مهر/ دادستان استان کرمانشاه از تعقيب کيفري و اعمال ۶ ماه تا ۲ سال حبس تعزيري براي فرزنداني که با داشتن استطاعت مالي، از پرداخت نفقه والدين سرباز ميزنند، خبر داد.
محمدحسين صادقي با بيان اينکه مطابق ماده ۱۲۰۰ قانون مدني نفقه پدر و مادر بر عهده فرزندان است، اظهار کرد: با در نظر گرفتن اين ماده قانون، فرزنداني که توانايي مالي دارند، نميتوانند از پرداخت نفقه والدين سر باز بزنند.
وي افزود: براين مبنا، رها کردن والدين نيازمند و عدم تأمين هزينهها و مخارج زندگي آنها از سوي فرزندان داراي تمکن مالي جرم است و مشمول کيفر قانوني بزه ترک انفاق است.
دادستان کرمانشاه اعلام کرد: حسب ماده ۵۳ قانون حمايت خانواده اگر کسي با داشتن استطاعت مالي از تأديه نفقه اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزيري ۶ ماه تا ۲ سال محکوم ميشود.
وي در ادامه عنوان کرد: حسب نصوص روايي وارده از حضرات معصومين (ع) فرمان برداري از والدين نشانهي ايمان، نگاه کردن به چهره ايشان عبادت، نيک رفتاري با آنان از محبوب ترين اعمال نزد خداوند شمرده شده است. همچنين رضايت ايشان شرط جهاد در راه خدا (در غير موارد وجوب عيني) است و رضا و غضب الهي در خشنودي يا ناخشنودي والدين از فرزندانشان است و در کوتاهي کردن نسبت به رعايت حقوق ايشان عذري پذيرفته نيست.
صادقي به بيان حديثي از پيامبر اکرم (ص) در خصوص لزوم نيکي فرزندان به والدين پرداخت و گفت: در اين حديث در تبيين آثار عمل نيکي به والدين از عوامل فضيلت فرد بر ديگران شمرده شده است، که مرگ انسان را به تأخير مياندازد و موجب طول عمر و بسياري رزق ميشود و سختي جان سپردن را آسان ميگرداند.
وي در پي بازديد از يکي از مراکز شبانه روزي ويژه نگهداري مددجويان تحت پوشش بهزيستي ضمن تقدير از افرادي که خالصانه دراين مراکز ارائه خدمت ميکنند، اعلام کرد: نگهداري رايگان اختصاص به مددجويان بي بضاعت يا فاقد بستگان دارد، ليکن به قرار اطلاع تعدادي از مددجوياني که در مراکز تحت پوشش بهزيستي نگهداري ميشوند داراي فرزندان و اقربا نزديک هستند اما حاضر به نگهداري آنان ياحداقل مشارکت در تأديه هزينهها و مخارج ضروري اين افراد نميباشند که ضمن اينکه اين اقدام موافق موازين شرعي و اخلاقي نيست و اين افراد بايد منتظر اقدام مشابه فرزندان خويش با خودشان درآينده باشند، موضوع از منظر کيفري به واسطه شمول بزه ترک انفاق نيز قابل تعقيب است.
بازار