ثبت تصویر گونه‌ در معرض انقراض در قزوین

منبع
ايسنا
بروزرسانی

ایسنا/ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: همزمان با روز جهانی پرندگان مهاجر، محیط‌بانان قزوین موفق به ثبت تصاویر بسیار ارزشمند و کمیاب از پرواز یک «کرکس مصری» در زیستگاه‌های طبیعی استان شدند.

سیداسدالله هاشمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین اظهار کرد: کرکس مصری به‌عنوان یکی از گونه‌های شاخص و در عین حال در معرض خطر انقراض، نقشی کلیدی در پاکسازی و سلامت اکوسیستم‌های طبیعی ایفا می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: مشاهده این پرنده ارزشمند در آسمان استان، نشان‌دهنده امنیت نسبی و غنای زیستگاهی مناطق تحت مدیریت ماست. کرکس مصری که به‌دلیل وضعیت حفاظتی‌اش تحت نظارت‌های ویژه بین‌المللی و ملی قرار دارد، نمادی از پایداری چرخه طبیعت است و ثبت تصویر آن در تقارن با روز جهانی پرندگان مهاجر، پیامی امیدوارکننده برای جامعه محیط‌زیستی کشور به همراه داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به اهمیت استراتژیک این گونه افزود: حفاظت از این پرنده تنها به تلاش‌های سازمانی محدود نمی‌شود؛ بلکه نیازمند همراهی و هم‌افزایی تک‌تک آحاد جامعه است. مشارکت جوامع محلی، دامداران و طبیعت‌گردان در گزارش موارد مشاهده و جلوگیری از تخریب زیستگاه‌ها، خط مقدم حفاظت از چنین گونه‌های نادری است.
هاشمی در پایان یادآور شد: فرهنگ‌سازی و ارتقای دانش عمومی در خصوص ارزش زیستی پرندگان شکاری و مهاجر، پایه و اساس حفاظت مشارکتی است. ما معتقدیم با ترویج فرهنگ همزیستی با حیات‌وحش و حساس‌سازی افکار عمومی نسبت به جایگاه حیاتی این گونه‌های در معرض انقراض، می‌توانیم آینده‌ای روشن‌تر برای تنوع زیستی استان قزوین رقم بزنیم و از میراث‌های طبیعی‌مان برای نسل‌های آینده صیانت کنیم.

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today