جماران/ کاميار داهيم گفت: نظارت بهداشتي و شرعي بر کشتار دامها در تمامي کشتارگاههاي سطح استان در راستاي حفظ سلامت عمومي و بهداشت جامعه با حضور 160 نفر از عوامل اجرايي در استان از ساعت هشت صبح تا پايان روز عيد انجام ميشود.
وي گفت: ذبح دامهاي قرباني در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت بازرسان بهداشتي دامپزشکي، احتمال خطر انتقال بيماريهاي همچون تب مالت، تب کريمه کنگو، سياه زخم و انگلهاي داخلي مشترک دام و انسان را افزايش ميدهد.
وي با اشاره به اينکه شهروندان نميتوانند در زمينه سلامت گوشت قضاوت دقيقي داشته باشند اضافه کرد: سلامت گوشت و آلايش حاصل از ذبح دام بايد توسط کارشناسان و بازرسان بهداشت دامپزشکي تاييد شود.
وي از شهروندان خواست در روز عيد قربان همکاريهاي لازم را با اکيپهاي دامپزشکي داشته باشند و دامهاي قرباني خود را در کشتارگاههاي دام و يا در محلهاي تعيين شده از طرف شهرداريها و مشاوره با ماموران دامپزشکي ذبح کنند.
وي اضافه کرد: نگهداري گوشت دام ذبح شده در يخچال به مدت حداقل 24 ساعت الزامي است تا خطر تب کريمه کنگو و ساير بيماريهاي خطرناک از بين برود.
مديرکل دامپزشکي آذربايجانغربي گفت: ذبح دام در منازل و معابر عمومي علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومي سبب ايجاد آلودگيهاي ثانويه در گوشت استحصالي و نيز ايجاد آلودگيهاي زيست محيطي در معابر عمومي و انتشار بيماريهاي مشتري بين انسان و دام ميشود.
کارشناسان دامپزشکي نيز توصيه ميکنند به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي قابل انتقال از دام به انسان، گوشت دام قرباني 24 ساعت و آلايش خوراکي دام (دل، جگر و قلوه) 48 ساعت در دماي يخچال (صفر تا چهار درجه سانتيگراد) نگهداري و سپس نسبت به توزيع و مصرف آن اقدام شود.
بازار