ايرنا/ پارک علم و فناوري کرمانشاه حامي حدود 500 شرکت دانش بنيان بوده اما سالهاست که از خانه به دوشي رنج ميبرد و ساختمان نيمه کاره آن لنگ اعتبار است.
خرداد و تير 95 پر از خبرهاي خوب براي پارک علم و فناوري استان کرمانشاه بود؛ ابتدا محمد مخبر، رئيس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) با مشارکت در تکميل ساختمان نيمه کاره اين پارک موافقت کرد و از کمک 50 ميليارد ريال وام بدون بهره به آن خبر داد.
هيات دولت هم يک ماه بعد به استان کرمانشاه آمد و 120 ميليارد ريال اعتبار براي تکميل ساختمان پارک علم و فناوري اختصاص داد؛ بودجهاي که قرار شد طي 2 سال پرداخت شود.
بهرام بادکو، رئيس سازمان جهاد دانشگاهي استان کرمانشاه چند ماه بعد گفت که با اين اعتبارات، در اواسط سال 97 شاهد بهره برداري از بخشهايي از اين ساختمان خواهيم بود.
پارک علم و فناوري کرمانشاه زيرنظر جهاد دانشگاهي و با هدف حمايت از توسعه شرکت هاي دانش بنيان در سال 1385 تاسيس شد اما با وجود گذشته حدود يک دهه از طرح احداث ساختمان مرکزي براي آن، هنوز اجاره نشين است.
** آخرين وضعيت بودجه طرح
آنچنان که رئيس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه به خبرنگار ايرنا گفت: بودجه 170 ميليارد ريالي دولت براي تکميل ساختمان پارک علم و فناوري استان تخصيص پيدا کرده است.
به گفته طهمورث الياسي بختياري 'اعتبارات مربوط به سفر رئيس جمهوري به همراه 50 ميليارد ريال از اعتبارات مربوط به ارتقاي شاخصهاي توسعه اقتصادي استان براي احداث ساختمان پارک علم و فناوري پرداخت شده اما دوستان و متوليان جهاد دانشگاهي همت و برنامه لازم براي تکميل اين طرح را ندارند.'
الياسي افزود: با اعتباراتي که براي تکميل اين ساختمان تخصيص يافته، ساخت نماي آن آغاز شده است اما اين بودجه کافي نيست.
با اين حساب براي تکميل ساختمان پارک علم و فناوري کرمانشاه ۲۲۰ ميليارد ريال اعتبار تامين شده اما بهرام بادکو، رئيس جهاد دانشگاهي استان کرمانشاه به خبرنگار ايرنا گفت که تاکنون تنها 60 ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافته است.
بادکو در باره اعتبار 120 و 50 ميليارد ريالي که رئيس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه از تخصيص آن خبر داده، عنوان کرد: از اعتبار مصوب ۱۲۰ ميليارد ريالي سفر استاني هيات دولت تاکنون ۶۰ ميليارد ريال در قالب اسناد خزانه تخصيص يافته که با کمک آن احداث نماي ساختمان آغاز شده و اکنون پيشرفت طرح وضعيت مناسبي دارد.
او همچنين در باره بودجه ۵۰ ميليارد ريالي ارتقاي شاخصهاي توسعه اقتصادي نيز گفت: اين اعتبار استاني هم در قالب اسناد خزانه و براي ايجاد تأسيسات ساختمان مصوب شده اما هنوز اسناد آن ابلاغ نشده است.
بادکو، در باره وام ۵۰ ميليارد ريالي ستاد اجرايي فرمان امام گفت: حدود يکسال پيگير دريافت اين وام از بانک پارسيان بوديم اما با توجه به شرايطي که اين بانک براي پرداخت وام گذاشته بود، موفق به گرفتن آن نشديم.
به گفته او، اواخر سال ۹۶ در مذاکرات رئيس جهاد دانشگاهي کشور و رئيس ستاد اجرايي فرمان امام مقرر شد که موانع پرداخت اين وام برطرف شود.
** پول چند ساختمان را خرج طرح کنند
به گفته رئيس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه 'مقرر شده که جهاد دانشگاهي هم 100 ميليارد ريال از محل منابع داخلي خود براي اين طرح اختصاص دهد اما تاکنون اين کار را نکرده است.'
الياسي افزود: به مسئولان جهاد دانشگاهي استان پيشنهاد داده ايم که با بانک ها يا موسسات اقتصادي وارد گفت و گو و تعامل شوند و با فروش ساختمان يک يا 2 شعبه از زيرمجموعه هاي خود، اعتبارات مورد نياز را براي تکميل ساختمان پارک علم و فناوري را تامين کنند.
به گفته او 'سازمان برنامه و بودجه براي تکميل اين ساختمان تلاش خود را خواهد کرد اما جهاد دانشگاهي يک نهاد عمومي غيردولتي است و اگرچه دولت به اين نهادها کمک ميکند اما هيچ تعهدي براي تامين اعتبار طرحهاي آنها ندارد و اين نهادها موظفند که اعتبار مورد نياز را از منابع داخلي خود تهيه کنند'.
رئيس جهاد دانشگاهي استان کرمانشاه در باره پيشنهاد الياسي براي فروش ساختمان هاي جهاد دانشگاهي و تامين آورده ۱۰۰ ميليارد ريالي اظهار داشت: در اين زمينه ما پيشنهادهايي در باره راهکارهاي تامين مالي پروژه به مسئولان کشوري جهاد دانشگاهي ارائه کرده ايم که تصميم گيري در باره آن بايد در سطح کلان بررسي شود و بر عهده رياست سازمان است.
** وعده جديد تکميل ساختمان
او در باره زمان تکميل ساختمان پارک علم و فناوري گفت: اين طرح اکنون ۶۰ درصد پيشرفت فيزيکي دارد و تا پايان سال ۹۸ تکميل ميشود اما تا پيش از آن هر بخشي که احداث شود به بهرهبرداري خواهيم رساند.
بادکو عنوان کرد: با توجه به ارتباط مستقيم بهره برداري از ساختمان پارک علم و فناوري با اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي، انتظار مي رود که توجه بيشتري براي تامين اعتبار آن صورت گيرد.
هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در اين باره تاکيد کرده است که 'بايد کمک کنيم تا ساختمان در حال ساخت پارک علم و فناوري با کمک منابع اعتباري مختلف در زماني کوتاه تکميل شود.'
** اجاره نشيني نماد فناوري کي تمام مي شود؟
با اين همه هنوز مشخص نيست که چه زماني سرگرداني حدود 10 ساله پارک علم و فناوري کرمانشاه به پايان مي رسد و تصوير تکراري اسکلت 15 طبقه آن در سه راه 22 بهمن مرکز استان، با رفت و آمد صدها شرکت دانش بنيان رونق مي گيرد.
هم اکنون سه مرکز رشد واحدهاي فناوري در شهرستان کرمانشاه و پنج مرکز در روانسر، اسلام آبادغرب، کنگاور، سنقر و سرپل ذهاب است؛ همچنين سه مرکز شکوفايي و خلاقيت هم در صحنه، دالاهو و دانشگاه آزاد فعال است.
جهاد دانشگاهي استان 2 ميليون نفري کرمانشاه با ظرفيت هاي بالايي که در حوزه شرکت هاي دانش بنيان دارد، مي تواند نقش موثري در اقتصاد استان و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنيان داشته باشد بويژه اينکه بسياري از صنايع و توليدي هاي تعطيل و نيمه تعطيل استان نيازمند مشاوره هاي علمي و خلاقانه شرکت هاي فناوري هستند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار