ايرنا/مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان شرايط تابآوري رودخانههاي اين استان را نامناسب دانست و گفت: سال آبي جاري در حوضه دز ۴۰ درصد و در حوضه کرخه ۱۰ درصد احتمال وقوع سيل و آبگرفتگي وجود دارد.
فرهاد ايزدجو در «همايش ملي سيلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود» در اهواز، با اشاره به پيشبيني بارندگي نرمال در سال آبي جاري، افزود: رودخانه کرخه حداکثر ظرفيت عبور ۵۰۰ مترمکعب بر ثانيه را دارد و خروجي بيشتر از اين ميزان از سد کرخه باعث آبگرفتگي برخي مناطق و مزارع ميشود.
وي اضافه کرد: احتمال وقوع سيل در پايين دست کرخه در سالهاي نرمال از جمله سال آبي جاري ۱۰ درصد است.
ايزدجو ظرفيت عبوري سد دز را نيز يک هزار مترمکعب بر ثانيه بيان کرد و گفت: احتمال آبگرفتگي در سالهاي نرمال از جمله سال آبي جاري در پايين دست دز ۴۰ درصد است.
وي تنها راه کاهش خسارت سيلاب در حوضههاي دز و کرخه را اجراي طرحهاي مقابله با سيلاب دانست و بيان کرد: کانال عبور سيلاب، تثبيت بازههاي فرسايشي بحراني و احداث سيل بند از راهکارهاي مقابله با سيلاب است.
به گفته وي اجراي طرحهاي مقابله با سيلاب در خوزستان نياز به ۳۵ هزار ميليارد ريال اعتبار دارد که ۱۰ هزار ميليارد ريال آن مربوط به کانالهاي انحراف سيلاب است.
وي با بيان اينکه در حوضه کرخه ساخت کانال خسرج بايد در اولويت قرار گيرد، افزود: در حوضه دز ساخت سد بختياري و افزايش ارتفاع سد دز ميتواند در مديريت سيلاب موثر باشد، در غير اين صورت پخش سيلاب اجتناب ناپذير است.
ايزدجو با اشاره به تشکيل کارگروه مشورتي با حضور خبرگان حوزه آب، خاطرنشان کرد: مديريت مخازن سدها با وجود ۳۰۰ ايستگاه پايش دبي انجام ميشود.
مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان همچنين هدف از برگزاري اين همايش را استفاده از تجارب براي ارتقاي مديريت سيلاب بيان کرد و گفت: سيلاب فروردين امسال بسيار بزرگ بود و با مديريت خوب استان و تبعات آن با هماهنگي دستگاهها به حداقل کاهش يافت.
وي افزود: در فروردين امسال ۱۸۶ ميليمتر بارندگي رخ داد و ۱۵ ميليارد متر مکعب آب به سدها وارد شد در حاليکه حجم سدهاي استان ۱۳ ميليارد مترمکعب است.
بازار