نماد آخرین خبر

اهدای خون با روزه‌داری تعارضی ندارد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
اهدای خون با روزه‌داری تعارضی ندارد

ایرنا/ زنجان - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان زنجان گفت: از نظر علمی، اهدای خون در ساعات پس از افطار یا شب‌ها هیچ تعارضی با روزه‌داری ندارد، بر این اساس روزه‌داران می‌توانند با رعایت تغذیه مناسب، مصرف مایعات کافی و استراحت مطلوب، نسبت به اهدای خون اقدام کنند.

المیرا سعیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ماه رمضان فرصتی ارزشمند برای تقویت فرهنگ همدلی و کمک به همنوعان است افزود: این در حالی است که بیماران خاص، بیماران مبتلا به سرطان، مادران باردار و مصدومان حوادث از جمله گروه‌هایی هستند که به صورت مستمر به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند.

به گفته وی، هر واحد خون می‌تواند جان چند بیمار را نجات دهد و نقش مردم در این زمینه بسیار تعیین‌کننده است.

سعیدی با بیان اینکه در سازمان انتقال خون ایران نیز همواره تلاش شده است با برنامه‌ریزی دقیق، نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده‌های خونی به صورت پایدار تأمین شود اظهار داشت: ماه رمضان امسال از سوی سازمان انتقال خون ایران به شعار روزانه، به عنوان نقشه راه و روز شمار اهدای خون در این ماه مبارک مزین شده است.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان ادامه داد: همزمان با ششمین روز از ماه مبارک رمضان، شعار «رمضان، تمرین نوع دوستی» به عنوان محور اصلی برنامه‌ها اعلام شده است.

وی با بیان اینکه این شعار بر اهمیت نجات جان بیماران و تداوم ذخایر خونی در ایام روزه‌داری تاکید دارد گفت: با توجه به اینکه نیاز به خون همیشگی است، از مردم نوعدوست استان درخواست می‌شود، اهدای خون را به شب‌های قدر موکول نکنند.

سعیدی با بیان اینکه خوشبختانه با مشارکت آگاهانه مردم استان، در سال جاری شاهد افزایش شاخص‌های اهدای خون بودیم افزود: میزان اهدای خون نسبت به مدت مشابه ۱۱ ماهه سال قبل ۸.۱۴ درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، همچنین مشارکت در شبکه ملی خون رسانی با رشد ۳.۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده و نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی استان نیز تامین شده است.

وی با بیان اینکه در اخذ نمونه سلولهای بنیادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۲ درصدی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: در خصوص اهدای خون بانوان، نیز حدود هفت درصد مشارکت در سال جاری انجام شده است.

به گفته سعیدی، مشارکت جوانان و اهدا کنندگان بار اول نیز به عنوان سرمایه های با ارزش انتقال خون، افزایش قابل توجهی داشته اشت.

سالانه بیش از ۶۰ هزار واحد فرآورده خونی در این استان اهدا و در مراکز بیمارستانی استفاده می‌شود و بیش از ۶۲ درصد اهدا کنندگان خون به صورت مستمر به این کار اقدام می کنند.

۹۴ درصد اهداکنندگان خون در استان زنجان را مردان و بقیه را زنان تشکیل می دهند.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام : https://instagram.com/zanjan_today
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره