاتی تجهیزات استان آماده بهره‌برداری است.
این مسئول، بر اهمیت همکاری دستگاه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: رودخانه‌های خارج از شهر تحت مسئولیت شرکت آب منطقه‌ای، مسیرهایی که دارای پل‌های اصلی هستند تحت نظارت اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و رودخانه‌های داخل شهر تحت مدیریت شهرداری‌ها قرار دارند.
وی با اشاره به استفاده از ابزارهای نوین مانند دوربین‌های زنده و پهپاد برای رصد رودخانه‌ها و نقاط حادثه‌خیز افزود: این امکانات در استان پیش‌بینی شده و در شرایط مناسب جوی به کار گرفته می‌شوند.
مهدیخانی در ادامه با اشاره به قانون جامع مدیریت بحران مصوب سال ۱۳۹۸ گفت: این قانون تنها قانونی است که مجلس برای مدیریت بحران تدوین کرده و وظایف دستگاه‌ها را مشخص کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین از مدیران دستگاه‌ها خواست تا مطالعه دقیق این قانون را در دستور کار قرار دهند.

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today