ايرنا/ رئيس سازمان صنعت،معدن و تجارت قم، تربيت نيروهاي ماهر را ضروريتر از نيروهاي داراي مدرک فاقد مهارت دانست و گفت: بخش زيادي از واحدهاي صنعتي اين استان از کمبود نيروي تکنسين ماهر رنج ميبرند.
محمود سيجاني با تاکيد بر اينکه ارتقاي بهرهوري کارخانهها نيازمند بهکارگيري از نيروهاي داراي مهارت است، ادامه داد: صنعت نيازمند نيروي ماهر و متخصص است و تربيت دانشجويان داراي مدرک که از هر گونه مهارتي بيبهره هستند، نميتوانند مشکل صنعت استان را برطرف کنند.
وي با تاکيد بر لزوم توجه فني و حرفهاي براي آموزش مهارتهاي متناسب با نياز صنايع استان گفت: برخي کارخانهها که به صورت تخصصي کارکرده و توليدات با سطح فناوري بالا توليد ميکنند نيازمند نيروي ماهر متناسب با توليدات خود هستند که در اين زمينه ورود و نقشآفريني فني و حرفهاي ضروري است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، ادامه داد: يکي از دلايل آمار بيکاري تحصيلکردگان دانشگاهها نداشتن مهارت آنها است و در شرايط اقتصادي کنوني، تربيت نيروي ديپلم داراي مهارت بسيار مهمتر از تربيت نيروهاي ليسانس بدون مهارت است.
سيجاني، افزود: کمبود نيروهاي داراي مهارت موجب شده تا برخي از واحدهاي صنعتي استان براي برطرف کردن نياز خود به نيروي ماهر، اقدام به امضاي تفاهمنامه با فني و حرفهاي براي برگزاري دورههاي آموزشي مشترک نمايند.
وي با بيان اينکه تحريم با وجود مشکلات فرصتهاي زيادي نيز براي توليد کشور ايجاد کرده است، ادامه داد: بايد از فرصت تحريم براي احياي توليد، رونق صادرات و نيز فعالسازي ظرفيتهاي خالي و واحدهاي تعطيلشده توليدي استفاده کرد.
سيجاني با تاکيد بر اينکه تحريم فضاي بزرگ توليد را در کشور ايجاد کرده است، افزود: اصناف حلقه پس از توليد و واسطه مردم با کالاهاي توليد داخل هستند که معرفي کالاي توليد داخلي توسط اصناف به مردم در رونق اقتصادي کمک بسياري ميکند.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتي کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از اين تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنايع کوچک و متوسط است؛ همچنين حدود ۵۴ هزار تن در واحدهاي صنعتي استان فعاليت ميکنند.
قم داراي هفت شهرک صنعتي شکوهيه، الغدير، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خور آباد، دستجرد، سيرو و طغرود است.
بازار