فارس/ مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانغربي گفت: بخشي از جداره شمالي و مرمتي پل تاريخي ساروق به دليل بارشهاي شديد و طغيان رودخانه ساروق و نيز استفاده از مصالح نامرغوب در مرمت بنا فرو ريخته است.
پس از آنکه خبري مبني بر فرو ريختن پل تاريخي ساروق تکاب از طريق ارتباطات مردمي خبرگزاري فارس در اختيار خبرنگار اين مجموعه قرار گرفت، خبرنگار فارس براي اطلاع از دلايل سقوط اين پل تاريخي دوران صفويه که به شماره ۶۱۵۴ در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، مصاحبهاي با جليل جباري مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانغربي انجام داد.
جباري در اين خصوص به خبرنگار فارس گفت: بخشي از جداره شمالي و مرمتي پل تاريخي ساروق به دليل بارشهاي شديد و طغيان رودخانه ساروق و نيز استفاده از مصالح نامرغوب در مرمت بنا فرو ريخته که اين مرمت سال ۸۴ با بيکفايتي مسؤولان و عدم نظارت درست بر نحوه مرمت انجام شده بود.
وي افزود: با توجه به اين شرايط، اقدامات لازم براي مرمت اساسي پل با تخصيص اعتباري بالغ بر يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون ريال، دوباره آغاز شده که هدف از اين اقدامات علاوه بر مرمت بنا، استحکامبخشي به آن نيز است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانغربي با اشاره به سبکسازي، حذف مصالح نامرغوب از طاقها، برچيده شدن جدارههاي مرمتي از شاغول خارج شده، ادامه داد: اين بار مرمت طاقها و کانالهاي سبکساز داخلي پل با مصالح سبک و به صورت اصولي انجام ميشود.
پل ساروق تکاب با سه چشمه طاق به طول ۴۰.۶ وعرض ۵.۶۲ در دوره صفويه بر روي رودخانه ساروق ساخته شده است.
بازار