ايسنا/ معاون آموزشي پژوهشگاه رويان با بيان اينکه علومي همچون فيزيک، مکانيک، بيوفيزيک و بيوشيمي به رشتههاي زيستشناسي و علوم تجربي گره خوردهاند، گفت: نبايد اينطور باشد که ما در ذهن دانشآموزانمان فقط پزشکي، دندانپزشکي و داروسازي را پرورش دهيم. ما ميخواهيم به دانش آموزان آموزش دهيم که در آينده چطور ميتوانند با رشتههاي ديگر کارهاي بزرگ انجام دهند.
روحالله فتحي در گفتوگو با ايسنا، درباره فعاليتهاي "مرکز سلولهاي بنيادي براي همه" در پژوهشگاه رويان، گفت: اين مرکز با نگاه علمي ترويجي در دل پژوهشگاه رويان شکل گرفته تا بتواند علم سلولهاي بنيادي را با نگاه ترويجي در سطح دانشآموزان جامعه ارائه کند.
وي در خصوص نحوه فعاليت اين مرکز توضيح داد: در آزمايشگاه مرکز سلولهاي بنيادي براي همه، فضايي را ايجاد کرديم تا دانشآموزان با هماهنگي مدارس و پژوهشسراهاي دانشآموزي که در مناطق آموزش و پرورش شهر تهران و حتي شهرهاي ديگر قرار دارند، بتوانند يک روز را در آزمايشگاه سلولهاي بنيادي از صبح تا بعد از ظهر سپري کنند و به زبان ساده با مباحث پژوهشي در حوزه سلولي ملکولي آشنا شوند.
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان درباره تعداد دانشآموزاني که در اين مرکز آموزش ديدهاند، گفت: آزمايشگاه سلولهاي بنيادي براي همه سال گذشته چيزي در حدود ۱۸۰۰ دانش آموز را آموزش داده است.
وي افزود: ما براي هر مقطع سرفصلهاي مخصوص به خود را در نظر گرفتيم و قصدمان اين است که وقتي دانشآموزان وارد اين آزمايشگاه ميشوند با فضاي پژوهشي آشنا شوند.
فتحي با بيان اينکه دانشآموزان در اين مرکز ميتوانند يک روز کامل را در آزمايشگاه کار کنند، يادآور شد: دانشآموزان در اين مرکز ميتوانند اطلاعاتي کسب کنند و متوجه شوند وقتي در آينده ميخواهند وارد محيط هاي علمي و تخصصي مانند دانشگاهها شوند، با چه فضاي علمي ممکن است روبهرو شوند و چطور ممکن است به جامعه علمي خودشان کمک کنند.
وي تصريح کرد: نبايد فقط اينطور باشد که ما در ذهن دانشآموزانمان پزشکي دندانپزشکي، داروسازي و همين سه حوزه را پرورش دهيم. ما مباحث گوناگون ديگري داريم. علومي همچون فيزيک، مکانيک، بيوفيزيک و بيوشيمي به رشتههاي زيستشناسي و علوم تجربي گره خوردهاند و کارهاي مهمي انجام ميدهند. ما ميخواهيم به دانش آموزان آموزش دهيم که در آينده چطور ميتوانند با رشتههاي ديگر کارهاي بزرگ انجام دهند.
فتحي افزود: زماني که پژوهشگاه رويان شروع به انجام اين کار کرد، مراکز علمي ديگري از پژوهشگاه رويان الگوبرداري کردند و خوشبختانه الان مراکز ديگري هم هستند که در حوزه آموزش دانش آموزش وارد شدهاند و اين آموزشها را ارائه ميدهند.
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان افزود: علاوه بر اين ما در پژوهشگاه رويان، در جهت برنامههاي علمي ترويجي در فضاي دانشجويي و دانشآموزي يک سري برنامههايي را در شهرهاي ديگر کشور مثل سيستان، بوشهر، خراسان شمالي کرمان، اجرا کردهايم.
فتحي درباره نحوه اجراي اين برنامه توضيح داد: اعضاي هيئت علمي ما بدون هيچ نگاه درآمدزايي و با ديد ترويجي علمي به شهرهاي ديگر ميروند و چند روز را با دانشآموزان و دانشجويان منطقه ميگذرانند و در يک کارگاه چند روزه مسائل سلولي ملکولي را آموزش ميدهند.
وي با بيان اينکه اجراي اين برنامهها در مناطق محروم بازخورد مطلوبي را از سوي دانشآموزان دارد، گفت: هدف ما اين است که ايدهپردازي در دانشآموزان را تقويت کنيم و دانشآموزان را ايدهپرداز بار بياوريم و اين برنامهها ميتوانند نقش بسيار نقش موثري در ايده پردازي داشته باشد.
ميزباني اتوبوس سلولهاي بنيادي از دانشآموزان علاقهمند
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان با بيان اينکه آزمايشگاه سلولهاي بنيادي براي همه يک اتوبوس تحقيقاتي نيز دارد، درباره اين اتوبوس توضيح داد: اين اتوبوس را با همکاري ستاد سلولهاي بنيادي، آموزش و پروش و شهرداري تجهيز کرديم و اين اتوبوس در مناطق مختلف تهران و يا حتي شهرهاي ديگر به مدارس ميرود.
فتحي ادامه داد: در اين اتوبوس يک آزمايشگاه سيار برپا کردهايم يعني صندليها را خالي کرديم و داخل اتوبوس را کاملا به يک آزمايشگاه تبديل کردهايم. اين اتوبوس کنار مدارسي که درخواست کرده اند مستقر ميشود و کارگاه را در آنجا برگزار ميکنيم. اگر بچهها نميتوانند به مرکز بيايند ما با اين اتوبوس به مدارس ميرويم و دانشآموزان نوبت به نوبت به اتوبوس ميآيند و از آزمايشگاه بازديد ميکنند. اين اتوبوس دو سال است که فعاليت ميکند و در خاور ميانه بينظير است.
وي تصريح کرد:اعتقاد ما اين است که سلولهاي بنيادي ميتواند به عنوان يک فرهنگ در سطح جامعه مطرح شود، زيرا علم رو به گسترشي است و در آينده خبرهاي خيلي خوبي از اين علم در حوزه درمان بيماري ها خواهيم شنيد، کما اينکه الان نيز اخبار خوبي از آن ميشنويم و اميدواريم که دانش آموزان با اين علم آشنا شوند و در آينده با ايدههاي خوبي پا به عرصه علوم تخصصي بگذارند.
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان يادآور شد: مرکز سلولهاي بنيادي براي همه و اين اتوبوس سال گذشته توانستند نزديک ۱۸۰۰ دانش آموز را آموزش دهند و فضاي خوبي در جامعه ايجاد کردند.
فتحي در خصوص فعاليتهاي معاونتآموزشي رويان اظهار کرد: در معاونت آموزشي رويان، دو مديريت عمده در حوزه آموزش پزشکي و امور پرسنل و اعضاي هيئت علمي وجود دارد که ما در ذيل اين مديريتها برنامههاي آموزشي پژوهشگاه رويان را برنامهريزي کرده و پيش ميبريم.
وي افزود: يکي از فعاليتهاي مهم معاونت آموزشي، دورههاي تخصصي است که در پژوهشگاه رويان برگزار ميشود که يکي از مهمترين آن دورهها، دورههاي فلوشيپ زنان است.
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان با بيان اينکه که تا کنون از طريق آزمون سراسري سه دوره دانشجوي فلوشيپ در اين پژوهشگاه جذب شده است، يادآور شد: دورههايي که در رويان برگزار ميشود، بسيار پر طرفدار است و خوشبختانه سالهاي خيلي خوبي را در اين خصوص تجربه کرديم. داشتن دوره فلوشيپ براي يک مرکز بسيار پر اهميت است، از اين نظر که در زمينههاي تخصصي توانسته به آن مرحله برسد که بتواند فردي را بالاتر از دوره تخصص پرورش دهد که در دوره ناباروري توانستيم آن را ارائه دهيم و تا به حال سه دوره فارغالتحصيل داشتهايم.
فتحي در خصوص تعداد افراد پذيرفته شده در دورههاي فلوشيپ گفت: هرسال يک نفر در فلوشيپ زنان پذيرفته ميشود چون اين دوره يک دوره کاملا فوق تخصصي است.
وي ادامه داد: يکي از دورههاي آموزشي کوتاه مدتي که معاونت آموزشي رويان در اختيار دارد برگزاري کنگرههاي بينالمللي است، امسال نيز اين کنگره در دو بخش پزشکي توليد مثل و سلولهاي بنيادي به زبان انگليسي برگزار شد.
شرکت ۲۸۰۰ نفر در دورههاي آموزشي رويان
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان درباره دورههاي آموزشي اين پژوهشگاه اظهار کرد: دورههاي آزاد را در زمينههاي مختلفي برگزار و دانشجو پذيرش ميکنيم. سال قبل در دورههاي آموزشي پژوهشگاه رويان ۲۸۰۰ آموزش گيرنده داشتيم که در دورههاي آموزشي کوتاه مدت رويان، بلند مدت و کارگاههايمان شرکت کردند. دورههاي آموزشي ما شامل دورههاي آموزشي سلولهاي بنيادي، دورههاي کشت سلولي، آموزشهاي مولکولي، دوره آموزشي سيتوژنتيک، IVF و IVM حيواني است.
فتحي ادامه داد: در بخش بالين و درمان دورههايي آموزشي داريم که کاملا به صورت تخصصي برگزار ميشود. در قسمت انساني دورهآموزشي جنين شناسي، IUI و پردازش اسپرم را داريم که دوره آموزشي تخصصي است. همچنين در حوزه ناباروري دوره آموزشي سونوگرافي را داريم که کاملا تخصصي انجام ميشود و پرطرفدار است.
به دنبال گسترش ارتباطات بينالمللي هستيم
معاون آموزشي پژوهشگاه رويان درباره فعاليتهاي بينالمللي معاونت آموزشي رويان اظهار کرد: معاونت آموزشي پژوهشگاه رويان در جهت گسترش فعاليتهاي خودش قصد دارد که حتي در اين فضاي تحريمي بين المللي و با وجود محدوديتهايي که در عرصه بينالمللي وجود دارد فعاليت بين المللي خود را افزايش دهد و ما ميخواهيم اثبات کنيم که در هر حالتي ارتباطات جهاني را حفظ کرده و افزايش ميدهيم.
وي ادامه داد: اعتقادمان اين است که پتانسيلهايي که در درون پژوهشگاه رويان وجود دارد ميتواند به دانشجويان و دانش پذيران خارجي به صورت کارگاهها و دورههاي آموزشي کوتاه مدت و بلند مدت ارائه شود.
معاون آموزشي پژوهشگاه با اشاره به اينکه دانشکده علوم پايه پزشکي رويان يک سال است که شروع به فعاليت کرده است گفت: فعاليتهاي تحصيلات تکميلي ما به اين دانشکده منتقل شده است و به دنبال اين هستيم که ارتباطات بينالمللي دانشگاهي ايجاد کنيم و در اين دانشکده دانشجويان مشترک بينالمللي بگيريم. بنابر اين در عرصه بينالملل ان شاالله در آينده خبرهاي خوبي را از پژوهشگاه رويان خواهيد شنيد.
فتحي افزود: پيگير اين هستيم که مجوز مرکز آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت پژوهشگاه رويان را از جهاد دانشگاهي بگيريم و به صورت تخصصي فرايندهاي آموزشي را در پژوهشگاه رويان پيگيري کنيم و گسترش دهيم.
وي در پايان يادآور شد: معاونت آموزشي پژوهشگاه رويان از وظايف خود ميداند که در ارتقاي سطح کيفي علمي جامعه موثر باشد، البته تا کنون هم اين اتفاق رخ داده، اما پژوهشگاه ميخواهد به صورت موثرتر در حوزه آموزش فعاليت کند و تجربيات خود را به جامعه علمي منتقل کند.
آخرين خبر قزوين در اينستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today
آخرين خبر قزوين در سروش :
http://sapp.ir/Qazvin.online
آخرين خبر قزوين در ايتا :
http://eitaa.com/joinchat/156172288C0d51a863e9
بازار