باشگاه خبرنگاران/معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي خراسان شمالي گفت: در فصل هفتم کاوشهاي ريوي، حدود ۵۰ قلم شي تاريخي و فرهنگي بهدست آمده که کار مطالعه، مرمت و مستندنگاري آنها آغاز شده است.
علي مستوفيان با بيان اينکه هرساله در مهر و آبان ماه در محوطه تاريخي ريوي کاوشهايي انجام ميشود، گفت: مهمترين فعاليتهاي فصل هفتم، کاوش باستانشناسي، مطالعه ژئومورفولوژي، ساماندهي محوطه و تهيه طرح سايت پلان مديريتي و مرمت آثار حاصل از بود که با همکاري متخصصيني از ايران و آلمان انجام ميشود.
مستوفيان افزود: حدود ۵۰ قلم اشياء مکشوفه از اين محوطه تاريخي به کارگاه مرمت موزه مفخم بجنورد منتقل و پس از مطالعه اوليه، حفاظت اضطراري، مورد مرمت و بازپيرايي قرار ميگيرد و در نهايت اين اشياء در محل موزه باستانشناسي در معرض نمايش و بازديد گذاشته خواهد شد.
معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي خراسان شمالي اظهار داشت: اين اشياء شامل خمرههاي بزرگ، ظروف سفالين، گِل مُهر، مهرهاي سنگي و گچي و اشياء مفرغي ازجمله سوزن و چاقو است که تقريباً سالم بوده و آسيبديدگيهاي جزئي دارند که پس از مرمت، مستندسازي ميشوند.
محوطه تاريخي ريوي در سال ۱۳۴۶ با شماره ۷۲۰ در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد و يکي از مهمترين استقرارهاي تاريخي در شمال شرق کشور بوده و بقاياي باستانشناسي از دورههاي مفرغ، آهن، هخامنشي، اشکاني، ساساني و اسلامي را در خود جاي داده است.
بازار