ايسنا/ استاد گياهپزشکي دانشگاه تهران با بيان اينکه منشأ ملخهاي صحرايي که به جنوب ايران حمله کردهاند از کشور اريتره بوده است گفت: کانونهاي فعلي ملخهايي هستند که پس از مهاجرت سال گذشته گروههاي اوليه در داخل ايران تکثير شدهاند.
دکتر عليرضا صبوري با اشاره به هجوم ملخ در کانونهاي بزرگ به جنوب کشور گفت: اندازه اين حشرات که ملخهاي صحرايي نام دارند به 10 سانتيمتر ميرسد در روز ميتوانند بين 250 تا 300 کيلومتر بين دو نقطه جابجا شوند.
صبوري افزود: ملخهايي که در حال حاضر در ايران مشاهده ميشود اواخر سال گذشته مهاجرت خود را از کشور اريتره به عربستان شروع کردند و پس از عربستان به سمت ايران آمدند.
وي ادامه داد: ملخهاي فعلي حاصل تخمريزي گروههاي اوليه مهاجر به ايران هستند و در داخل کشور تکثير شدهاند.
وي از وجود مرکزي براي رصد دائمي اين ملخها خبر داد و گفت: ايران هم عضو اين مرکز است و با آن همکاري دارد، در مدتي که کشور با اين ملخها درگير شده برخي معتقد بودند که براي مبارزه کم کاري شده اما به نظر من چنين چيزي صحيح نيست چون براي مبارزه با اين حشرات بايد ملاحظات زيست محيطي را هم در نظر گرفت.
اين استاد پرديس کشاورزي دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: مبارزه با تودههايي از ملخ در چنين سطح وسيعي به وسيله سمپاشي تبعات زيادي دارد بنابراين بايد با دقت اين کار انجام و عواقب آن به حداقل برسد.
وي در خصوص خطر جدي ملخهاي صحرايي براي محصولات کشاورزي و باغي هشدار داد و اعلام کرد: اين ملخها هر جا که بروند آنجا را درو ميکنند و پس از تخمگذاري مجدداً تکثير ميشوند و تا پايان فصل گرما ميتوانند اين روند را ادامه دهند.
صبوري تنها راه مقابله با ملخهاي صحرايي را همان سپماشي عنوان و خاطرنشان کرد: البته مردم مناطقي که با اين حشرات درگير هستند هم ميتوانند در مقابله با ملخها کمک کنند مثلاً اين حشرات به دليل خونسرد بودن در هنگام صبح تحرکي ندارند و ميتوان آنها را جمعآوري کرد.
اين استاد دانشگاه در پاسخ به اينکه آخرين بار چه زماني ايران با چنين معضلي مواجه شده است گفت: اگرچه همه ساله کشور با کانونهايي هر چند کوچک از اين ملخها مواجه بوده اما طغيان اين حجم از ملخ صحرايي در 20 تا 30 سال گذشته بي سابقه بوده است.
بازار