ايسنا/ يک فوق تخصص ريه معتقد است، 90 درصد موارد آسم درمانپذير بوده و به داروهاي موجود جواب مي دهد.
دکتر سيدوحيد جاسمي با بيان اينکه آسم بيماري مجاري تنفسي باريک است، گفت: زماني که راه هاي تنفسي باريک فرد دچار التهاب و تحريک شود، فرد به آسم مبتلا مي شود.
وي با بيان اينکه علل مختلفي براي آسم وجود دارد، گفت: يک علت آسم مي تواند آلرژيک باشد، به عبارتي با ورود يک ماده آنتي ژن به بدن، بدن بر عليه آن پادتن توليد مي کند و اين ترکيب آنتي ژن و پادتن زماني که در راه هاي تنفسي باريک رسوب مي کند، موجب ايجاد علائم آسم ميشود.
جاسمي افزود: از جمله ديگر علل آسم مي توان به عفونت هاي تنفسي که راه هاي هوايي را درگير مي کنند اشاره کرد، همچنين بر اثر عواملي همچون استرس، آلاينده هاي محيطي، گازها و انواع مواد شيميايي و حتي ورزش نيز افراد مي توانند به آسم مبتلا شوند.
وي تصريح کرد: آسم به طور معمول در سنين پايين بروز مي کند، اما اين امکان وجود دارد افراد در سنين بزرگسالي هم بر اثر هر يک از عوامل گفته شده به آسم مبتلا شوند.
اين فوق متخصص ريه يادآور شد: در برخي موارد ابتلا به آسم نيز ژنتيک افراد دخيل است.
جاسمي، تنگي نفس، سرفه و خِس خِس سينه را سه علامت بارز آسم عنوان کرد وافزود: تفاوت علائم آسم با ديگر بيماريهاي تنفسي در اين است که در اين بيماران، دَم بيمار خوب است اما هنگام بازدم فرد دچار مشکل مي شود و با قرار دادن گوشي پزشکي پشت قفسه سينه اين بيماران صداي ويزينگ (wheezing) شنيده مي شود که مشخصه اصلي آسم است.
وي يادآور شد: اين امکان وجود دارد که در برخي موارد، آسم همراه با سرفه ترشحات پشت حلقي هم مشاهده شود و در کودکان نيز اين امکان وجود دارد که تنها علامت آسم فقط سرفه باشد.
جاسمي افزود: اين امکان وجود دارد که آسم دوران کودکي بصورت دورهاي باشد و اين احتمال نيز وجود دارد که با افزايش سن، علائم آسم در آنها تشديد شود.
اين فوق تخصص ريه تصريح کرد: موارد بروز آسم در بزرگسالان نيز ممکن است سالها ادامه داشته باشد، اما بعد از چند سال بطور خود بخود خوب شود.
جاسمي با بيان اينکه 90 درصد موارد آسم قابل درمان است، گفت: داروهايي که براي اين بيماري تجويز مي شود عمدتا بازکننده مجاري تنفسي هستند.
وي افزود: تنها پنج تا 10 درصد موارد آسم غيرقابل درمان است که از آن به عنوان آسم مداوم ياد مي شود.
بازار