همشهري/تقريباً در بيشتر استانهاي کشور ميتوان رد پاي نيروي کار استان آذربايجان شرقي را ديد؛ از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب. اين اتفاق اگر اينگونه ادامه پيدا کند در سالهاي آتي نگرانکننده خواهد بود و مسئولان بايد به طور عملي و ملموس به فکر ايجاد اشتغال براي نسل جوان آذربايجان شرقي باشند. دغدغههايي که با شناخت ظرفيتهاي اين خطه و با اتخاذ سياستهاي درست در زمينه اشتغالزايي، ضمن بهرهگيري از ظرفيت بينظير اين خطه از مهاجرت نيروي کار به ساير استانهاي کشور جلوگيري ميکند.
مدير کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي آذربايجان شرقي، با اشاره به ايجاد بيش از ۵ هزار فرصت شغلي در سال گذشته، از کسب رتبه اول استان در طرح اشتغالزايي فراگير در کشور خبر داد. «ميراحد حسيني» با اشاره به وضعيت استان در طرحهاي اشتغالزايي، عنوان کرد: استان آذربايجان شرقي در طرح اشتغالزايي فراگير، رتبه اول کشور را در اختيار دارد.
وي ادامه داد: سال گذشته در اشتغال روستايي ۴۰۰ ميليارد تومان تسهيلات ارائه شد و ۵ هزار و ۳۴۵ فرصت شغلي از اين محل ايجاد شد. در اشتغال فراگير هم ۲۲۲ ميليارد تومان اعتبار جذب شد. سال ۱۳۹۷ هم در مشاغل خانگي ۱۸ ميليارد و ۶۰۰ ميليون تومان تسهيلات به متقاضيان پرداخت شد. حسيني با بيان اينکه در طرح کارورزي نيز سهميهاي به اين استان اختصاص پيدا کرد گفت: واحدهاي توليدي مشمول اين طرح در استان آذربايجان شرقي، سال گذشته زمينه اشتغال ۶۰۰ نفر در سطح ليسانس به بالا را فراهم کردند.
توجه به حوزه گردشگري براي اشتغالزايي
معاون فرهنگي و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربايجان شرقي، با تاکيد بر استفاده از ظرفيتهاي گردشگري براي اشتغالزايي جوانان عنوان کرد: در بحث اشتغال و رونق توليد از شناسايي ظرفيتهاي موجود و نعمتهاي خدادادي در استان غافل شدهايم. يکي از بزرگترين فرصتها گردشگري است که شبکه ملي گردشگري جوانان کشور در تبريز ايجاد شده و ۱۵۰ سازمان مردمنهاد حوزه گردشگري کشور را مديريت ميکند.
«امير تقيزاده» افزود: اين شبکهها با سنگاندازيهايي مواجه شده، چراکه اينگونه برداشت شده که اينها در حيطه آژانسهاي مسافرتي ورود ميکنند، اما در آذربايجان شرقي مجوز بيش از ۳۰۰ خانه بومگردي صادر شده است.
برخي از اين خانهها در روستاها فعاليت ميکنند که گردانندگان آن نه سواد رسانهاي کافي دارند و نه به اينترنت دسترسي دارند، اما جواناني هستند که ميتوانند با ارتباط مستقيم با اين خانههاي بومگردي، براي خود اشتغالزايي ايجاد کنند. اگر اين حوزه گردشگري را مديريت کنيم تحول عظيمي در حوزه اشتغالزايي جوانان ايجاد خواهد شد.
پرداخت تسهيلات به ۱۶۸ طرح مصوب سمنها
کارشناسان معتقدند، به ازاي راهاندازي هر شغل براي يک جوان ۲۰۰ ميليون تومان بودجه نياز است، اما در کسب و کارهاي نو با رقم کمتري ميتوان براي جوانان شغل ايجاد کرد. رئيس مجمع مهندسان جوان آذربايجان شرقي در اين باره اظهار کرد: ۵ ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان به ۱۶۸ طرح مصوب از سوي سازمانهاي مردمنهاد اختصاص پيدا کرده و پيشبيني ميشود براي ۸۰۰ تا هزار نفر شغل ايجاد شود.
«سيد جلال ميرمحمدي» ادامه داد: يعني ميتوان با حدود ۵ ميليون تومان براي يک جوان شغل ايجاد کرد که کارگاههاي اين طرحها به زودي راهاندازي ميشود و انگيزهاي براي ديگر جوانان خواهد شد.
بازار