ايرنا/ پرويز کوخايي روز يکشنبه در گفت و گويي بيان کرد: يکي از وظايف اصلي همه نظامهاي سلامت، مديريت بيماريها است.
وي با اشاره به تحقيقات اخير پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان درباره تعداد مراجعان بيمارستاني مسموم از مصرف مواد مخدر، محرک و الکل، ابراز داشت: مطالعه اين پژوهشگران با هدف بررسي روند مراجعان مسمومين با مواد مخدر، محرک و الکل در استان سمنان از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ و پيش بيني آن تا سال ۱۴۰۰ انجام شد.
کوخايي ادامه داد: دادهها از کل بيمارستانهاي استان سمنان در سال ۹۶ جمع آوري شد و اطلاعات مربوط به مسموميت و مرگ به علت مصرف مواد در بيمارستانها به صورت الکترونيک و با کد مخصوص به خود موجود بود.
وي با اشاره به اينکه اين کدها که در سيستم مدارک پزشکي بيمارستانها در پروندههاي ارجاعي درج مي شود، افزود: دادههاي مورد استفاده شامل موارد ارجاع شده از فروردين ۹۰ تا ۹۴ بوده که به صورت تعداد ارجاعات به تفکيک ماه مي باشد.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان درباره مهمترين يافتههاي اين پژوهش گفت: تعداد اين مراجعان از ۴۰۰ نفر در سال ۹۰ به ۷۳۵ نفر در سال ۹۴ متغير بوده است.
وي افزود: ميزان بروز مسموميت از ۶.۴۷۸ در ۱۰ هزار نفر در سال ۹۰ به ۱۱.۱۶۵ در ۱۰ هزار نفر در سال ۹۴ رسيده است.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان با اشاره به اينکه بين ميزانهاي بروز مردان و زنان در سالهاي ۹۲، ۹۳ و ۹۴ تفاوت آماري معني داري مشاهده مي شود، گفت: بر اساس يافتههاي زماني دادهها، تعداد کل مراجعان به بيمارستانها داراي روند افزايشي خطي است و اثر فصلي منظمي ندارد.
وي اضافه کرد: ميانگين ماهانه تعداد مسمومان مراجعه کننده به بيمارستانهاي منتخب تا سال ۱۴۰۰، برابر ۵۸.۲ پيش بيني شده است.
کوخايي با بيان اينکه اين مطالعه نشان از روند صعودي مراجعان با مواد مخدر در طي دوره زماني داشت، گفت: فرايند مدلسازي به منظور پيش بيني نشان داد، در صورت نبود مداخله مناسب، اين روند تا سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي استان سمنان با اشاره به اينکه سياستگذاريهاي لازم براي مقابله با اين روند بايد انجام شود، گفت: اقدامات لازم براي مقابله اگر به موقع انجام نگيرد، بايد شاهد صرف هزينه هاي بيشتري در بحث اعتياد، اقدام به خودکشي و مواردي از هر دو اين بيماريها در جامعه باشيم.
بازار