ايسنا/فرماندار تبريز گفت: اتصال برق علت آتشسوزي سراي دو دري (ايکي قاپيلي) بازار تبريز است.
بهروز مهدوي در مراسم پرداخت خسارت بيمهگذاران زيانديده حادثه آتشسوزي سراي ايکي قاپيلي بازار تاريخي تبريز، اظهار کرد: روز چهارشنبه آخرين مهلت اعلام دليل آتشسوزي توسط آتشنشاني بود که مقرر شد روز يکشنبه دليل آتشسوزي را اعلام کنند. بر اساس بررسيهاي انجام شده توسط آتشنشاني و نظر کارشناسان دادگستري، اتصالات برق دليل آتشسوزي بود که به صورت کتبي به ما اعلام شده است.
وي با بيان اينکه تنها نيمدرصد مساحت کل بازار آسيب ديده است، اضافه کرد: ۱۲۵ مغازه از ۵۰ الي ۱۰۰ درصد در اين آتشسوزي آسيب ديدند که تنها ۹۰ مغازه بيمه کامل داشتند و چنين حوادثي ارزش بيمه را بيشتر نشان ميدهد.
مهدوي ادامه داد: با اعلام حريق به آتشنشاني در ساعت ۲۲:۱۵، آتشنشانان و ساير مسئولان نظير مديرکل مديريت بحران استان، استاندار، نماينده ولي فقيه، نيروي انتظامي، سپاه، ارتش و ... در محل حادثه حضور يافته و توانستيم در کمتر از پنج ساعت آتشسوزي را مهار کنيم.
وي در خصوص جلسه با نمايندگان بيمهها، توضيح داد: ساعت ۷:۳۰ صبح روز پنجشنبه جلسهاي با شوراي هماهنگي بيمههاي بازرگاني در فرمانداري برگزار کرده و خواستار تشکيل پرونده و رسيدگي سريع به موضوع آتشسوزي بازار شديم.
فرماندار تبريز در رابطه با تصميمات گرفته شده براي کمک به اصناف خسارتديده، گفت: قراردادن مغازههاي رايگان در اختيار اصناف به مدت يک سال توسط شهرداري تبريز، آغاز مرمت بازار از فردا (شنبه)، استمهال اقساط بانکي اصناف، اعطاي تسهيلات کم بهره، تعريف ساز و کار براي چکهاي سوخته، توقف دريافت ماليات و ... تصميمات گرفته شده براي کمک به بازاريان خسارت ديده است.
وي خاطرنشان کرد: پس از اين، سازمان صمت در صدور و تمديد پروانه اصناف وجود بيمه را ضروري خواهد کرد، همچنين جلسهاي با نيروي انتظامي براي تعريف ساز و کار حفاظت از بازار برگزار خواهد شد؛ البته خود اصناف براي استفاده از نگهبان در تيمچهها بايد اقدام کنند؛ چرا که در صورت حضور نگهبان، چه بسا آتشسوزي سراي دو دري در همان لحظات اول با کپسول آتشنشاني اطفا ميشد.
مهدوي از مسئولان بيمهها درخواست کرد که مديريت ريسک و ايمني بازار تبريز را مطالعه کرده و همچنين از آتشنشانان که با همت خود مانع سرايت آتش به سراهاي ديگر شدند، تقدير کنند.
سيد ناصر مبرقعي - عضو هيئت مديره بيمه ايران نيز در اين جلسه گفت: معمولا اعلام نتايج حوادثي نظير آتشسوزي بازار تاريخي تبريز حدود يک ماه طول ميکشد که با همت مسئولان آذربايجان شرقي اين اتفاق در کمتر از يک هفته رخ داد.
وي افزود: خدا را شکر با همت و جانفشاني آتشنشانان، اين حادثه تلفات جاني نداشت.
مبرقعي خاطرنشان کرد: اين حادثه بصيرت ما را در مديريت ريسک اداره بازار تاريخي تبريز تقويت ميکند.
گفتني است در پايان اين جلسه خسارت بيمهگذاران زيانديده حادثه آتشسوزي سراي ايکي قاپيلار بازار تاريخي تبريز پرداخت شد.
بازار