فارس/ رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قم با اشاره به هجوم ملخها به شهر قم گفت: اين گونه از ملخها نه آسيبي ميزنند و نه بيماري را منتقل ميکنند و مبارزه با آنها فقط در صورتي که ميزان تراکم آنها از يک اندازه معين بيشتر باشد، صورت ميگيرد.
عباس پورميداني در اين باره اظهار داشت: اين روزها در سطح استان شاهد حضور ملخهاي زيادي هستيم؛ اين ملخها، ملخهاي صحرايي و بومي هستند که آفت محسوب نميشوند.
وي يادآور شد: با توجه به بارندگيهاي دو ماه اخير پوشش گياهي مناسبي به وجود آمد و شرايط تکثير آنها فراهم شد و در سطح مراتع و به تبع آن در سطح شهر پراکنده شدند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اظهار کرد: علت اينکه در سطح شهر شاهد گسترده ملخها هستيم، به خاطر وجود نور است؛ چون حشرات و به ويژه ملخها به سمت نور حرکت کرده و اين حرکتها در شب بيشتر انجام مي شود.
پورميداني با اشاره به اينکه اين گونه از ملخها نه آسيبي ميزنند و نه بيماري را منتقل ميکنند، گفت: وجود اين ملخها طبيعي به نظر ميرسد و مبارزه با آنها فقط در صورتي که ميزان تراکم آنها از يک اندازه معين بيشتر باشد، صورت ميگيرد.
وي تصريح کرد: خوشبختانه اين تراکم در مراتع و مزارع ديده نشده و فقط در سطح محدود ۵۰۰ هکتار که تراکم اين ملخها بيش از اندازه نرمال بود، به وسيله سموم شيميايي مبارزه انجام شد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان قم خاطرنشان کرد: اگر بخواهيم بيش از اين مبارزه شيميايي را افزايش دهيم، به حشرات مفيد مثل زنبورها، حتي پرندگان و به نوعي به انسانها هم آسيب وارد ميشود.
پورميداني با بيان اين نکته که پايش ميزان اين حشرات هر روز در سطح مراتع، مزارع و شهر انجام ميشود، گفت: اگر ملخها از اندازه طبيعي خود بيشتر شوند حتما مبارزه شيميايي در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ با توجه به اينکه در آينده اي نزديک با شرايط نامناسب تغذيه، افزايش دما، کم شدن منابع آبي و مواد غذايي روبرو خواهند شد، پيشبيني ميکنيم تا دو ماه آينده به تراکم نرمال برسند.
وي تاکيد کرد: حضور اين ملخها در تمام کشور عموميت دارد؛ دليل عمده آن هم وضعيت پوشش گياهي و رطوبت خاک مناسب است که شرايط را براي تکثير آنها فراهم کرده است، در استان قم نيز در مناطق شرقي استان و سلفچگان حضور آنها بيشتر و بالطبع در مناطق کوهستاني که داراي آب و هواي سرد هستند، تراکم کمتري از ملخها مشاهده ميشود.
بازار