آخرين خبر/ با اينکه فارس از تنوع و تعدد خوراک ها، نان هاي سنتي و دمنوش هاي گياهي بسياري برخوردار است و کارشناسان و فعالان حوزه گردشگري هم معتقدند معرفي اين داشته هاي فرهنگي مي تواند تاثير به سزايي در رونق گردشگري استان داشته باشد اما انگشت شمارند رستوران ها و اماکن پذيرايي که اين نوع خوراک ها را به شکل سنتي سرو کنند.
خوراک هايي که مي تواند براي گردشگران جذاب باشد و گردشگري اين استان را نيز متحول کند.
در واقع گردشگري خوراک يکي از انواع گردشگري هاست که در سراسر دنيا طرفداران بسياري دارد و بسياري از گردشگران حرفه اي تنها براي خوردن غذا و خوراک هاي محلي به کشور ويا شهري دور افتاده و کمتر شناخته شده سفر مي کنند.
براي نمونه دربرخي از کشورهاي اروپايي مانند ايتاليا کلاس هاي آموزش آشپزي براي گردشگران برگزار مي شود که مورد استقبال چشمگيري هم قرار مي گيرد.
«غذا» در بسياري از کشورها به عنوان جديترين شاخه گردشگري شناخته ميشود و به تنهايي ميتواند عاملي براي ماجراجويي و انتخاب يک مقصد براي سفر شود.
امروزه گردشگران بيش از بازديدهاي يکنواخت به دنبال کسب تجربه، آموزش و تعامل با جامعه محلي هستند. از اين رو گردشگري خلاق به عنوان رويکردي نو در صنعت گردشگري مطرح است و در بسياري از کشورهاي توسعهيافته رو به رشد است. هدف اصلي گردشگري خلاق، افزايش مهارت گردشگران و شناخت فرهنگ مردم محلي است.
اين سبک از گردشگري با موضوعات مختلفي از جمله صنعت سينما، موسيقي، صنايع دستي، غذا و… همراه ميشود.
به گزارش «خبر جنوب»يکي از مواردي که مي تواند منجر به رضايت گردشگران از مقصد سفر باشد خوراک است؛ اما به اين موضوع در استان فارس کم توجهي شده و به گفته يکي از اساتيد دانشگاهي از توسعه گردشگري خوراک غافليم. اين نوع گردشگري مي تواند درآمد خوبي را به همراه داشته باشد اما همچنان مورد بيتوجهي قرار گرفته است.
گرچه فارس داراي تنوع غذايي بسياري است و مي تواند به قطب گردشگري خوراک در کشور هم تبديل شود اما با نگاه به منوي رستوران هاي استان مي توان بي توجهي به اين موضوع را به وضوح ديد.
بنابر اين گزارش در سال هاي گذشته جشنواره هاي متعددي در سطح استان با نام خوراک هاي سنتي برگزار شد که در قالب اين جشنواره ها بيش از 250 آش سنتي و يک هزار خوراک سنتي و نان محلي شناسايي شد ولي اين شناسايي تا کنون منجر به جاي گيري اين خوراک ها در منوي رستوران ها نشد!
بي ترديد غذاهاي فارس به چند نوع کباب که در منوي رستوران ها است محدود نميشود.
در اين باره چندي قبل مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس گفت: تنوع غذايي در اين استان به عنوان يک جاذبه موثر است و در استان فارس آنقدر تنوع خوراک وجود دارد که ميتواند فارس را به يک برند وسيع در حوزه گردشگري خوراک تبديل کند.
ولي تاکنون اين نوع گردشگري در فارس توسعه نيافته و کمتر رستوراني هم خوراک هاي سنتي و ويژه شهر هاي استان را عرضه مي کند.
استاد دانشگاه و فعال گردشگري فارس گفت: فارس نيازمند يک تحول بزرگ در اين حوزه (گردشگري خوراک) است و آن هم به تغيير در منوي رستورانها و کافي شاپ ها بستگي دارد. وي با بيان اينکه شيراز شهري گردشگر پذير است و بايدگردشگران تنوع و تعددخوراک هاي سنتي فارس را در منوي رستوران هايش ببينند، افزود: متاسفانه هم اکنون در رستوران ها به ندرت خوراکهاي محلي و سنتي سرو مي شود و تا زماني هم که اين موضوع ادامه داشته باشد بي شک تغيير و تحولي در اين عرصه به وجود نمي آيد.
عامري اظهار کرد: در حال حاضر سرو خوراک هاي سنتي در اکثر رستوران هاي فارس به وِيژه شهر شيرازتنها به کلم پلو و حلواي کاسه معطوف مي شود و انگشت شمارند اماکن پذيرايي که خوراک هاي اصيل و سنتي شهرهاي فارس را عرضه مي کنند.
اين فعال حوزه گردشگري فارس با اشاره به اينکه هم اکنون تقاضا براي توسعه گردشگري غذا وجود دارد، اضافه کرد:آموزش و تجاري سازي خوراک هاي سنتي بايد در اولويت باشد و تازماني هم که اين دو مقوله مورد توجه فعالان اين حوزه قرار نگيرد شاهد توسعه و رونق اين نوع گردشگري نخواهيم بود.
عامري با بيان اينکه در حال حاضر در بسياري از رستوران هاي فارس غذاهاي ملي سرو مي شود نه محلي، افزود: براي نمونه در کمتر رستوراني قورمه سبزي به سبک شيرازي عرضه مي شود.
همراهان عزيز ، آخرين اخبار استان فارس را به صورت لحظه اي و فراجناحي در بسترهاي زير دنبال کنيد :
آخرين خبر فارس در تلگرام :
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLp_SERJkiw4dkw
آخرين خبر فارس در اينستاگرام :
https://instagram.com/fars.online
آخرين خبر فارس در سروش :
http://sapp.ir/Fars.Online
آخرين خبر فارس در ايتا :
http://eitaa.com/joinchat/154992640C628a247913