نماد آخرین خبر

۶۴۰ هزار پلاک پستی هوشمند در اصفهان نصب شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۶۴۰ هزار پلاک پستی هوشمند در اصفهان نصب شد

ایرنا/ مدیرکل پست استان اصفهان گفت: نیاز به نصب ۸۳۳ هزار پلاک پستی هوشمند در این کلانشهر وجود دارد که تاکنون برای ۶۴۰ هزار واحد نصب شده است.

حمید باقری اظهار کرد: بر اساس این آمار در زمان حاضر ۷۷ درصد از نقاط شهر اصفهان دارای پلاک هوشمند است و پس از اصفهان، نصب این پلاک‌ها در شهرهای دیگری چون دستگرد برخوار، بویین میاندشت، قمصر، افوس، ابریشم، منظریه و شهر جدید مجلسی با مجموع ۴۵ هزار پلاک به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: نصب ۱۵ هزار پلاک هوشمند نیز در شهرهای خالدآباد، طرق رود و گرگاب در حال انجام است.

مدیرکل پست استان اصفهان بیان کرد: نخستین پلاک دارای QR کد در استان، در امامزاده ادهم شهر دستگرد و نخستین پلاک هوشمند شهر اصفهان در منطقه هشت شهرداری، واقع در خیابان رباط نصب شد.

وی با اشاره به ویژگی اصلی پلاک‌های جدید نسبت به گذشته، اضافه کرد: پلاک هوشمند در واقع یک درگاه مکان محور جامع (میز خدمت الکترونیک مکان محور) برای ملک است که با اسکن QR Code درج شده روی پلاک، شهروند می‌تواند به مجموعه‌ای از خدمات شهری، پستی و حتی خدمات بخش خصوصی دسترسی یابد.

به گفته باقری، این پلاک‌ها دارای لایه‌های اطلاعاتی توصیفی در حوزه‌های اداری، تجاری، مسکونی، زمین در دست ساخت، پارکینگ، مخروبه و غیره است که هر کدام در بانک اطلاعاتی مکانی پست ثبت و در نتیجه پایگاه داده مکانی شهر به مرور تکمیل و به‌روز می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این داده‌ها پایه تصمیم‌سازی در مدیریت شهری و برنامه‌ریزی‌های عمرانی محسوب می‌شوند.

مدیر کل پست اصفهان گفت: شهروندان می‌توانند با همین کد، بسیاری از خدمات شهروندی از جمله ارتباط با سازمان‌های مختلف شهری، ثبت درخواست خدمات (مانند جمع‌آوری پسماند یا ارسال مرسوله پستی از درب منزل)، دسترسی به اطلاعات مکان‌های نزدیک مثل پارک، پمپ بنزین یا مسجد، ارسال موقعیت دقیق ملک برای خدمات اورژانسی و حتی امکان تبلیغات مجاز برای مشاغل را مستقیم دریافت کنند.

باقری با اشاره به اینکه مصوبه اجرای پلاک آبی QR بر اساس بخشنامه شماره ۵۲۴۲/۳۵۰ در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۹۸ از سوی اداره کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور ابلاغ شد، بیان کرد: پلاک‌های کدپستی آن زمان با QR Code طراحی و اجرا و پلاک هوشمند کد پستی نیز برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ توسط پست استان اصفهان طراحی و با همکاری سازمان فاوای شهرداری اصفهان تکمیل و نخستین رونمایی رسمی آن در خرداد ماه ۱۴۰۲ در همایش «نقش فناوری اطلاعات در مدیریت شهری» انجام شد.

مدیرکل پست استان اصفهان افزود: پلاک‌های هوشمند مبتنی بر QR کد، دریچه‌ای جدید به سوی مدیریت مکانی نوین گشوده‌اند و اصفهان، به عنوان یکی از قطب‌های فناوری و توسعه شهری در کشور، این بار با نصب بیشترین تعداد پلاک هوشمند کد پستی برای نخستین بار در کشور گامی مهم در مسیر تحقق «شهر هوشمند» برداشت.

وی با اشاره به روند تغییرات از پلاک‌های سنتی تا پلاک‌های هوشمند پستی در اصفهان، اضافه کرد: دغدغه‌ مدیران شهری و شهروندان از سال‌ها پیش، دستیابی به شهری هوشمند و منسجم بود تا ارتباط میان دستگاه‌های مختلف ساده‌تر و ارائه خدمات به مردم سریع‌تر و دقیق‌تر انجام شود و در این راستا ۲ ابزار پایه‌ای مورد نیاز یعنی زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) و سامانه ملی نشانی مکان محور (GNAF) مطرح شد.

باقری ادامه داد: برای تحقق این اهداف، در شرکت ملی پست بستر پلاک آبی هوشمند طراحی شد که هر پلاک، معرف موقعیت مکانی دقیق ملک، واحد یا صنف بوده و با یک کد پستی واحد، به کلیه خدمات شهری و سازمانی متصل می‌شود.

وی با اشاره به منافع اجرای این طرح برای دستگاه‌های اجرایی، اظهار داشت: سیستم پلاک هوشمند برای سازمان‌ها، به معنای ارائه خدمات یکپارچه بر پایه مکان ملک است؛ یعنی هر خدمت با محوریت کدپستی صورت می‌گیرد و داده‌ها بین دستگاه‌ها به صورت خودکار و به‌روز تبادل می‌شود که کاهش بروکراسی اداری و صرفه‌جویی در هزینه‌های نرم‌افزاری را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل پست استان اصفهان گفت: پیشنهاد بارگذاری این سامانه به صورت رایگان بر روی سرور شرکت ملی پست داده شده تا تمامی شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی بدون نیاز به ایجاد سامانه‌های جزیره‌ای، از طریق یک «پنجره واحد ملی» خدمات خود را ارائه دهند.

آخرین خبر اصفهان در اینستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today