آخرين خبر/ گرچه مدتي خروج خودخواسته اتباع بيگانه به دليل افزايش قيمت دلار بحث روز شده بود و عدهاي از کمبود کارگر ساختماني به دليل خروج اين اتباع گلايه ميکردند اما رئيس انجمن صنفي کارگران و استادکاران ساختماني شيراز، اين حرفها را شايعه ميداند و ميگويد همچنان اتباع بيگانه از کشورهاي همسايه با کاميون و سواري به شيراز آمده و مشاغل ساختماني را قرق ميکنند.
محمد فرشيديان در گفتگو با خبر جنوب ، گفت: 120 هزار کارگر افغاني و اتباع بيگانه در صنعت ساختمان شيراز مشغول به کارند و فرصتهاي شغلي کارگران ايراني را در اين حرفه تصاحب کردهاند.
وي گفت: اگر سري به دکهها و ميادين محل تجمع کارگران افغاني بزنيد، خواهيد ديد کارگران ايراني در انتظار کارفرما و پيدا کردن شغل، در حال چرت زدن هستند اما کارگران خارجي و اتباع بيگانه به راحتي هر چه تمامتر سر کار ميروند و مشغول به کار ميشوند.
رئيس انجمن صنفي کارگران و استادکاران ساختماني شيراز و حومه با بيان اين که تعداد کارگران بيگانه شاغل در صنعت ساختمان شيراز بالغ بر 120 هزار نفر است افزود: اين امر باعث شده تا بالغ بر 60 درصد کارگران ايراني در شيراز بيکار بمانند.
به گفته فرشيديان، در شيراز 240 هزار کارگر ساختماني مشغول به کارند که نيمي از آنها ايراني و مابقي اتباع خارجي هستند.
وي افزود: از اين 120 هزار کارگر ايراني ساختماني شاغل در شيراز70 درصد آنها غير بومي و از شهرهاي سراب، همدان، اراک، کهگيلويه و بويراحمد هستند و برخي نيز کشاورزان بيکار شدهاي هستند که تا پيش از اين در روستاها به شغل کشت و زرع مشغول بودهاند اما به دليل خشکسالي کار خود را از دست داده و ناچار به کار ساختماني روي آوردهاند.
رئيس انجمن صنفي کارگران و استادکاران ساختماني شيراز و حومه با بيان اين که تمايل کارفرمايان به استفاده از کارگران بيگانه باعث شده تا کارگران ساختماني ايراني در شيراز بيکار بمانند، افزود: نهادهاي نظارتي از جمله اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي فارس بر به کارنگرفتن اتباع بيگانه غيرمجاز نظارت کامل دارند اما متأسفانه به دليل رواج نادرست اين مسئله که کارگران بيگانه بهتر از کارگران ايراني کار ميکنند باعث شده کارفرمايان تمايل زيادي به استفاده از کارگران بيگانه داشته باشند و کارگر ايراني را بيکار بگذارند اين وضعيت تا آن جا پيش رفته که کارفرما حاضر است جريمه به کارگيري غيرمجاز اتباع بيگانه را شخصا پرداخت کند اما از کارگر ايراني استفاده نکند.
فرشيديان تصريح کرد: اين فرهنگ نادرست در حالي بين کارفرمايان جا افتاده است که کارگران فارس و شيراز، تخت جمشيد را سالها پيش بدون يک کارگر خارجي ساختند و يا در دل کوهها قناتهايي را حفر کردهاند که با وجود گذشت ساليان دراز، همچنان پابرجاست.
وي با تأکيد بر اين که حمايت از کارگران ايراني در گرو فرهنگسازي صحيح است، افزود: با زور و تهديد نميتوان کارفرما را مجبور به استفاده از کارگر ايراني کرد بلکه بايد با فرهنگسازي، اعتماد از دست رفته کارفرمايان به کارگران ايراني را بازگرداند.
رئيس انجمن صنفي کارگران و استادکاران ساختماني شيراز و حومه بيان کرد: از120 هزار کارگر بيگانه شاغل در فارس تنها20 درصد آنها مجاز است که آن هم براي کار در مشاغل سختي همچون مقنيگري، حفاري و کار در کورهپزخانهها و سنگبريهاست و مابقي کارگراني است که به صورت غيرمجاز مشاغل موجود را در دست گرفتهاند.
فرشيديان يادآور شد: در کشورهاي خارجي از جمله کشورهاي خليج فارس نيروي کار ايراني بهترين نيروي کار است و ترجيح کارفرمايان ابتدا استفاده از نيروي کار ايراني و سپس ساير کشورهاست که اين مهم حاکي از توانمندي نيروي کار کشورمان است.
وي بيان کرد: خوشبختانه مهارت نيروي کار ايراني به طور مستمر ارزيابي ميشود و هم اکنون 40 هزار کارگر ايراني شاغل در شيراز که کارت مهارت دريافت کردهاند تحت پوشش بيمه تأمين اجتماعي قرار گرفتهاند و چنانچه ديگر کارگران هم بتوانند کارت مهارت دريافت کنند مشمول بيمه تأمين اجتماعي خواهند شد.
به گفته رئيس انجمن صنفي کارگران و استاکاران ساختماني شيراز و حومه، اين بيمه شامل مستمري فوت، از کار افتادگي و بازنشستگي شده اما مشمول مقرري بيمه بيکاري نميشود.
فرشيديان اظهار اميدواري کرد دولت براي حل مشکلات اين قشر از جمله رفع بيکاري فراگير کارگران و استادکاران ساختماني شيراز، آستين بالا زده و فرهنگسازي مناسب را براي اعتماد کارفرمايان به کارگران ايراني در دستور کار قرار دهد.
بازار