آخرين خبر/ عصرهاي بهار را بايد در خياباني همچون عباسآباد قدم زد تا نشاط بهار را در ميان درختان سر به فلک کشيده اين خيابان احساس کرد همانگونه که شاردن در مورد خيابان عباس آباد اصفهان ميگويد: خيابان عباس آباد زيباترين قسمت شهر اصفهان است.
هنوز هم همانند قديمها اين خيابان متفاوت است، درختهاي سر به فلک کشيده و در هم رفته 2 طرف خيابان با ريشهها و تنههايي که هر کدام قدمت آن محله را نشان ميدهد.
خياباني که بهار و پاييز در آن افسونگري ميکند و محال است که در اين خيابان باشيد و حالتان را خوب نکند. حتي ساختمانهاي اين خيابان از همان قديم متفاوت است، ساختمانهاي قديم با شکوه که هر کدام گواه دوران تاريخي است در کنار ساختمانهاي جديد هم زيستي مسالمت آميزي را از سر گرفتهاند.
حتي در بخشي از اين خيابان بيمارستاني است که در زمان خود به عنوان سرآمد و مجهزترينها در اصفهان بود و اين خيابان چيزي نيست جز، خيابان " عباس آباد" اصفهان، خياباني منحصر به فرد که هنوز هم در ميان خيابانهاي نصف جهان يکهتازي ميکند.
خياباني که حتي شاردن نيز در نوشتههاي خود از آن نام برده است؛ اما اينکه اين خيابان چگونه تشکيل شد نيز جالب است. در کتابهاي تاريخي مربوط به اصفهان آمده است، هنگامي که شاه عباس اول اصفهان را به پايتختي انتخاب کرد درزيبا سازي و توسعه شهر اصفهان تلاش کرد و براي انجام مقاصد حتي به زور هم متوسل شد. به همين دليل شروع به گسترش شهر ساخت اماکن متنوع و همچنين کوچانيدن متمولين و تجار به اصفهان نمود اسکندر بيک ميگويد: "شهر عباس آباد که در جانب غربي بيرون شهر صفاهان جهت مسکن تبريز يان احداث شده، درغايت صفا ونزهت و خرمي آنها رشک روضه رضوان و شهره جهان است."
چگونه محله تبريزيها، "عباس آباد" شد؟
شاه عباس تبريزيان تاجر ومتمول را از تبريز کوچانيده و دراين محل که به نام آنها محله تبريزيها نام گرفت اسکان داد. و بعدها به آنها دستور ميدهد اين بخش از شهر را به نام او "عباس آباد" ناميده شود. اين محله يکي از بزرگترين محلات خارج شهر اصفهان بودکه از پل الله ورديخان شروع وتا پل مارنان ادامه مييافت.
شاردن از خيابان عباس آباد اصفهان چه نوشت؟
شاردن در مورد اين خيابان نوشته:" اين ناحيه زيباترين قسمت شهر اصفهان است زيرا هم تازه ساز و هم عموم عمارات آن مجلل و باشکوه بوده و کوچههاي آن برخلاف ساير کوچههاي شهر مستقيم و راست و در اغلب آنها جوي آبي روان و2 رديف درخت يکي کنار نهر و ديگري نزديک ديوارعمارت دارد و هيچ بخش شهر به اندازه ساکنين اين محل مردم متحول و متشخص وجود ندارد."
البته ميرزا حسين خان دليل بنا کردن عباس آباد را افزايش گرفتن جمعيت اصفهان و شکايت مردم از تنگي جا"چنانچه در زمان شاه عباس از تنگي جا و مکان شکايت کردند و گفتند در يک اتاق 25 نفر زن و مرد ميخوابند آن وقت محله عباس آباد را بنا فرمود.." اين محله درهنگام هجوم افغان رو به خرابي رفت.
بيمارستاني با قدمت بيش از يک قرن در محدودهي اين خيابان
بيمارستاني با قدمت بيش از يک قرن در محدودهي اين خيابان قرار دارد، ساختمان "بيمارستان عيسي بن مريم" مربوط به اواخر دوران قاجار و اوايل دوره پهلوي در اصفهان، خيابان شمس آبادي، نبش خيابان عباس آباد، در تاريخ 22 امردادماه 1384 خورشيدي با شمارهٔ ثبت 13114 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.
دکتر کار اسکاتلندي در سال 1282 خورشيدي به اصفهان آمد و با کمک دولت و افراد محلي اقدام به ساخت يک بيمارستان نمود که در آن زمان "بيمارستان مسيحي" و امروزه به نام "بيمارستان عيسي بن مريم" شناخته ميشود. براي اين منظور، فردي به نام امين الشريعه، زمين بيمارستان را واقع در محله مستهلک در مجاور خيابان شمس آبادي و نبش خيابان عباس آباد براي انگليسيها خريداري کرد و از آن زمان ساخت اين بيمارستان به دست آنها آغاز شد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار