فارس/رئيس شوراي شهر شهرکرد گفت: سد کارون 4 با اعتبار يک هزار ميليارد تومان احداث شده و عمده منابع طبيعي و جادههاي اطراف را از بين برده، اما امروز مردم چهارمحال و بختياري حق برداشت آب از آن را ندارند.
حيدر عليپور شامگاه يکشنبه در نشست اعضاي کميته صيانت از آب با شهردار و اعضاي شوراي شهر شهرکرد، گفت: انتقال بين حوزهاي آب در برنامه ششم توسعه کاملا ممنوع است.
رئيس شوراي شهر شهرکرد با اشاره به اينکه پروژه گلاب بهصورت غيرقانوني و لابي و فشار مسؤولان اجرايي انجام شده است، افزود: اين پروژه برخلاف مصوبات، قوانين، اصول زيست محيطي و سياست هاي مصوب مجمع تشخيص مصلحت نظام، و برنامه ششم توسعه مجلس شوراي اسلامي است.
وي با بيان اينکه اجراي پروژههاي کوهرنگ ۳، گلاب، بهشتآباد و حتي سبزکوه اجحاف در حق مردم چهارمحال و بختياري است، ادامه داد: بايد به اطلاع مردم اين استان برسانيم که اساسا هيچ برنامهاي براي انتقال آب کارون به سرشاخههاي زايندهرود در دولت تصويب نشده و بحث جديدي نيز مطرح نيست.
عليپور با تاکيد بر اينکه انتظار اين است مسؤولان کشوري در بيانات خود از اظهارات تنشزا، مبهم، غيرقابل اجرا و خلاف مصالح عمومي مردم و استانهاي مختلف پرهيز کنند، عنوان کرد: واقعيت اين است که 16 هزار حلقه چاه غيرمجاز در حاشيه زايندهرود وجود دارد و کساني که دم از احياي تالاب گاوخوني و زايندهرود ميزنند در برابر اين عامل مهم نابودي رودخانه سکوت کردهاند.
رئيس شوراي شهر شهرکرد خاطرنشان کرد: در موقعيتي که کشور با بحران آب روبرو است دولت بايد با تخلفاتي مثل چاههاي غيرمجاز مقتدرانه برخورد کند.
وي اضافه کرد: شنيده شده تصميمي اتخاذ شده است که دريچه سد زايندهرود باز شود، اين کار خلاف قوانين است، زماني بايد دريچه سد باز شود که آب پشت آن حدود 350 ميليون مترمکعب باشد نه در حال حاضر که تنها 175 ميليون مترمکعب است.
عليپور تصريح کرد: مردم چهارمحال و بختياري در طول 40 سال نشان دادند بهترين پشتيبانان نظام جمهوري اسلامي هستند، همه دست اندرکاران حوزه مديريت عالي کشور و نمايندگان مجلس بايد در راستاي رسيدن به حقوق مدني استان و آنچه حق مردم است کمک کنند.
رئيس شوراي شهر شهرکرد با اشاره به اينکه توسعه اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي چهارمحال و بختياري حول محور آب ميچرخد و وظيفه ذاتي همه مردم و مسؤولان دفاع از حق خود پيرامون آب است، ادامه داد: اين استان در آينده نه چندان دور با مشکلاتي همچون مهاجرت مردم به استانهاي ديگر مواجه ميشود که بايد چارهاي براي بيآبي در آن انديشيده شود.
وي با بيان اينکه چندين سال است چهارمحال و بختياري با مشکل کمبود آب مواجه است و استان همجوار همواره قصد خروج از مجراي قانوني براي انتقال آب را دارد، يادآور شد: همه ميدانند آب مسئله سياسي نيست و مردم اين استان قصد تنش ندارند، تنها بهدنبال علت آن هستند که چرا دولت به مشکلات استان توجه نميکنند.
عليپور با تاکيد بر اينکه ذخاير آبي در چهارمحال و بختياري به دليل کمبود بارشها کاهش پيدا کرده است، خاطرنشان کرد: سد کارون 4 با اعتبار يک هزار ميليارد تومان احداث شد و عمده منابع طبيعي و جادههاي اطراف را از بين برد اما امروز مردم اين استان حق برداشت آب از آنرا ندارند.
رئيس شوراي شهر شهرکرد تاکيد کرد: در حال حاضر بيش از 50 درصد آب چهارمحال و بختياري از منابع زيرزميني تامين ميشود که بيتدبيري مسؤولان استاني باعث بحراني شدن دشت شهرکرد شده است.
بازار