نماد آخرین خبر

استاندار مرکزی: تقویت بخش تعاون نیازمند مدل‌سازی‌های جدید و پروژه‌محور است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار مرکزی: تقویت بخش تعاون نیازمند مدل‌سازی‌های جدید و پروژه‌محور است

ایرنا/ اراک - ایرنا - استاندار مرکزی با تاکید بر ضرورت احیای نقش واقعی تعاونی‌ها در اقتصاد، گفت: توسعه بخش تعاون بدون مدل‌سازی شفاف، پروژه‌محور و اعتمادساز برای جذب سرمایه‌های مردمی امکان‌پذیر نیست.

به گزارش ایرنا، مهدی زندیه وکیلی عصر روز شنبه در نشست شورای توسعه تعاون استان مرکزی در اراک، افزود: صرف عضوگیری مردم در شرکت‌های توسعه و عمران بدون مشخص بودن پروژه، شیوه مدیریت و آینده فعالیت‌ها، نمی‌تواند اعتماد عمومی را جلب کند و لازم است تعاونی‌ها فعالیت خود را با پروژه‌های مشخص و مورد نیاز مردم محلی آغاز کنند.

وی اظهار کرد: تجربه استان‌های مختلف نشان می‌دهد تعاونی‌ها زمانی موفق بوده‌اند که علاوه بر انگیزه‌های مالی، بر اساس نیازهای واقعی جامعه شکل گرفته‌اند و مردم با انگیزه‌های اجتماعی و اقتصادی در آنها مشارکت کرده‌اند.

استاندار مرکزی با اشاره به ظرفیت بالای استان در حوزه سلامت اداری تصریح کرد: استان مرکزی از استان‌های پیشرو کشور در سلامت اداری است و این ظرفیت می‌تواند بستر مناسبی برای الگوسازی تعاونی‌های موفق و شفاف باشد.

زندیه‌وکیلی در ادامه به موضوع مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: پروژه مسکن کارگری که با حضور وزیر آغاز شده، در مرحله آماده‌سازی زمین قرار دارد و در شهرهای جدید مهاجران و امیرکبیر، به میزان تقاضا امکان تأمین زمین برای مسکن کارگری وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: بخش تعاون می‌تواند نقش مهمی در تولید مسکن، ایجاد اشتغال و رونق صنایع وابسته ایفا کند، چراکه ساخت مسکن به‌طور مستقیم موجب فعال شدن زنجیره‌ای از تولیدات داخلی و اشتغال‌زایی می‌شود.

استاندار مرکزی با بیان اینکه استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز پیشتاز است، گفت: تاکنون بیش از ۴۵۰ مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در استان ایجاد شده و تعاونی‌ها می‌توانند به‌ویژه در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی وارد این عرصه شوند؛ چراکه این سرمایه‌گذاری‌ها بازدهی مطمئن و بلندمدت دارند.

زندیه‌وکیلی تاکید کرد: دولت چهاردهم نگاه حمایتی ویژه‌ای به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دارد و اگر بخش تعاون به‌درستی جهت‌گیری کند، می‌تواند نقش موثری در اقتصاد استان و کشور ایفا کند.

وی گفت: استانداری مرکزی، دستگاه‌های اجرایی و اتاق تعاون آمادگی کامل دارند تا با اجرای مدل‌های جدید، زمینه تقویت واقعی بخش تعاون و تحقق اهداف اقتصادی این بخش را فراهم کنند.

معاون اقتصادی استاندار مرکزی بر جذب سرمایه‌های مردمی و تقویت تعاونی‌های تامین تاکید کرد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در نشست بررسی مسائل بخش تعاون استان با اشاره به ظرفیت بالای تعاونی‌ها برای جذب منابع مردمی گفت: مردم سهامدار هستند و این امکان وجود دارد که منابع مالی در اختیار مردم از طریق تعاونی‌ها جذب شود، اما برای تحقق این هدف ابتدا باید زمینه‌ها و بسترهای لازم فراهم شود.

محمدباقر آقا علیخانی افزود: در سال‌های اخیر تعاونی‌هایی در حوزه تامیم شکل گرفتند که از جمله موفق‌ترین آنها تعاونی‌های مرتبط با صنایع پایین‌دستی پتروشیمی بودند، به‌گونه‌ای که چندین شرکت در قالب یک تعاونی تجمیع شدند، منابع مالی جذب کردند و از این طریق نیازهای خود را با بالاترین ارزش اقتصادی تامین کردند.

وی با بیان اینکه این نوع تعاونی‌ها امروز به دلایل مختلف و برخی نگاه‌های محدودکننده غیرفعال شده‌اند، تصریح کرد: در شرایطی که با محدودیت منابع مالی مواجه هستیم، تقویت تعاونی‌های تامین می‌تواند بهترین فرصت برای استان باشد تا هم سرمایه‌های مردمی جذب شود و هم این مدل تعاونی‌ها در بخش‌های مختلف توسعه یابند.

آقاعلیخانی ادامه داد: تمرکز صرف بر تعاونی‌های حوزه مسکن پاسخگوی نیازهای اقتصادی استان نیست و لازم است با ابتکار عمل، ظرفیت تعاونی‌ها در حوزه‌های تولید، تامین و سایر بخش‌های اقتصادی فعال شود.

وی با انتقاد از برخی موانع اداری در مسیر فعالیت تعاونی‌ها گفت: یکی از مشکلات جدی، بازگشت و رد پرونده‌های تعاونی‌ها در برخی دستگاه‌ها است، در حالی که پروژه‌های مشابه غیرتعاونی بدون مشکل پذیرفته می‌شوند و این رویکرد نیازمند بازنگری و اصلاح است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی تاکید کرد: استانداری آمادگی کامل برای همکاری با دستگاه‌های اجرایی به‌منظور رفع موانع و تقویت جایگاه تعاونی‌ها در اقتصاد استان را دارد.

فرماندار اراک خواستار احیای نقش تعاونی‌ها در نظام توزیع و تقویت نظارت بر عملکرد آنها شد

فرماندار اراک در ادامه این نشست با تاکید بر ضرورت احیای روحیه تعاون، گفت: تعاونی‌ها باید به ارائه خدمات عمومی بازگردند و از انحراف به سمت فعالیت‌های صرفا سوداگرانه پرهیز شود تا اهداف اصلی تعاون در خدمت مردم و به‌ویژه اقشار نیازمند محقق شود.

عبدالرضا حاج‌علی‌بیگی با اشاره به نقش موثر تعاونی‌ها در نظام توزیع کشور افزود: در گذشته بخش عمده‌ای از بار توزیع کالا میان واحدهای بزرگ تولیدی و مجموعه‌های کارمندی بر دوش تعاونی‌ها بود، اما به‌دلیل ضعف نظارت و پایش عملکرد، تراز مالی بسیاری از این تعاونی‌ها به‌مرور دچار مشکل و مدیریت آنها نیز با ضعف مواجه شد.

وی افزود: اگرچه امروز تعاونی‌ها نقش موثری مانند گذشته در تنظیم بازار ندارند، اما در شرایط فعلی کشور و نیاز به توزیع کالاهای تنظیم بازاری، این مجموعه‌ها همچنان ظرفیت ایفای نقش مهمی را دارند و این موضوع تنها مختص استان مرکزی نیست، بلکه در سطح ملی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

فرماندار اراک با اشاره به مشکلات برخی تعاونی‌های تولیدی اظهار کرد: در مقطعی، تعاونی‌های تولیدی از معافیت‌ها و حمایت‌های مالیاتی برخوردار بودند و عملکرد مناسبی داشتند، اما در سال‌های بعد برخی از آنها با مشکلات جدی مواجه شدند، به‌گونه‌ای که امروز در بعضی شرکت‌های تعاونی، وضعیت سهامداران خرد، سرنوشت سرمایه‌ها و حتی سابقه حسابرسی‌ها مشخص نیست.

حاج‌علی‌بیگی تاکید کرد: نباید همه فعالیت‌های تعاونی‌ها صرفا به حوزه مسکن محدود شود، چراکه بخش قابل توجهی از مسکن تولیدشده در قالب تعاونی‌ها به مصرف اقشار فاقد مسکن نمی‌رسد و در برخی موارد، تعاونی‌ها به بستر سوداگری و حتی بروز فساد تبدیل شده‌اند که ریشه آن ضعف نظارت است.

۹۲ درصد جمعیت استان مرکزی عضو تعاونی‌ها هستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۲۶۷ تعاونی ثبت‌شده در استان فعال است و با احتساب اعضای سهام عدالت، حدود ۹۲ درصد جمعیت استان مرکزی عضو تعاونی‌ها هستند.

مختار احمدی اظهار کرد: تعداد اعضای تعاونی‌های استان با احتساب سهام عدالت به ۹۲۹ هزار نفر می‌رسد و این در حالی است که جمعیت استان حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.

وی افزود: تعاونی‌های استان مرکزی در حوزه‌های مختلفی از جمله خدمات، کشاورزی، صنعت، مسکن، حمل‌ونقل، مصرف و سهام عدالت فعال هستند و تاکنون حدود یک‌هزار و ۹۸۴ فرصت شغلی توسط این تعاونی‌ها ایجاد شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه بیشترین تعداد تعاونی‌های استان در بخش خدمات فعالیت می‌کنند، ادامه داد: پس از آن بخش‌های کشاورزی، صنعتی، مسکن و حمل‌ونقل بیشترین سهم را دارند و همچنین شهرستان ساوه بیشترین تعداد تعاونی فعال استان را به خود اختصاص داده است.

احمدی با اشاره به عملکرد شاخص‌های ابلاغی حوزه تعاون گفت: تاکنون ۷۳ درصد برنامه تشکیل تعاونی‌های جدید در استان محقق شده و ۳۸ تعاونی جدید در سال جاری به ثبت رسیده است.

وی افزود: توسعه تعاونی‌ها در شهرستان‌های کمتر برخوردار به‌ویژه در حوزه‌های کشاورزی، صنایع تبدیلی و گردشگری در دستور کار قرار دارد و در این زمینه همکاری فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی ضروری است.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام : https://instagram.com/markazi_today