فارس/
نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي لوازمخانگي از تاريخ 25 ديماه به مدت 5 روز در محل دائمي نمايشگاه بينالمللي مشهد برپا شد، همزمان با اين نمايشگاه، پانزدهمين نمايشگاه صوتي و تصويري، ديجيتال و جشنواره نور و صدا، هفتمين نمايشگاه تخصصي فرش ماشيني و نهمين نمايشگاه تخصصي منسوجات خانگي نيز برگزار شد.
در اين نمايشگاهها، 150 شرکت در قالب 800 غرفه و در فضايي نمايشگاهي 10 هزار مترمربع، به ارائه محصولات و کالاهاي خود پرداختند و همچنين در کنار توليدکنندگان داخلي نمايندگي خارجي از کشورهاي چين، ژاپن، ترکيه، امارات، کره جنوبي، آلمان، مالزي، فرانسه و انگلستان در اين نمايشگاه شرکت کردند.
در صنعت لوازمخانگي کشور 400 واحد توليدي کوچک و بزرگ فعال هستند و 30 هزار نفر نيز بهصورت مستقيم در اين واحدها اشتغال دارند.
در حال حاضر، برخي از محصولات لوازمخانگي توليد داخل به ديگر کشورها صادر ميشود و سالانه بيش از 250 ميليون دلار براي کشور ارزآوري دارد، البته در کنار اين موارد ورود کالاي قاچاق لوازمخانگي و واردات بيرويه توليدات خارجي چشمگير است.
استقبال کمرنگ مردم از نمايشگاه لوازمخانگي مشهد
در ابتدا به سراغ غرفهدار و فروشنده لوازم صوتي تصويري ميرويم که براي نخستينبار در نمايشگاه بينالمللي لوازمخانگي شرکت کرده است.
حامد بخارايي در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: با توجه به تبليغاتي که از اين نمايشگاه شد به نظر ميرسيد با استقبال خوبي از سوي مردم مواجه شويم، ولي اينگونه نيست.
وي افزود: با صحبتي که با ساير غرفهداران کردم متوجه حضور کمرنگ مردم شدم و همکاران همنظرشان بر همين است.
اين غرفه دار ادامه داد: از شب اول شروع نمايشگاه مردم بيشتر براي خريد آمدند اما در شبهاي گذشته مردم تنها براي تماشاي نمايشگاه پا به اينجا گذاشتند و خريدي انجام نميشد.
در ادامه مسئول غرفه لوازم آشپزخانه در گفتوگو با خبرنگار فارس ميگويد: دو سالي ميشود که در اين نمايشگاه شرکت ميکنم و امسال نسبت به سالهاي گذشته نوزدهمين نمايشگاه لوازمخانگي استقبال کمرنگي داشت و سردي هوا سبب افت مخاطبان و بازديدکنندگان شده است.
اعظم حکمآبادي ادامه داد: تبليغات بسيار ضعيف بود و اطرافيان ما حتي خبر ندارند نمايشگاه لوازمخانگي برگزارشده است.
وي بيان کرد: برگزاري اين نمايشگاهها را به دست افرادي سپرده شود که دغدغه اين کاردارند و دلسوز صنعت لوازمخانگي و صوتي و تصويري هستند.
حناي مسئولان ديگر رنگي ندارد
در ادامه با يکي ديگر از غرفه داران در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: رکود و تورم در بازار موج ميزند خيلي وقت است که صداي رکود در بازارها برگشت قدرت خريد مردم را به رؤيا و آرزو تبديل کرده است.
نادر محمدي گفت: نميدانم مسئولان چه فکري دارند که به فکر مردمي که حقوقبگير دولت نبوده و در بازار آزاد کار ميکنند نيستند و خبر از رونق و ايجاد اشتغال ميدهند.
وي باحالي تأسف گونه اظهار کرد: حناي مسئولان ديگر رنگي ندارد و در سه سال گذشته چند کارگر براي من کار ميکردند اما الآن خودم هستم با خودم، ميترسم با اين اوضاع من هم بيکار شده و شرمنده زن و بچهام ميشوم، اما با اينوجود بازهم مسئولان با خوشحالي نويد رفع بيکاري ميدهند.
در ادامه به سراغ چند بازديدکننده رفتيم تا نظر آنان را در مورد اين نمايشگاه جويا شويم.
زهره جوادينيا که براي خريد يخچالفريزر و ساير لوازم ديگر پا به اين نمايشگاه گذاشته است در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد گفت: سه سال است که در نمايشگاه بينالمللي لوازمخانگي شرکت ميکنم و هرسال بهجاي اينکه سطح کيفيت نمايشگاه بهتر شود برعکس بوده و بدتر ميشود.
وي ادامه داد: به نظر بنده برگزاري اين نمايشگاه بهتر بود نزديک ايام عيد نوروز برگزار ميشد، تا مردم بيشتر استقبال ميکردند.
وي اضافه کرد: البته من نظر شخصي خودم را گفتم شايد تدبيري براي برگزاري نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي لوازمخانگي در اين مدتزماني بوده که من بيخبر هستم.
عاطفه رهنما و فرهاد سليمي زوج جواني هستند که براي خريد جهيزيه پا به اين نمايشگاه گذاشتهاند آنها از تنوع محصولات راضي هستند و خريدهاي خود را کموبيش از توليدات داخلي خريد کردهاند اما نظر آنها در برخي از اجناس بر روي توليدات و محصولات خارجي است.
همچنين در اين نمايشگاه با رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در حاشيه بازديد از نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي لوازمخانگي به گفتوگو ميپردازيم.
وي گفت: 10 درصد صنايع خراسان رضوي در حوزه لوازمخانگي هستند که برخي از آنها ظروف چيني، مجموعههاي غيرفلزي، لامپ، کليد و پريز است.
راضيه عليرضايي افزود: برپايي چنين نمايشگاهي ميتواند فوايد زيادي براي صنعت لوازمخانگي به همراه داشته باشد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي ادامه داد: در اين نمايشگاه از دو گروه بزرگ صنعت لوازمخانگي خراسان رضوي که توان توليد و رقابتپذيري با کالاهاي بينالمللي رادارند حضور داشته و اين واحدها همتوان رقابت با کالاي خارجي ازنظر قيمت، تنوع، کيفيت را دارند و هم برخوردار از دانش فني روز دنيا در صنايع لوازمخانگي هستند، توليدات داخلي به مرز صادرات رسيده است و در مقابل کالاي خارجي با همان کيفيت و قيمت ميتواند اين توليدات رقابت کند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار