ايرنا/پدر و فرزند دوستدار طبيعت هدهد زخمي را براي مداوا و آزاد سازي در طبيعت تحويل يگان حفاظت از محيط زيست همدان دادند.
معاون فني اداره کل حفاظت محيط زيست استان همدان روز سه شنبه گفت: طبق بررسيهاي صورت گرفته اين شانه به يسر از ناحيه بال تيرخورده بود که پس از ارجاع به محيط زيست بي درنگ مورد مداوا قرار گرفت.
مهدي صفي خاني بيان کرد: شکار و زنده گيري اين قبيل پرندگان تنها جنبه سرگرمي دارد بنابراين برخي مواقع پس از مجروح کردن پرنده در طبيعت رها ميشود.
وي تاکيد کرد: هدهد در اراضي باير با درختان مسن پراکنده، بوستانها، بوته زارها، جنگلهاي تنک، حاشيه درخت زارها و اطراف شهر روستا بيشتر ديده ميشود و بيشتر به صورت انفرادي و گاهي جفت در زمان مهاجرت در دستههاي کوچک ديده ميشود.
معاون فني اداره کل حفاظت محيط زيست استان همدان ادامه داد: يکي از مهمترين مزيتهاي وجود اين پرنده صيد حشرات موجود در باغها است و بيشتر از حشرات بزرگ به ويژه لارو و نمف آنها تغذيه ميکند.
صفي خاني گفت: اين پرنده تک همسر بوده و آشيانه خود را در حفرههاي موجود در درختان، بين کپه هاي سنگ، شکاف ساختمانهاي قديمي و خرابهها بنا ميکند و آن را با پر، پشم، خار و خاشاک و ساير مواد گياهي ميپوشاند.
وي با بيان اينکه هدهد جزو پرندگان حمايت شده جهاني و ملي است افزود: اين پرنده تابستان گذران و مهاجر عبوري معمول کشور محسوب ميشود و شمار اندکي از آنها زمستان در اراضي پست جنوب از استان خوزستان تا جنوب استان سيستان بلوچستان گاهي نيز در نواحي جنوبي درياي خزر باقي ميمانند.
استان همدان داراي ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۲ منطقه شکار ممنوع است.
بازار