مهر/ استاندار خوزستان گفت: به وزير نفت اعلام کردم که مردم اهواز نبايد اينگونه تصور کنند که صنعت نفت مانع توسعه، رفاه و زندگي آنها شده است.
غلامرضا شريعتي صبح امروز در آئين گشايش و راه اندازي سامانه بهسوزي مشعل بدون دود واحد بهره برداري شماره دو اهواز (شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون) اظهار کرد: امروز از يک طرح زيست محيطي ديگر در حوزه نفت بهره برداري مي شود؛ شايد پروژه با هزينه بالايي نيست ولي همين که مسائل زيست محيطي براي اين استان و شهرستان مورد عمل واقع شود، خيلي مهم است.
وي افزود: در صنعتي که نياز و پايه توسعه کشور است مسائل آلايندگي آن يکي از دغدغه هاي ملي و بين المللي محسوب مي شود، اجراي چنين پروژه هايي از اهميت بالايي برخودار هست و به علت اهميت اين مسئله گرد هم آمديم.
استاندار خوزستان تصريح کرد: اهواز به عنوان بزرگترين کلانشهر جنوب غرب کشور يک شهري با بيش از يک ميليون و ۳۰۰ هزار نفر جمعيت است و صنعت نفت و مخازن نفتي آن لاجرم بدون اختيار ما در اين منطقه ايجاد و حادث شد.
شريعتي با اشاره به اينکه نه مردم و نه مخازن نفت قابل جا به جايي نيستند، عنوان کرد: بزرگترين مخزن نفتي ايران يعني اهواز در اين منطقه واقع شده و بايد يک زندگي مسالمت آميزي بين کلانشهر، مردم و صنعت نفت به عنوان بزرگترين و زيرساختي ترين صنعت کشور ايجاد کنيم.
وي بيان کرد: بايد به يک زندگي با رعايت حال همديگر بين نفت و مردم رضايت دهيم؛ نه نفت بايد به در تنگنا و سختي بودن مردم و عدم توسعه شهر (حمل و نقل، تردد، مسائل شرياني و زيرساخت هاي توسعه اي آن شکل نگيرد) رضايت دهد و نه بايد استان، اهواز و مردم انتظار داشته باشند که نفت سرمايه خود را افزايش ندهد و يا رشد ايجاد نکند آن هم به خاطر اينکه شهر اهواز در منطقه قرار گرفته است.
استاندار خوزستان با تأکيد بر اينکه بايد نفت، مسائل استان و توسعه شهر اهواز را در کنار هم درک کنيم، ادامه داد: هر دو طرف (نفت يا مردم) بايد خود را به جاي طرف مقابل قرار دهند و در عين حال منافع هر دو مورد نظر است؛ اگر ميان بخشي عمل کنيم با رعايت يکديگر به يک تفاهم و تعامل دست پيدا مي کنيم.
شريعتي با اشاره به اينکه مسئولان نفتي خودشان هميشه کمک کننده و پيشرو هستند ولي در عين حال همه به لزوم ايمن، علمي و کارشناسي بودن کارها اتفاق نظر دارند، يادآور شد: به وزير نفت هم اعلام کردم که نبايد مردم متصور شوند صنعت نفت مانع توسعه، رفاه و زندگي آنها شده است؛ توسعه کلانشهر اهواز براي بهبود زندگي مردم در کنار مسائل نفت هر دو بايد با هم ديده شوند.
وي با اشاره به اقدامات بسيار صنعت نفت براي جمع آوري گازهاي همراه بيان کرد: جلوگيري از نفت سوزي و اقدامات مشابه گامي بلند در راستاي توجه به مسائل زيست محيطي است.
استاندار خوزستان با اشاره به اينکه در اين مدت صنعت نفت اقدامات اساسي و مهمي انجام داده که ايمني و پايداري مخازن خود را در مقابل بلايا افزايش داده، گفت: دستاورد اصلاح جامدات نفت و ديگر امور نيز مشاهده شد و در سيلاب اخير که دوره بازگشت آن شايد هزار ساله بوده هيچ فرآورده نفتي به رودخانه سرازير نشده و نفت باعث آلودگي آب هاي سرريز شده از سيلاب نشد، در حالي که سال ۵۸ سيلي آمده که دوره بازگشت ۲۰۰ ساله داشت و بسياري از چاه هاي نفت به رودخانه ريخته و به محيط زيست آسيب زده و مشکلاتي جدي براي استان و کشور ايجاد کرد.
شريعتي با اشاره به پيگيري هاي نفت براي جمع آوري گازهاي همراه نفت تصريح کرد: يک قرارداد سه ميليارد دلاري با حضور رئيس جمهور در عسلويه بين مناطق نفت خيز، هلدينگ خليج فارس، پتروشيمي مارون و صنايع پتروشيمي منعقد شد؛ خود پتروشيمي پيشنهاد سرمايه گذاري داشت و اينکه بعد از محل استهلاک پول گاز هزينه را مسترد کنند.
وي با اشاره به اينکه گازهاي همراه نفت بايد جمع آوري و به يک ثروت براي کشور تبديل شوند، خبر داد: خوشحالم که اعلام کنم در ۲۱ مهر ماه يکي از بانک ها به عنوان بانک ليدر گاز بيدبلند دو به صندوق توسعه ملي ابلاغ شده و اين کنسرسيوم بانکي موافقت کرد که ۱.۱ مليليارد دلار سرمايه براي اين پروژه عظيم را پشتيباني مالي کند.
استاندار خوزستان اضافه کرد: پتروشيمي ها در ماهشهر مانند بندرامام، اميرکبير، مارون، اروند و امثالهم همه با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفيت کار مي کنند چون خوراک ندارند و خوراک آنها در حال سوختن و ثروت ها در حال از بين رفتن است.
شريعتي تصريح کرد: ان جي ال ۳ هزار و ۲۰۰ در غرب کارون با حدودا ۱.۳ ميليارد دلار خيلي خوب پيش مي رود و اميدوارم کارها با سرعت انجام و بتوانيم در راستاي توسعه زيست محيطي صنعت نفت اقدام و عوامل آسيب زننده به محيط زيست را به ثروت تبديل و توليد ناخالص ملي کشور را افزايش دهيم.
وي در پايان با اشاره به اينکه با جمع آوري گازها و تبديل آن به ثروت سهم خوزستان از توليد ناخالص ملي افزايش پيدا مي کند، گفت: با جمع آوري اين گازها امکان ايجاد فاز دوم منطقه ويژه اقتصادي ماهشهر يا بندرامام فراهم مي شود.
بازار