ايرنا/ عباس قندالي روز يکشنبه در گفت و گويي بيان داشت: ميانگين سن فوت زنان در شهرهاي استان سمنان ۷۲ سال و مردان ۶۶ سال است و ميانگين سن فوت زنان در روستاهاي استان ۷۲ و مردان ۶۹ سال است.
وي با بيان اينکه سه عامل اصلي مرگ و مير در استان سمنان ثبت شده است، يادآور شد: بيماري هاي قلبي و عروقي سهم ۳۷ درصدي، بيماري هاي تنفسي سهم ۹ درصدي و بيماري هاي سرطان و تومورها سهم ۱۴ درصدي، در مرگ و مير شهروندان استان سمنان دارند.
به گفته، قندالي، روند ميزان عمومي فوت در استان سمنان در پنج سال گذشته رو به کاهش است و در سال ۹۳ به ازاي هر يک هزار نفر ميزان وفات ۵.۵ بود که در سال ۹۷ اين روند به ازاي هر يک هزار نفر به ۴.۹ کاهش يافت.
وي با بيان اينکه روند وفات در استان سمنان نگران کننده نيست و با ميانگين کشوري مطابقت دارد، ابراز داشت: سه هزار و ۳۸۷ نفر سال گذشته در استان سمنان فوت کردند و آمار در مقايسه با سال ۹۶ نشاندهنده افزايش ۳.۸ درصدي است.
مديرکل ثبت احوال استان سمنان ادامه داد: آمار ثبت شده در شاخص درگذشتگان مربوط به ايرانيان داراي کارت ملي است و افراد اتباع در اين آمار لحاظ نشده است.
وي اضافه کرد: در برخي شهرستان ها، آمار فوت بالاست و اين موضوع به دليل ثبت فوت مناطق اطراف در آن شهرستان است و به طور مثال بيشترين آمار فوت شهرستان آرادان در گرمسار ثبت مي شود و اين موضوع باعث بالا رفتن آمار فوتي در گرمسار و کاهش آمار فوتي در آرادان مي شود.
مديرکل ثبت احوال استان سمنان گفت: سال گذشته، ۷۴۳ نفر در سمنان، يک هزار و ۱۰۶ نفر در شاهرود، ۴۶۸ نفر در دامغان، ۴۹۸ نفر در گرمسار، ۲۰۲ نفر در مهديشهر، ۲۳۶ نفر در ميامي، ۵۶ نفر در آرادان و ۷۸ نفر در سرخه فوت کردند.
در سال ۹۷، سال گذشته ۹ هزار و ۳۳۰ مورد ولادت و سه هزار و ۳۸۷ مورد وفات در استان سمنان ثبت شده است.
بازار